Wi-Fi percuma AT & T dilengkapi dengan satu tangkapan besar

di suntingan iklan w & t di hotspot percuma

Salah satu faedah menandatangani kontrak dengan AT&T, syarikat penerbangan mudah alih terbesar di Amerika Syarikat berdasarkan pangkalan pelanggan, adalah penggunaan 30,000 Wi-Fi hotspot percuma di seluruh negara. Mereka terletak di sekitar lapangan terbang, perniagaan runcit, stadium, hotel, pusat konvensyen, restoran, dan universiti. Tetapi sebagai seorang peguam Stanford dan saintis komputer baru-baru ini mendapati, perkhidmatan percuma mempunyai satu kaveat berbahaya.

Dalam blognya Dasar Web, Jonathan Mayer menuduh AT&T menyuntik iklan ke pelayar web yang disambungkan ke hotspotnya. Mayer mencatatkan bukti yang membingungkan di blognya, yang termasuk screenshot AT&Kesalahan T. Sesetengah tangkapan skrin menunjukkan iklan yang memaksa pengguna untuk menunggu beberapa saat sebelum terus melayari Internet, sementara yang lain menunjukkan iklan spanduk besar dan mengganggu di laman web yang sama sekali tidak mengiklankan atau melakukannya dengan ringan. Laman web ini termasuk laman web Stanford University dan beberapa laman web kerajaan AS, yang semuanya disuntik dengan iklan perhiasan dan kosmetik.

Mayer juga mencatatkan coretan kod sumber yang menunjukkan bagaimana suntikan berfungsi. Pertama, hotspot menambah lembaran gaya CSS, kemudian menyuntik iklan sandaran untuk pelayar yang tidak menyokong Javascript, dan akhirnya menambahkan skrip yang mengawal pemuatan iklan dan paparan. Skrip tersebut mengimport iklan dari pembekal pihak ketiga yang tidak bergabung dengan laman web asal.

Sembunyikan Anak-Anak Anda, Sembunyikan Wi-Fi Anda

Percanggahan ini disampaikan oleh RaGaPa, permulaan yang bermaksud “mengewangkan rangkaian anda” dan mendakwa sebagai “perintis dalam Teknologi Penyertaan Kandungan Dalam Pelayar.” Ia digunakan oleh tempat untuk menyuntikkan kandungan dan iklan yang dipromosikan ke semua laman web HTTP menggunakan Wi-Fi tempat. Teknologi RaGaPa membolehkan penyedia Wi-Fi untuk mengewangkan perkhidmatan “percuma” mereka.

Masalah dengan amalan ini, selain daripada menjejaskan pengguna dengan iklan tambahan, adalah keselamatan. “Ia mendedahkan banyak aktiviti pelayaran pengguna kepada perniagaan yang tidak didedahkan dan tidak dipercayai,” kata Mayer. “Dan ia memperkenalkan risiko keselamatan dan kerosakan, kerana pemaju laman web umumnya tidak merancang skrip tambahan dan unsur susun atur.”

Selain itu, ia merosakkan pengalaman penyemakan imbas yang dibuat dengan cermat yang ditujukan oleh pencipta laman web dengan kekacauan. Iklan tersebut juga tidak dilabel dengan jelas sebagai berasal dari perkhidmatan hotspot dan bukannya laman web.

Injectors Iklan Infernal

Suntikan iklan semacam ini sangat tidak popular. Google menarik hampir sepertiga pelayar pelayar yang tersedia dari kedai Web Chrome untuk amalan yang menipu. Courtyard Marriott di Times Square juga mundur selepas publisiti yang buruk hasil daripada penggunaan suntikan iklan yang sama.

Secara sah, suntikan iklan terletak di kawasan kelabu. “[…] Peraturan neutraliti bersih FCC, pihak berkuasa yang tidak adil dan penipuan FTC (dan parallels negara), statut penyadapan, statik statik pena, campur tangan yang menyalahi undang-undang, hak cipta, dan banyak lagi” nampaknya melarangnya, kata Mayer. Namun penipuan itu berterusan. Untuk membuat perkara lebih buruk, AT&Syarat perkhidmatan Wi-Fi tidak menyebut suntikan iklan. Sneaky.

Fight Suntikan Iklan Sekarang!

Bosan suntikan iklan apabila anda menyambung ke AT&T bukan hotspot Wi-Fi percuma? Kamu tidak keseorangan. Berikut adalah beberapa perkara yang boleh anda cuba untuk mengelakkan daripada memecut dengan iklan.

  • Sekiranya anda ingin menyambungkan komputer riba anda ke Internet semasa anda berada di luar dan sekitar, cuba sediakan hotspot Wi-Fi dari rangkaian data telefon selular anda dan sambungkan ke.
  • Pemalam iklan yang menyekat seperti AdBlock juga boleh menjadi cara yang berkesan untuk mengurangkan risiko yang berkaitan dengan suntikan iklan.
  • Pemaju laman web boleh menghalang suntikan iklan dengan beralih kepada protokol HTTPS yang lebih selamat, kerana perisian seperti RaGaPa hanya boleh mempengaruhi halaman HTTP.

Imej yang diketengahkan: ACP prod / Dolar Photo Club