Extensia Creepy Chrome vă permite să vă jucați prietenii Facebook în viața reală – #WTFWed Wednesday

aplicația te ajută să îți urmărești IRL prietenii de pe facebook

Adună-i copii, pentru că astăzi #WTFWed Wednesday este înfricoșător. De parcă ai merge pe bunica ta de 85 de ani în cadă înfricoșătoare. Știm deja cum Facebook Messenger permite utilizatorilor să își partajeze locația, dar o extensie Chrome deranjantă arată cât de înfiorător poate fi.

Marauders Map a fost o extensie Chrome care i-a ajutat pe utilizatorii Facebook urmăriți locația exactă a prietenilor lor în orice moment dat, oriunde oricand. A pus eep-ul în fluaj!

Mai mult decât doar un GPS într-adevăr înfricoșător

Numită după harta magică din Harry Potter, Marauders Map ar putea urmări locația geografică a unei persoane în precizia unui metru. Aceasta nu înseamnă doar urmărirea cuiva spre casa lor; le urmărește într-o cameră specifică. Dacă nu era suficient de înfricoșător, extensia a făcut posibilă urmărirea oameni pe care nici măcar nu îi cunoașteți dacă s-ar afla într-unul din chaturile tale de grup.

Imaginează-ți asta

Te afli într-un chat de studiu pe Facebook cu o grămadă de colegi de clasă. Tipul înfiorător care stă în colț și îi place să aprindă lucrurile pe foc se află și el, iar acum, datorită Hărții Marauders, vă poate urmări fiecare mișcare. El știe când te afli la cantină, când te afli la casa prietenului tău cel mai bun, chiar și când te afli în BĂUTĂ. Cine este cel care ascunde în afara ferestrei tale? Oh, tocmai acel băiat Sam de la Biologie.

  A mâncat o tabletă pentru a evita arestarea poliției - #WTFWed Wednesday

doar acel sam înfiorător

De ce ar inventa cineva o astfel de aplicație înfiorătoare?

Aran Khanna, studentă la informatică la Harvard, a dezvoltat extensia pentru a demonstra cât de invazive pot fi rețelele de socializare. Într-o postare pe blog publicată pe Medium, el a scris:

Am decis să scriu această extensie [sic], pentru că ni se spune în mod constant cum pierdem confidențialitatea odată cu digitalizarea din ce în ce mai mare a vieții noastre, cu toate acestea consecințele nu par niciodată tangibile. Cu acest cod puteți vedea pentru dvs. utilizarea potențial invazivă a informațiilor pe care le partajați și puteți decide pentru dvs. dacă este vorba despre ceva de care ar trebui să vă faceți griji.

Rulează muzica tristă, oameni, pentru că Facebook a anulat stagiul lui Khanna după ce Marauders Map a devenit virală. Potrivit oficialilor Facebook, Khanna a încălcat acordul utilizatorului site-ului, expunând date sensibile. (Este important să rețineți că Facebook și-a schimbat termenii de geolocalizare la scurt timp după lansarea Hărții Marauders.)

Faptul că această extensie ar putea urmări locația unui utilizator atât de precis este înfricoșător. Și faptul că ai putea urmări persoanele cu care nu ești prieten este cu atât mai înfricoșător. Dar faptul că Facebook, în mod evident, nu a fost în regulă cu cineva care leagă aceste informații este mai îngrozitor.

Nimic nou aici

Din păcate, nu este prima dată când a fost utilizată o platformă de socializare pentru a-și spiona utilizatorii. Așa-numita aplicație de socializare „anonimă” Whisper a distribuit locația utilizatorilor săi cu Pentagonul. S-a descoperit că FourSquare își urmărește utilizatorii chiar și atunci când aplicația a fost oprită; și Instagram, cu funcția sa „Numeți această locație”, fotografiați geotezate automat chiar dacă nu ați solicitat acest lucru.

  Contoare inteligente, securitate mută? Hacking Internet of Things

Încă un motiv pentru a opri partajarea locației

Dacă aceste revelații ne-au învățat ceva, este că companiile de socializare fac foarte puțin pentru a vă proteja confidențialitatea. În schimb, este ca și cum ar vedea informațiile dvs. private ca doar o altă statistică pentru a partaja cu alte companii.

Este motivul pentru care smartphone-urile și tabletele vin cu servicii de locație activate în mod implicit, de ce aplicațiile își geoteacă automat lucrurile și de ce firmele se uită la locația geografică a unui utilizator.

Nu deveniți o statistică. Și nu lăsa pe nimeni să te găsească. Fă-ți o favoare și dezactivați deja setările locației!

#WTFWed Wednesday de la ExpressVPN vă aduce povești ciudate, șocante și înfiorătoare despre confidențialitatea datelor – trase direct din știri. Crezi că intimitatea ta este a ta? Mai gandeste-te. Te vei simți inconfortabil. Vei fi indignat. Vei gândi, „WTF ?!”

Îți place acest post? Urăsc asta? Citiți mai multe povești de groază despre invazia vieții private în arhiva noastră #WTFWed Wednesday.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me