Aplicații de chat criptate: Nu le dați nimic

Actualizare: am făcut o postare ulterioară despre aplicații de chat și mai criptate pentru a vă păstra conversațiile private!

În urma dezvăluirii NSA și a unei analize din ce în ce mai mari a companiilor, chiar și a unor comunicații „private”, utilizatorii dispozitivelor mobile caută modalități de a-și trimite prietenii și familia, fără a-și face griji că cuvintele, imaginile și videoclipurile lor sunt interceptate și examinate. Rezultatul este o piață înrăutățitoare pentru aplicațiile de chat criptate: Iată șase dintre cele mai interesante.

Chadder

Creierul guruului antivirus John McAfee, Chadder a fost proiectat de Future Tense Private Systems (FTC), o companie pe care McAfee a fondat-o și are câteva alte aplicații de securitate în lucrări..

Chadder este concentrat în totalitate asupra confidențialității: doar destinatarul destinat al unui mesaj este capabil să îl decripteze, iar toți ceilalți ar trebui să vadă doar „text brodat, criptat”. Aplicația de mesagerie multiplă este disponibilă pentru dispozitivele Android, Apple și Windows. combinație de ECDH cu criptarea SecP256k1 împreună cu AES 256 și ECDSA pentru semnarea mesajelor. Pentru a utiliza aplicația, pur și simplu descărcați, creați un nume de utilizator, un pseudonim și o parolă și începeți să trimiteți mesaje. Puteți conecta cu alți utilizatori prin numărul mobil și adresa de e-mail sau puteți genera un cod unic pentru confidențialitate sporită.

Chadder poate fi folosit pe Android, pe dispozitivul iOS și pe telefonul Windows. 

Telegram Messenger

Telegram funcționează de asemenea pe dispozitive mobile și pe toate platformele desktop. Această aplicație bazată pe cloud criptează puternic mesajele sale și include un mecanism de autodistrugere. Utilizează două straturi de criptare, unul pentru server-client și unul pentru comunicare client-client bazat pe AES de 256 biți și RSA 2048. Este posibil să accesați mesaje de pe mai multe dispozitive și să trimiteți orice fel de fișier media – serviciul este gratuit și în prezent nu există limite privind dimensiunea fișierului sau volumul chatului.

Puteți utiliza Telegram pe Android, iPhone și iPad, Windows Phone și versiunea lor web disponibilă pe Mac, Windows și Linux.

ChatSecure

Următorul mesaj este ChatSecure, fost Gibberbot din The Guardian Project. Această aplicație funcționează cu iPhone, Mac, Androids, Linux și PC, dar nu vine cu suport pentru telefoanele Windows. A fost numită una dintre „cele mai bune 100 de aplicații pentru 2013” ​​de către PC Mag și folosește o formă de criptare off-the-record (OTR) pentru a păstra conversațiile în siguranță, spunând „nu pot fi conectate sau interceptate de nimeni”. În combinație cu un plug-in numit Orbot, dezvoltatorii susțin că poate ocoli majoritatea restricțiilor de rețea și listele negre care altfel ar interzice o aplicație de chat criptată.

ChatSecure este disponibil pe iOS și Android.

surespot

Conform site-ului web al aplicației, securespot este un serviciu de chat criptat 100% la sursă deschisă. Acest angajament pentru open-source permite „lumii să examineze, să examineze, să contribuie și chiar să folosească” codul aplicației fără costuri – în ciuda acestui accent pe transparență, totuși, surespot promite, de asemenea, siguranță și securitate pentru fiecare mesaj text, imagine și video..

Cum? Serviciul nu este asociat cu numărul de telefon sau adresa de e-mail, folosește mai multe identități pe dispozitive unice, AES-CGM de 256 biți și chei de criptare create cu ECDH de 521 biți pentru protecție end-to-end. Dacă alegeți să ștergeți un mesaj, acesta nu este doar șters de pe telefon, ci și serverul surespot și dispozitivul destinatarului. În plus, serviciul nu recuperează sau resetează parolele utilizatorilor pentru a se asigura că conturile nu pot fi compromise cu ușurință.

Puteți descărca surespot pe Google Play Store pentru Android și în App Store pentru iOS. 

KakaoTalk

Bazat în Coreea, KakaoTalk nu este criptat nativ, dar a introdus recent un nou mod „Chat secret” cu criptare end-to-end. Funcționează astfel: utilizatorii pot configura camere de chat care permit chat-uri one-one sigure. Cheia de criptare este întotdeauna stocată pe dispozitivul dvs. și fiecare mesaj este criptat separat. Momentan, sunt disponibile doar chat-uri de la persoană la persoană, dar serviciul spune că este difuzat camere de chat sigure pentru grup la începutul anului 2015.

KakaoTalk este disponibil pe Android, iPhone și iPad, Windows Phone și versiunea lor web pe Mac, Windows și Linux.

bleep

O aplicație de mesagerie sigură de la BitTorrent, ideea din spatele Bleep este intrigantă: mesageria offline. Ideea de aici este să vă permiteți să vă conectați, să trimiteți un mesaj unui prieten chiar dacă nu sunt online și apoi să transmiteți mesajul ori de câte ori vă conectați. Deocamdată, acest lucru nu funcționează deloc: mesajele sunt trimise doar atunci când ambele părți sunt online. Dar Bleep promite în curând un adevărat suport „asincron”, care nu va folosi servere, ci în schimb stochează doar conținut pe dispozitivul dvs. Aplicația va folosi Tabelele Hash Distribuite (DHT) pentru a stoca date offline până când acestea au fost preluate, apoi va elimina orice urmă de informații.

Bleep-ul poate fi descărcat pe dispozitivele iPhone și Android.

Aplicațiile de mesagerie criptată oferă beneficii unice: mulți citează „distracția” ca parte a tonului lor, deoarece nu ești liber să fii tu însuși fără spectrul de interceptare sau observare. Ca un VPN pentru observațiile voastre, fotografii amuzante și videoclipuri hilar, aceste aplicații câștigă teren și pe bună dreptate – toată lumea merită dreptul de a fi nevăzută și necitită la cerere.

Imagine prezentată: Viktor Hanacek / picjumbo (imaginea a fost modificată)