Si ta fshini llogarinë tuaj të çastit – Përditësimi i vitit 2020

Filtrat e selfie-t të Snapchat-it, thjerrëzat e çuditshme dhe ngjitësit tërheqës na bëjnë të argëtohen. Aq më mirë që këta potencialisht të sikletshëmSnaps ‘zhduken brenda disa sekondash.

Politika automatike e fshirjes është ajo që e bëri Snapchat të famshëm (dhe popullor). Nëse akoma jeni të frikësuar nga parakohjet e turpshme, çaktivizoni ose fshini Snapchat mund të jetë në axhendën tuaj për të mbrojtur privatësinë tuaj.

Pse duhet ta fshij Snapchat?

Snapchat është një platformë e mediave sociale që krenohet me privatësinë. Sidoqoftë, shumë përdorues filluan të vënë në dyshim platformën kur ata heshti për skandalin e Cambridge Analytica që pa të dhëna të korrura nga miliona përdorues të Facebook.

Dukej e çuditshme që një aplikacion duke premtuar protokolet superiore të privatësisë dhe mbrojtjen e të dhënave nuk do të kapitalizonin ose të paktën të komentojnë për dështimin e konkurrencës së tyre. Veçanërisht e çuditshme, pasi Facebook ka vite që kopjon tiparet e tyre më të njohura.

Në prill të vitit 2019, Snapchat njoftoi një mori karakteristikash të reja, më interesantet prej të cilave quhen Tregimet e aplikacioneve. Kjo ju lejon të ndani përmbajtjen tuaj direkt nga kamera juaj Snapchat në një ‘Histori’ të një aplikacioni tjetër.

kjo shtron pyetje për intimitetin, pasi të dhënat e Snapchat supozohet të jenë të përkohshme. Por si mund të jetë ky rast nëse është i arritshëm për pëlqimet e Facebook dhe Tinder? Willfarë do të parandalojë një fiasko tjetër të Cambridge Analytica nëse të dhënat janë gati për kapje pasi të kenë lënë sigurinë e Snapchat?

Ky udhëzues do t’ju ndihmojë rivendosni disa nga privatësinë tuaj dixhitale duke ju treguar se si ta fshini llogarinë tuaj Snapchat përgjithmonë.

Actaktivizimi dhe fshirja: Youfarë duhet të dini

Pasi të keni kaluar procesin për të fshirë llogarinë tuaj, do të keni 30 ditë kur të juajat llogaria është çaktivizuar. Ju duhet të mbani mbi emrin tuaj dhe fjalëkalimin tuaj gjatë kësaj kohe në rast se ndryshoni mendje dhe dëshironi të riaktivizoni llogarinë tuaj.

Gjatë 30 ditëve të çaktivizimit, ata që janë në listën e miqve tuaj nuk do të jetë në gjendje të bashkëveprojë me ju ose të lidhen me ju në Snapchat.

riaktivizoni llogarinë tuaj Snapchat, thjesht regjistrohu me emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin. Ju nuk mund të regjistroheni në një llogari të çaktivizuar me adresën tuaj të emailit ose të ndryshoni fjalëkalimin tuaj. Duhet të theksohet se ajo mund të zgjasë 24 orë para se të aktivizoni llogarinë tuaj të çaktivizuar.

30 ditë pas çaktivizimit, tuaj Llogaria e Snapchat do të fshihet për mirë, së bashku me llogarinë tuaj, cilësimet, Snaps, Story, Chat dhe të dhënat e vendndodhjes dhe pajisjes. Snapchat mund të mbajë disa të dhëna personale në bazën e të dhënave të tyre kryesore të përdoruesit, për arsye sigurie, ligjore ose biznesi.

Shkarkimi i të dhënave tuaja Snapchat

Para se të fshini përgjithmonë, mund të dëshironi të shkarkoni një kopje të të dhënave tuaja Snapchat. Për ta bërë këtë, do t’ju duhet një adresë e verifikuar e-mail. Ndiqni këto hapa të thjeshtë për të shkarkuar të dhënat tuaja:

  1. Hyni në llogarinë tuaj personale në accounts.snapchat.com dhe kliko ‘Të dhënat e mia‘.
  2. Klikoni në lidhjen që thotë ‘Dorëzoni kërkesën‘Në fund të faqes.
  3. Një email do t’ju dërgohet adresë të verifikuar të postës elektronike me një lidhje kur e jotja të dhënat janë të gatshme për t’u shkarkuar.
  4. Klikoni në linkun për të shkarkuar të dhënat tuaja.
  5. Të dhënat tuaja do të arrijnë në formën e një Skedari ZIP me titull “Të dhënat e mia”.

Udhëzues hap pas hapi: Si të fshini llogarinë tuaj të Snapchat

Nëse, pasi të keni shkarkuar të dhënat tuaja Snapchat, keni vendosur që doni të fshini përgjithmonë llogarinë tuaj, ndiqni këto hapa të thjeshtë:

1. Drejtohuni tek Snapchatportali i llogarive ‘.

Fshirja e përhershme e Snapchat - Kyçuni

2. Hyni në llogarinë tuaj. Kjo do t’ju çojë në ‘Fshij llogarineFaqja.

Fshirja e përhershme e Snapchat - Fshi llogarinë

3. Vendosni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimet tuaja në fushat e kërkuara dhe klikoni ‘vazhdoj‘.

4. Llogaria juaj është tani çaktivizuar dhe mund të dilni. 30 ditë pas çaktivizimit, tuaj llogaria do të fshihet përgjithmonë.

Llogaria e Snapchat është çaktivizuar

5. Fshini aplikacionin nga telefoni juaj.

Mënyra të tjera për t’i mbajtur të dhënat tuaja private

Debutimi i Cambridge Analytica hapi sytë e shumë përdoruesve te rreziqet e intimitetit të mediave sociale. Por ka shumë më tepër rreziqe për privatësinë tuaj në internet.

Për shembull, mashtruesit në internet pëlqejnë Google mbajnë shumë informacione mbi përdoruesit e tyre, nga informacionet themelore personale deri atje ku punoni dhe seksualiteti juaj. Prandaj, mund të jetë me vlerë të shikojmë alternativa për shërbimet e Google për të parandaluar grumbullimin e aq shumë të dhënave tuaja personale.

Si shumë përdorues, ju mund të dëshironi të mbroni privatësinë e të dhënave tuaja online. Gjeni shumë këshilla dhe këshilla se si mund ta bëni këtë me tonë udhëzues i fundit për ruajtjen e intimitetit në internet.

përfundim & Leximi më tej

Ne jetojmë në një botë ku çdo uebfaqe që vizitoni, çdo aplikacion që përdorni dhe çdo pajisje që blini, mbledh të dhënat tuaja personale. Epoka dixhitale i ka bërë të dhënat në internet një mall të vlefshëm, që do të thotë se siguron tuajin privatësia në internet është më e rëndësishme se kurrë. Me protokollet e intimitetit të disa platformave të mediave sociale që vihen në diskutim vitet e fundit, mund të pyesni veten nëse ia vlen të rrezikohet.

Nëse skandali i Cambridge Analytica ju fik nga Facebook, hidhni një sy në tonë udhëzues për të fshirë përgjithmonë llogarinë tuaj në Facebook.

Nëse jeni duke kërkuar për një VPN, mos harroni që të merrni ofertat dhe kodet tona ekskluzive.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map