Hiperlink-urile au făcut internetul fabulos și nu trebuie impozitate

Nu spuneți impozitul pe legătura UE.

HTTP (Hypertext Transfer Protocol) a schimbat internetul și l-a catapultat în mainstream, dar poate fi amenințat de o nouă „taxă de hiperlink”. Din fericire, unii luptă pentru protejarea web-ului, cum ar fi OpenMedia și campania Save the Link..

Prima versiune a HTTP, dezvoltată de acum celebrul Tim Berners-Lee, a fost lansată în 1997, iar succesorul său, HTTP / 2, este acum în funcțiune și este susținut de toate browserele cheie, în ciuda faptului că are doar un an.

Hyper este greacă și înseamnă „over” – are o funcție similară cu prefixul englez „super”

Hipertextul este la fel ca textul obișnuit, în afară de includerea legăturilor, așa-numitele hyperlink-uri. Limba cea mai populară pentru a scrie un astfel de hipertext este, pe scurt, limbajul de marcare hipertext sau HTML.

Linkurile sunt trimiteri la un alt punct din structura hipertextului, de obicei o altă pagină a site-ului, a unui fișier, a unei imagini, a unui program sau a unui site extern (I.E. o pagină de pe un domeniu diferit de cel pe care îl navigați în prezent). Un cititor poate face clic pe ele pentru a deschide mai multe materiale de citire într-o nouă filă sau fereastră nouă sau pentru a descărca un fișier.

Hiperlink-urile au format internetul în ceea ce este astăzi

Mulțumită hyperlink-ului web-ul a dezvoltat modul în care are. Hiperlinkul a ajutat la crearea unui internet deschis și transparent, în care șirurile URL identifică în mod unic fiecare bucată de conținut.

Motoarele de căutare, precum Google, au folosit structura hipertextului, care a încurajat și mai mult site-urile web să utilizeze corect sistemul de hipertext. Motoarele de căutare, rețelele de socializare și blogurile conduc trafic important – ceea ce se traduce prin venituri. Indiferent dacă vindeți ceva sau câștigați bani prin reclame, trebuie să respectați hyperlinkurile pentru ca oamenii să vă găsească și site-ul dvs..

Povestea scurtă din 1941 „Grădina căilor căutătoare” este adesea menționată ca inspirație pentru hipertexturi

Conceptul de hyperlink este să fie liber, uniform și nu este deținut sau controlat de nimeni – ceea ce le-a făcut incredibil de puternice în nivelarea câmpului de joc al media online. O singură postare de la un autor necunoscut poate genera cât mai multe clicuri ca o lună de postări dintr-un ziar consacrat. Datorită hyperlink-urilor și proiectelor precum arhiva.org postările de internet pot fi înregistrate și, prin urmare, nu vor dispărea niciodată din memoria colectivă umană.

Un internet fără hiperlinkuri este o piscină fără apă

Este ușor să vă imaginați internetul fără hiperlinkuri, dar nu este un gând frumos. Gândește-te la Youtube, dar fără ca fiecare videoclip să aibă un link direct. Singura modalitate de a căuta videoclipuri ar fi prin interfața web a YouTube și singura modalitate de a le marca ar fi să vă conectați și să le adăugați la listele de redare. Nu veți putea împărtăși aceste videoclipuri decât dacă se va face un acord cu YouTube cu privire la monetizarea și restricțiile fiecărui link.

Dacă urmați primul link din orice articol Wikipedia, veți ajunge la pagina Filozofie

În timp ce experiența utilizatorului ar fi mult mai rea, gigantii web și editurile favorizează un astfel de sistem. Dacă ar fi necesar să vă conectați la un serviciu pentru a găsi, marca sau împărți ceva, ar fi ușor ca experiența să fie controlată, urmărită și restricționată. Internetul dvs. ar putea fi limitat din cauza unor lucruri precum vârsta, sexul și geolocalizarea și, mai important, portofelul.

Versiunea diferită de AOL a internetului

Pe măsură ce web-ul mondial a apărut în anii 90, a existat, de fapt, o companie bine finanțată și promițătoare, care a încercat să construiască exact acest tip de internet fără hyperlink: America Online (AOL).

AOL a început prin vânzarea unui acces telefonic simplu la web, dar a dorit în scurt timp să controleze întreaga experiență oferind un mesagerie instant, știri, tranzacționare de stocuri și navigare web generală. Similar cu Terminalele Bloomberg utilizate în prezent în firmele financiare, conținutul și serviciile erau accesibile doar abonaților.

Alegeți propriile cărți de aventură sunt o formă timpurie de ficțiune hipertext

De la sfârșitul anilor ’90, Netscape a făcut ca internetul deschis și hyperlink-urile să reușească (și au fost cumpărate de AOL în 1999 pentru 10 miliarde USD). AOL a fost forțată, de către piață, să-și deschidă serviciile și, în cele din urmă, marca sa a dispărut din ochii publicului.

O nouă amenințare pentru hiperlinkurile din Europa

Hiperlink-urile fac conținutul ușor disponibil. Bloggerii și rețelele de socializare vă pot curata conținutul pentru dvs. și puteți căuta în mod explicit o pagină cu un motor de căutare.

Imaginați-vă că trebuie să mergeți pe prima pagină a unei publicații în speranța că veți găsi ceea ce căutați. Și după ce ai citit articolul, nu există nicio modalitate de a împărtăși ceea ce ai găsit cu alții. În prezent, consumăm mass-media pe internet verificând o legătură dintr-un flux de social media, citind scurt conținutul, apoi îndreptându-ne înapoi către media noastră socială.

FRESS a fost un sistem de hipertext folosit la Brown University. Folosit pentru a preda poezia în 1976, a fost probabil primul curs online din istorie

Editurile se tem că fără paginile lor de destinație și trimiterile interne, mărcile lor se vor diminua și vor fi degradate doar pentru producătorii de conținut, cum ar fi agențiile de știri. Există, de asemenea, îngrijorarea că profiturile lor vor fi scăzute de bloggeri care scriu despre subiecte la fel de pasional, dar fără conflicte de interese financiare sau plătesc.

Legislația europeană amenință web-ul deschis

Punctele de știri europene, în special franceze, au fost cunoscute pentru a lupta vicios pe site-urile independente care leagă. La început, acest lucru poate părea absurd, deoarece linkurile trimit trafic. Dar se încadrează bine în imaginea de ansamblu a fricii de a-și pierde poziția pe piață.

Platformele de publicare consacrate consideră conținutul de conținut ca o parte inerentă a rolului și modelului lor de afaceri, iar hyperlinkul permite oricui să o ia.

Comisia Europeană (CE) a încercat în mod repetat să creeze o „taxă de hiperlink”. Asemănător taxei pe care trebuie să o plătească o stație de radio atunci când cântă o melodie, fiecare blogger, site de știri sau site de căutare ar trebui să plătească de fiecare dată când se referă la vizitator.

De ce CE este greșit în ceea ce privește impozitul hiperlink

Desigur, CE a greșit totul. Un hyperlink este pur și simplu o trimitere, nu o reproducere a conținutului; situația seamănă mai mult cu un critic de restaurant care trebuie să plătească un restaurant pentru a scrie despre asta – pe lângă ceea ce plătesc deja pentru mâncare.

Ce părere aveți despre încercarea CE de a impozita legăturile de internet? Împărtășește-ți gândurile în comentariile de mai jos.