5 aksione të Sigurimit Kibernetik me performancë të lartë për t’u kujdesur për vitin 2020

Në 2016 dhe 2017, një seri shkeljesh të të dhënave që prekin organet qeveritare, bizneset dhe individët privatë ka çuar në një rritje të shpenzimeve për sigurinë në internet.

Shkelja e Equifax Inc. kishte implikime të mëdha për afro 145 milion njerëz, të dhënat e të cilëve u komprometuan. Si pasojë, kompania është në vështirësi të një mbivendosje të rëndësishme të brendshme.

Në maj dhe qershor, serverat e korporatave në të gjithë globin u goditën nga WannaCry dhe Petya, dy programe ransomware që infektuan mijëra e mijëra kompjuterë.

Firma këshilluese dhe kërkimore amerikane Gartner Inc. parashikon se shpenzimet globale për sigurinë në internet do të rriten në 96.3 miliardë dollarë në 2018 – një rritje prej 8% nga një vit më parë – dhe do të arrijë shifrat trefish deri në vitin 2020.

Si kërkesë për këtë balonë të industrisë në një botë në ndryshim, le të shohim pesë stoqe që duken premtuese për vitin 2018, dhe i cili do të funksionojë shumë si pjesë e një ETF të sigurimit në internet (Fondi i Tregtimit të Shkëmbimit).

5 aksione për të parë

1. Lifelock Inc./Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC)

Shërbimi i sigurisë në internet Lifelock përqendrohet në mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit. Aktualisht ka rreth 4.4 milion anëtarë, me 100,000 të rinj janë shtuar në vetëm një javë. Ajo u përfshi në Roll Online Honor Roll Online për njohjen e standardit të tij të lartë të mbrojtjes së konsumatorit, praktikave të përgjegjshme të privatësisë dhe sigurisë së të dhënave.

Lifelock u bë një degë e Symantec Corp. në shkurt 2017 dhe aksioneve është tregtimi rreth $ 28.25 pas arritjes në 34 $ pas shkeljes së Equifax.

S&P Capital IQ beson se kjo e bën atë një nga aksionet më të lirë në grupin e saj të softuerëve të sigurisë në internet. Symantec aktualisht ka një raport të fitimit të çmimeve (P / E) prej 15.13 në krahasim me raportin mesatar P / E mesatar të grupit të tij prej 28.85.

Bazuar në fitimet e pritshme vjetore prej 1.68 $ për 2018 dhe mesataren e grupit kolegë përpara P / E prej 28.85, aksionet e Symantec pritet të kapin vlerën 48,47 dollarë vitin e ardhshëm, që paraqet një 71.58% me kokë.

Aksionet e Symantec Corp pritet të bien deri në gjysmën e dytë të janarit, nëse jo më shpejt, sepse kompania duhet të raportojë rezultatet e fitimeve të tremujorit të tretë në javën e parë të shkurtit.

2. FireEye Inc. (NASDAQ: FEYE)

FireEye Inc. është një ofrues i përkushtuar i platformave të sigurisë për ndërmarrjet dhe qeveritë. Tpërpjekjet e palëkundura të ndërmarrjes për të zhvilluar produkte të reja dhe të përparuara të sigurisë në internet vazhdojnë të tërheqin një gamë të gjerë klientësh.

Për shembull, produkti i tij Essentials është një kosto më e ulët dhe versioni më i thjeshtë i platformës së Menaxhimit të Kërcënimeve Global FireEye Global dhe është në shënjestër të kompanive më të vogla dhe të tregut të mesëm.

Ajo ka zhvilluar gjithashtu zgjidhje me kosto më të ulët Cloud MVX dhe MVX Smart Grid zgjidhje inteligjente të zbulimit të kërcënimit për ndërmarrjet e mëdha dhe bizneset e tregut të mesëm.

Kohët e fundit ajo ndryshoi modelin e saj nga shitja e softuerit në ofrimin e shërbimeve cloud bazuar në pajtime. Kjo pritet të krijojë të ardhura më të ulëta fillimisht, por modeli ofron një stabilitet më të madh për një afat të gjatë, pasi klientët angazhohen për rinovimin e abonimeve dhe rritjen e sigurisë me versionet e azhurnuara të shërbimit.

Blerja e iSIGHT Partners vitin e kaluar forcoi aftësitë e kompanisë duke ofruar një model sigurie të udhëhequr nga inteligjenca për ndërmarrjet e çfarëdo madhësie. Kjo është diçka që ofruesit e tjerë të sigurisë e kanë të vështirë të përputhen.

FireEye bleu edhe Invotas, i cili përqendrohet në përmirësimin e kohës së reagimit pas një sulmi në internet. Produkti i tij, Orkestruesi i Sigurisë, mbledh informacione nga produkte të ndryshme të sigurisë dhe gjeneron një përgjigje automatike kur ndodh një incident.

FireEye Inc. kohët e fundit po tregtonte rreth markës 14.05 $, një rritje prej 17,06% në performancën gjatë këtij viti deri më tani. Fitimet e tremujorit të katërt të kompanisë arritën në 202.3 milion dollarë, një rritje prej 10% nga tremujori i katërt i vitit 2016.

3. Check Point Software Technologies Ltd (NASDAQ: CHKP)

Check Point Software Technologies është një ofrues në mbarë botën i zgjidhjeve të sigurisë së teknologjisë.

Megjithëse u themelua në 1993, në 2009, pas kërcënimeve të rritura të sigurisë dhe sulmeve të mundshme të hakerave, kompania kaloi nga një model i udhëhequr nga pajisja në atë që përqendrohet në arkitekturën e softuerit Blade. Arkitektura e saj me teh është gjithnjë e më popullore tek klientët, pasi u lejon atyre të zgjedhin nga një arkiv i blades së softuerit dhe zgjidhje të personalizuara për të përmbushur nevojat e tyre individuale.

Miratimi i shpejtë i pajisjeve të qendrës së të dhënave Check Point dhe përmirësimet e vazhdueshme në linjat e produkteve të qendrës së të dhënave siguroni një mbështetje të bollshme të nivelit të lartë. Përqendrimi i kompanisë në rritjen e aftësive mobile gjithashtu i mundëson asaj të futet në sektorë të rinj të tregut.

Kompania është duke tregtuar rreth 102.94 dollarë, dhe ka shkuar vetëm aq pak sa $ 80.78 gjatë 52 javëve të fundit.

4. BlackBerry Ltd (TSX: BB) (NASDAQ: BBRY)

BlackBerry Ltd ofron konsulencë dhe siguri në internet për agjencitë qeveritare në mbarë globin. Kompania zhvillon strategji për zvogëlimin e rrezikut, zbaton standardet e sigurisë IT dhe siguron mbrojtje kundër sulmeve të ardhshme.

Në korrik 2017, ajo njoftoi se kishte fituar të drejtën për të shitur mjetet e saj të sigurta të mesazheve në Qeverinë Federale të SHBA me një miratim nga Agjencia e Sigurisë Kombëtare. Kjo aftësi ishte e mundur me teknologjinë e marrë si pjesë e blerjes së Secusmart për vitin 2014.

Stoku i BlackBerry u rrit me rreth 56.5% në 2017, dhe në rezultatet e tremujorit të dytë, të lëshuar në 28 shtator, kompania postoi të ardhura nga programe kompjuterike dhe shërbime prej 196 milion dollarë. Aktualisht është duke tregtuar me rreth 13.10 dollarë, duke e bërë ish-gjigantin e harduerit një bast të shkëlqyeshëm duke ecur përpara ndërsa vazhdon tërheqjen e tij agresive në tregun e softuerëve.

5. Rrjetet Palo Alto (NYSE: PANW)

Palo Alto Networks është një lojtar mjaft i ri midis elitës së sigurisë në internet.

Kompania bëri një emër për vete me një mur zjarri që kontrollon sesi të dhënat rrjedhin brenda dhe rreth infrastrukturës së korporatavee, duke lejuar ekipin e sigurisë së një klienti të kontrollojë cilat aplikacione lidhen dhe rregullojnë trafikun nga pajisjet e tjera.

Të ardhurat u rritën 248% midis 2013 dhe 2016, duke arritur në 1.4 miliardë dollarë.

Megjithatë, aksionet kanë qenë të paqëndrueshme, dhe në gusht 2017 ishte tregtimi 34% nën nivelin e lartë të verës së saj 2015. Një nga arsyet për këtë është se kompania po kalon në një model të pajtimit të produkteve. Kjo do të ndihmojë në krijimin e marrëdhënieve më të qëndrueshme të klientit dhe fitimet më të qëndrueshme.

Aktualisht është duke tregtuar rreth 142.53 dollarë dhe po tregon një rritje prej 13.98% nga viti në datën.

përfundim

Të pesë rezervat e sigurisë në internet parashikohet të bëjnë mirë gjatë vitit që vjen dhe do të bënin një shtesë të dobishme për portofolin tuaj. Sidoqoftë, ne duam të vërejmë se jemi ekspertë të intimitetit dhe sigurisë, jo stoqeve dhe financave. Kështu që para se të ndaheni me paratë tuaja, sigurohuni që të merrni këshilla të mira, të paanshme nga një specialist financiar – dikush që e di tregtimin brenda dhe jashtë.

Për më shumë rreth kërcënimeve të sigurisë në internet, dhe se si një VPN mund të ruajë privatësinë tuaj, klikoni këtu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me