Pokemon, nu! 9 probleme de confidențialitate care trebuie luate în considerare atunci când joci Pokémon Go

pokemon-go-povestiri

În doar câteva zile de la lansare, Pokémon Go a câștigat mai mulți utilizatori activi decât Twitter, în ciuda faptului că nu este disponibil în multe locuri din întreaga lume. Aplicația a păcălit milioane de oameni să iasă afară și să se joace cu smartphone-urile lor, generând nenumărate povești despre întâlniri improbabile; unele înfiorătoare, altele înfricoșătoare.

Pokemon Go nu este primul joc cu realitate mărită, nici măcar nu este aproape să fie primul joc online multiplayer masiv (MMO) și, cu siguranță, nu este primul care combină cele două genuri de pe un dispozitiv mobil. Dar cumva, suntem pe cuspul de a asista la un nou fenomen de masă, posibil chiar mai mare decât cel al World of Warcraft în 2004.

Dezvoltatorul din spatele Pokemon Go, Niantic, nu este nou pe această piață. Fondată în 2010, au dezvoltat și cel mai popular joc online online realitate augmentată-masiv-multiplayer, numit Ingress, care a fost lansat în 2012. Ingress a văzut două echipe de oameni adevărați care luptă pentru a controla orașele prin captarea de portaluri, legături de putere și linii de alimentare, care au fost adăugate într-o hartă de pe ecranul telefonului.

Aceiași jucători mari din spatele aceleiași recolte de date vechi

Niantic este o divizie spin-off a Alphabet (fostă Google), iar dezvoltarea lor de Pokémon Go a fost anunțată în 2015, alături de o investiție de 30 de milioane de dolari de la Nintendo. Cu două mari companii și o investiție uriașă în spatele său, nu este de mirare că este deja un succes atât de masiv.

De îndată ce Pokémon Go a fost eliberat, îngrijorarea vieții private a fost ridicată. Aplicația solicită acces extins la telefonul mobil, inclusiv cameră, spațiu de stocare, GPS, Bluetooth, contacte și, bine, aproape orice altceva.

Inițial, aplicația a solicitat chiar acces complet la contul dvs. Google, inclusiv permisiunea de a citi întregul istoric de căutare prin poștă, de a trimite poștă către alții pe numele dvs. și de a vizualiza toate documentele din Drive Google. Niantic insistă că datele utilizatorilor nu au fost accesate, iar aceasta este doar o mare greșeală, dar rămâne inconfortabil să vezi o aplicație care poate crea un profil atât de precis despre locul în care ne aflăm, cine suntem și chiar ne poate păcăli să filmăm împrejurimile noastre..

ExpressVPN nu va merge departe de a spune că Pokémon Go este un conspirativ psiops de supraveghere a guvernului distopic, dar va avea cu siguranță efecte puternice chiar și asupra celor care nu folosesc aplicația – poate pentru că casa lor devine un joc în joc. sală de gimnastică. ”Și cu siguranță este doar o chestiune de timp până când cineva pășește chiar în fața mașinii tale, în timp ce încearcă să le prindă pe toate.

Pokémon Go v-ar putea fura viața (și alte aspecte de confidențialitate trebuie luate în considerare)

  1. Dacă ați instalat deja Pokémon Go, actualizați-l cât de curând puteți. Acest lucru va rezolva unele probleme cunoscute care permit unui atacator să aibă acces la contul dvs. Google.
  2. Nu instalați Pokémon Go (sau orice altă aplicație!) Din surse necunoscute, pur și simplu pentru că nu este încă disponibil în App sau Play Store. Aceste surse necunoscute vin adesea cu malware integrat care vă va spiona, va efectua apeluri costisitoare sau va ține datele de pe telefon pentru răscumpărare.
  3. Pentru a juca, aveți nevoie de un cont Google sau Pokemon.com. Deși în general este mai sigur să vă înregistrați separat, mai degrabă decât să le oferiți dezvoltatorilor acces la contul dvs. Google, puteți întotdeauna creați un cont nou în scopuri ca acesta.
  4. Aplicația știe întotdeauna unde te afli. Aplicația va păstra o înregistrare a locației dvs. în fundal și există fără a spune cum s-ar putea scurge aceste informații prietenilor, angajatorului sau chiar celor cu intenție răuvoitoare. Mai mult, Pokémon Go se promovează „să coopereze cu aplicarea legii” în condițiile sale de serviciu, astfel încât să puteți fi sigur că tot ceea ce vă poate fi folosit împotriva dvs., va fi folosit împotriva dvs. într-o instanță de judecată.
  5. Trimiteți o tonă de conținut către serverele web, inclusiv imagini din interiorul casei dvs. și din alte zone private. ExpressVPN nu spune că aplicația a fost creată cu intenție proastă, dar dacă cineva a dorit să creeze un instrument de spionaj draconic, acesta este modul de a face.
  6. Aplicația are acces la o mulțime de informații de pe telefon. Dacă ești capabil jucați Pokémon Go pe un telefon separat, anonim, apoi mergi pentru asta. Păstrați-vă imaginile private, contactele și chaturile de pe telefonul dvs. de joc.
  7. Nu lăsa bunul simț să te părăsească. Pokémon Go nu ar trebui să fie o scuză pentru a intra în zone nesigure, așa că vă rugăm să continuați să evitați autostrăzile, șantierele sau clădirile abandonate – chiar dacă găsiți sau suspectați că un Pokemon rar se ascunde acolo.
  8. Aveți grijă să împărtășiți capturi de ecran, în special cele care includ hărți. Vă pot dezvălui cu ușurință locația fizică și vă pot pune în pericol.
  9. Luați-vă prietenii cu voi pe un Pokesearch. A avea mai mulți oameni în jurul tău nu scade șansele de a prinde un Pokemon rar, dar când sunteți cu oameni pe care știți că este mai puțin probabil să rătăciți într-un lac, autostradă, o gaură mare cu vârfuri în ea, sau să te pierzi într-o zonă pe care nu o cunoști.

Distrează-te cu Pokemonul tău, dar rămâi atent

Jocurile cu realitate augmentată sunt sigure că sunt distractive, iar Pokémon Go este probabil cel mai mare joc online multiplayer masiv pe care l-a văzut vreodată în ceea ce privește numărul de jucători. ExpressVPN este curios să vadă ce noi caracteristici și jocuri ne vor aștepta și unde va conduce această nouă tehnologie!