Vier manieren om slim te worden over smartwatch-beveiliging

hoe u uw smartwatch beveiligt

Smartwatches zijn uitstekende apparaten voor mensen die draagbare chic willen combineren met functionaliteit van een hoger niveau. Ze volgen uw gezondheid, herinneren u aan uw vergaderingen en vertellen – natuurlijk – de tijd. Zoals tegenwoordig vrijwel elk elektronisch apparaat, zijn er echter beveiligingsproblemen.

Eerder dit jaar ontdekte een professor aan het Stevens Institute of Technology dat hackers ATM-pincodes van smartwatches konden stelen. Het enige wat ze moesten doen was snuffelen aan de datapakketten die werden uitgewisseld tussen uw smartwatch en uw smartphone.

Aangezien een groot deel van de gegevensprivacy gegevensbeveiliging is, is hier een beknopte handleiding om ervoor te zorgen dat uw smartwatch u niet kwetsbaar maakt voor hackers.

1. Beveilig uw smartphone

Dat is geen typefout: smartwatch-beveiliging begint op uw smartphone. Zoals het geval met de ATM PIN aantoont, is een van de grote kwetsbaarheden de communicatieverbinding tussen uw smartwatch en uw smartphone. Enger en toch, hackers hoeven niet beide te infiltreren om gegevens te snuiven – ze hebben er slechts toegang tot nodig.

De eenvoudigste manier voor iemand anders om in uw smartphone te komen, is via nep-apps. Dit komt het meest voor op telefoons met Android, maar telefoons met iOS zijn niet volledig immuun. Een goede vuistregel is om je te houden aan apps die worden verkocht in de Google Play Store of de iOS App Store. Onderzoek de geloofwaardigheid van apps voordat u downloadt. En als je een iOS-gebruiker bent, kan jailbreaken van je telefoon – terwijl je hem bevrijdt – je openzetten voor wat beveiligingsproblemen.

2. Werk uw smartwatch-software regelmatig bij

Ontwikkelaars hebben om een ​​reden updates uitgebracht. Ze verbeteren meestal niet alleen de prestaties van een bepaald besturingssysteem of een bepaalde app, maar verhelpen ook gevaarlijke beveiligingsfouten.

Hoewel het vervelend kan zijn om 30 seconden te wachten terwijl je smartwatch of favoriete app opnieuw wordt opgestart, kun je er ook voor zorgen dat je geen uren hoeft te besteden aan gewetenloze hackers.

3. Wees voorzichtig met uw fitnessgegevens

Zoals deze blog al eerder heeft geschreven, zijn hackers niet de enigen die uw gegevens kunnen verwoesten – adverteerders en verzekeringsmaatschappijen kunnen dat ook. Bedrijven kopen vaak gegevens over consumenten om hun marketing en prijzen te informeren.

Dit is vooral zorgwekkend als het gaat om gezondheids- en fitnessgegevens. Smartwatches kunnen veel gewenste informatie over u bevatten. Als een verzekeringsmaatschappij bijvoorbeeld ziet dat u hartproblemen heeft, of dat u een grote hoeveelheid verzadigd vet eet, kunnen ze proberen u te slaan met ongewenste premies, of erger nog, weigeren u te verzekeren.

Controleer de privacy-instellingen voordat u een fitness-app gebruikt. Kies wat openbaar wordt gedeeld. Overweeg ook om een ​​alias als gebruikersnaam te gebruiken, zodat uw dagelijkse natriumconsumptie niet aan u kan worden gebonden.

4. Schakel instellingen in die diefstal afschrikken

Afgezien van de digitale gevaren die je tegen kunt komen, één ding om altijd in gedachten te houden: iemand kan gewoon je smartwatch stelen en je gegevens op die manier krijgen.

Smartwatch-makers zijn zich bewust van die mogelijkheid. Daarom hebben velen beveiligingsinstellingen gemaakt om diefstal tegen te gaan. Neem het Activeringsslot van Apple: het voorkomt dat potentiële dieven uw Apple Watch koppelen aan een niet-goedgekeurd apparaat. Andere smartwatches hebben hier hun eigen mening over, dus ongeacht de naam van de functie, zorg ervoor dat deze is ingeschakeld!

Enkele eenvoudige stappen om uw smartwatch veilig te houden

Uiteindelijk is het vrij eenvoudig om je smartwatch veilig te houden:

  1. Wees slim met welke apps u op uw smartphone zet
  2. Update uw apps
  3. Houd uw fitnessgegevens in de gaten
  4. Schakel instellingen voor diefstalbeveiliging in

Houd deze tips in gedachten en u kunt er zeker van zijn dat uw smartwatch net zo veilig als stijlvol is.

Ben je een slimme smartwatch-eigenaar met je eigen gedachten over hoe anderen hun beveiligingsspel kunnen verbeteren? Schokkende ervaringen waarbij u bent vergeten uw smartwatch of smartphone te beschermen? Deel uw mening in de reacties hieronder!