Hoe u uzelf kunt beschermen tegen keyloggers

De kans is groot dat u een pc (laptop of desktop) gebruikt voor heel veel persoonlijke dingen: e-mail, sociale media, bankieren, online winkelen en meer. Het is ook zeer waarschijnlijk dat u uw pc ook gebruikt voor werkgerelateerde zaken: gevoelige bedrijfsdocumenten openen, bedrijfsgerelateerde bestanden bekijken, enzovoort.

Velen van ons doen deze dingen op een regelmatige basis en zonder na te denken over wie, of wat, elke toetsaanslag die we maken volgen en volgen.

Natuurlijk hebben we het over keyloggers – de software die, ongeacht hoe deze is geïnstalleerd, kan worden gebruikt om alles op te nemen dat u via uw toetsenbord invoert. Van creditcardnummers tot wachtwoorden en alles daartussenin, keyloggers kunnen worden geïnstalleerd en gebruikt voor financieel of persoonlijk gewin. Gelukkig zijn er manieren om uzelf – en uw gegevens – te beschermen tegen opname door dit verontrustende stukje spyware.

Jezelf beschermen tegen keylogging

Omdat keyloggers op verschillende manieren op een computer kunnen worden geïnstalleerd, omvat bescherming verschillende benaderingen om de mogelijkheid te beperken dat er een wordt geïnstalleerd. Deze benaderingen omvatten:

Anti-virus

Anti-virus is iets dat iedereen op zijn desktop en laptop zou moeten hebben geïnstalleerd. Met alle gratis beschikbare opties is er geen excuus om het niet te laten installeren. En hoewel het geen allesomvattende oplossing is, werkt antivirus als onderdeel van een uitgebreide beveiligingsaanpak tegen keyloggers door ze te vangen voordat ze op uw systeem kunnen worden geïnstalleerd als gevolg van het downloaden van een geïnfecteerd bestand of een bezoek aan een geïnfecteerde website..

Gebruiker-onderwijs

Gebruikerseducatie gaat een lange weg in de richting van het voorkomen van keyloggers en andere spyware. Als u bijvoorbeeld een beleid maakt om alleen software en applicaties van vertrouwde bronnen te downloaden, kunt u het risico tot een minimum beperken.

Zoek ook, indien mogelijk, een webgebaseerde softwareoplossing waarmee u kunt voorkomen dat u onnodige programma’s of software downloadt en installeert van bedrijven waarvan u niet zeker weet dat u ze kunt vertrouwen.

Gebruik een virtuele machine

Met behulp van een virtuele machine of virtueel besturingssysteem kunt u software installeren die mogelijk verdacht is in een virtueel gebied van uw computer om ze, en de dreiging van een keylogger, te scheiden van de vertrouwde delen van uw computer.

Wanneer correct geïnstalleerd en geconfigureerd, houdt de gesloten omgeving van een virtuele machine bedreigingen volledig gescheiden van uw belangrijkste en beschermde besturingssysteem.

Het schermtoetsenbord gebruiken om gevoelige informatie te typen

Een van de beperkingen van keyloggers is dat ze alleen bepaalde informatie vastleggen. Een van de dingen die ze niet vastleggen, is klikken op het schermtoetsenbord van Windows. Het toetsenbord op het scherm is niet erg bekend bij de meeste Windows-gebruikers, maar het kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat gevoelige accountnummers en wachtwoorden niet worden vastgelegd.

Ja, het proces van klikken op wachtwoorden en accountnummers kost tijd en u wilt waarschijnlijk niet het schermtoetsenbord voor alles gebruiken, maar het is zeker een optie die kan worden gebruikt als onderdeel van een uitgebreide aanpak. Het kan ook worden gebruikt wanneer u zich op de computer van iemand anders bevindt en niet zeker bent van de beveiliging.

De beste bescherming tegen keyloggers: meer bescherming

De beste bescherming tegen keyloggers is een uitgebreide aanpak die een combinatie van de hierboven genoemde benaderingen omvat. Door uzelf en andere gebruikers te informeren over veilig browsen en hoe u verdachte sites en downloads kunt vinden, helpt u, uw gegevens en uw financiën tegen degenen die kwaad willen doen met informatie die is verzameld via een keylogger.

Sommige van de adviezen in dit artikel bieden ook extra bescherming tegen andere vormen van malware en houden u en uw gegevens veiliger tegen een lange lijst met schadelijke code en niet alleen tegen de gevaarlijke effecten van keyloggers.

Overweeg een VPN voor extra bescherming

Krachtige VPN-codering beschermt niet alleen uw webbrowser, maar ook uw e-mails, Skype-gesprekken, online bankieren en alles wat u online doet of ziet – of u nu thuis bent, op kantoor, in een café of op reis bent. Geef jezelf wat extra anonimiteit met ExpressVPN. Eenmaal verbonden met ExpressVPN, zijn al uw gegevens gecodeerd en niet te ontcijferen!

Klik hier om terug te gaan naar de privacygidsen van ExpressVPN