Hoe je Pokémon Go-account permanent te verwijderen

Move over, Candy Crush: Pokémon Go is officieel de koning van mobiele games. Met meer dan 20 miljoen gebruikers alleen al in de VS, is er geen tekort aan Pokémon-trainers om ze allemaal te vangen.

Maar voor degenen die zich zorgen maken dat Pokémon Go hun internetprivacy in gevaar brengt, laat deze gids je zien hoe je je Pokémon Go-profiel kunt verwijderen.

Notitie: Wanneer u uw profiel verwijdert, verliest u alle spelgegevens die aan uw spelaccount zijn gekoppeld. Verzoeken om verwijdering van profielen zijn onomkeerbaar, dus denk twee keer na voordat je verder gaat!

Spring naar…

Pokémon Go en uw privacy
Hoe je Pokémon Go-profiel te verwijderen
Doe meer om uw internetprivacy te beschermen

Pokémon Go en uw privacy

Voordat je op pad gaat, moet je leren over de soorten informatie die Pokémon Go van je verzamelt. Waaronder:

  • Basis accountinformatie: je naam, geboortedatum en je Pokémon Trainer Club-e-mailadres, Google-e-mailadres of Facebook-e-mailadres. Als je een account voor een kind aanmaakt, verzamelt Pokémon GO de bovenstaande informatie ook voor de kindgebruiker.
  • Gebruik informatie: cookies en vergelijkbare technologieën kunnen worden gebruikt om u te identificeren en bij te houden hoe u Pokémon GO gebruikt. Naast Niantic (de ontwikkelaars van Pokémon GO), kunnen derde partijen die met Niantic werken ook cookies op uw apparaat plaatsen.
  • Apparaat informatie: Niantic kan “apparaat-ID’s” gebruiken om meer te weten te komen over het type apparaat en de apparaatinstellingen die u gebruikt om toegang te krijgen tot de game.
  • Locatie informatie: terwijl je Pokémon GO speelt, worden je gebruikersnaam en fysieke locatiegegevens verzameld en opgeslagen.

Hoe gebruikt Pokémon GO mijn informatie?

Na het verzamelen van uw informatie kan Niantic deze zelf bewaren en delen met de volgende partijen:

  • The Pokémon Company: alle informatie die u deelt tijdens het aanmelden voor / spelen van Pokémon GO kan worden doorgegeven aan TPC. Niantic is niet verantwoordelijk voor wat TPC met uw gegevens doet.
  • Derden: Niantic werkt samen met externe serviceproviders om u Pokémon GO te brengen. Alle informatie die u tijdens het spelen van het spel deelt, kan aan deze bedrijven worden doorgegeven voor onderzoek en analyse.
  • Andere bedrijven: in het geval dat Niantic betrokken raakt bij zakelijke transacties en / of wordt overgenomen door een ander bedrijf, kunnen uw gegevens worden vrijgegeven of overgedragen als onderdeel van de transactie.
  • Juridische autoriteiten: Niantic kan de informatie die het van u verzamelt openbaar maken wanneer dit wettelijk verplicht is voor onderzoeksdoeleinden.

Kan ik me afmelden voor het delen van informatie in Pokémon GO?

Als je van alle functies van Pokémon GO wilt genieten, moet je akkoord gaan om de hierboven vermelde informatie te delen.

U kunt echter een verzoek tot informatie-aanpassing / verwijdering doen of ervoor kiezen om informatie over uzelf of uw geautoriseerde kind niet te delen door een e-mail te sturen naar [email protected].

Is Pokémon GO veilig om te spelen?

Pokémon GO is heel leuk en het is prima om te spelen als gebruikers waakzaam blijven. Zelfs dan moeten gebruikers zich bewust zijn van de enorme hoeveelheid informatie die wordt verzameld tijdens het spelen van het spel.

Er zijn bijvoorbeeld incidenten geweest waarbij spelers zijn overvallen door rovers die doen alsof ze zeldzame Pokémon aanbieden. Deze fysieke gevaren zijn altijd een mogelijkheid bij het spelen van een spel dat uw locatiegegevens verzamelt en deelt.

Speel daarom niet alleen het spel, wees altijd moe van je omgeving en overweeg om pseudonieme informatie te gebruiken voor je spelaccount. Verlaat uw gezond verstand niet … zelfs als er een Charizard recht voor u staat!

Hoe je Pokémon Go-profiel te verwijderen

Stap 1: Ga naar het Pokémon Go-aanvraagformulier voor het verwijderen van profielen op de officiële ondersteuningswebsite van Pokémon Go.

Stap 2: Vul alle vragen in en vink alle vakjes aan die zijn gemarkeerd met een rood sterretje (*). Dit zijn verplichte vragen over uw accountgegevens.

vul het profielverwijderingsformulier in

Stap 3: Als u een account verwijdert voor iemand die jonger is dan 13 jaar, vinkt u het vakje onder aan Selecteer of u dit verzoek indient namens een kind dat jonger is dan 13 jaar.

vink dit vakje aan voor jonger dan 13 jaar

Stap 4: Vink het vakje aan voordat u het formulier verzendt Controleer alstublieft of u een mens bent. Laat een Pokémon je account niet voor je verwijderen!

klik op het vakje om te verifiëren dat je een mens bent

Stap 5: Raken voorleggen. Uw verzoek om verwijdering van uw profiel wordt ingediend en beoordeeld.

Doe meer om uw internetprivacy te beschermen

Nu je niet langer op Pokémon Go bent, wat kun je nog meer doen om je internetprivacy te verbeteren? Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen.

  1. Gebruik ExpressVPN. Terwijl Google Web wordt “gepauzeerd” & App-geschiedenis voorkomt dat Google gegevens over u verzamelt. Het voorkomt niet dat uw internetprovider bijhoudt wat u online doet en mogelijk deelt met bedrijven en overheden. Gebruik een VPN zoals ExpressVPN om uw online activiteit voor uw ISP te verbergen.
  2. Gebruik Tor Browser. Tor verbergt uw locatie en online activiteiten voor iedereen die netwerkbewaking of verkeersanalyse uitvoert, dus uw internetactiviteit is moeilijk naar u terug te traceren. Het is een van uw beste kansen om online anoniem te blijven. Lees deze tips om de effectiviteit van Tor te maximaliseren: Wil Tor echt werken?

Veilig browsen, iedereen!

Wilt u meer hulp bij het opruimen van uw online leven? Bekijk de handleidingen van ExpressVPN op:

> Chrome-extensies verwijderen

> Dropbox verwijderen

> Uw Facebook-account verwijderen

> Facebook Messenger verwijderen

> Zoek mijn iPhone, Zoek mijn iPad en Zoek mijn Mac verwijderen

> Uw Gmail-account verwijderen

> Uw Google-geschiedenis verwijderen

> Uw Google-foto’s verwijderen

> Browsegeschiedenis van uw harde schijf verwijderen

> Uw Instagram-account verwijderen

> Uw geschiedenis van Internet Explorer verwijderen

> Safari verwijderen

> Je Snapchat-account verwijderen

> Uw Tinder-account verwijderen

> Uw Twitter-account verwijderen

> WhatsApp Messenger verwijderen

> Uw Yahoo Mail-account verwijderen