Făcând primii tăi pași în rețeaua de trăsnet

Cum se utilizează rețeaua de trăsnet

Criptomonedele încep să schimbe lumea, dar nu au reușit să se dovedească pentru plată obișnuită a consumatorilor, mai ales din cauza vitezei și a costurilor unei tranzacții Bitcoin. O tranzacție durează un timp pentru a fi confirmată și poate costa cu ușurință în sus de 10 USD.

Pentru multe tipuri de tranzacții, Bitcoin poate fi o experiență nebunesc frustrantă. Trebuie să așteptați o confirmare de plată ore în șir, când faceți o achiziție personală sau să prezentați riscul de a accepta o tranzacție cu confirmări zero este inacceptabil în multe cazuri.

Ce este rețeaua fulgerului?

Rețeaua de fulgere este o rețea separată construită pe Bitcoin. Nu trebuie să îl utilizați și toate portofelele și tranzacțiile Bitcoin existente vor continua să funcționeze ca de obicei.

Rețeaua Lightning este de așteptat să permită plăți instantaneu și ieftine Bitcoin între participanții la Lightning, fără a face compromisuri asupra securității și descentralizării Bitcoin. În plus, Lightning ne promite să creștem confidențialitatea.

Pentru a utiliza rețeaua fulger, va trebui să configurați cel puțin un canal, care vă va costa prețul unei tranzacții Bitcoin. Însă, puteți efectua atât de multe plăți mici, pe cât doriți, fără costuri mici până la pierderea contului.

Dacă doriți să vă scoateți banii din rețeaua fulger, acest lucru costă din nou prețul unei tranzacții Bitcoin.

Prin urmare, Rețeaua de trăsnet este atractivă numai dacă intenționați să efectuați mai multe plăți și nu ajută la reducerea taxelor pentru plățile individuale și tradiționale. Dar, odată configurat pentru rețeaua Lightning, nu veți putea să plătiți numai unui singur comerciant, ci fiecărui comerciant și persoană fizică din rețea.

Cum funcționează rețeaua fulgerului?

În rețeaua fulger, participanții deschid canale de plată, care sunt portofele multisemnature 2 din 2. În acest canal de plată, cei doi participanți își pot trimite reciproc sume minuscule de Bitcoin – numite Satoshis – fără a trebui să deconteze tranzacția pe Bitcoin Blockchain, ceea ce înseamnă că fiecare tranzacție costă doar o fracție mică sau nimic deloc..

Doar când un canal este deschis sau închis este necesară o tranzacție Bitcoin.

Cum se utilizează rețeaua de trăsnet

Puteți utiliza deja Lightning Network pe Bitcoin Testnet, o clonă a rețelei Bitcoin în care monedele nu au nicio valoare. Bitcoin Testnet simplifică experimentarea cu software care ar putea avea în continuare bug-uri și să efectueze tone de tranzacții fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru bani.

Deoarece, teoretic, explicarea lucrurilor este mult mai puțin distractivă decât să le încercați, iată ghidul nostru pas cu pas despre cum să efectuați plăți cu rețeaua de trăsnet pe Testnet.

1. Descărcați clientul

Puteți găsi cel mai recent client pe profilul Github al proiectului Lightning. Pentru Windows, descărcați Lightning-win32, pentru Mac OS, încercați Lightning-darwin.

Despachetați fișierul și rulați-l făcând dublu clic pe pictogramă.

2. Obțineți-vă câteva monede Testnet

Monedele Testnet sunt ca niște Bitcoin reali, cu excepția faptului că nu au valoare. Excelent pentru joc!

Acest robinet al dezvoltatorului @metakiwi a funcționat excelent pentru noi. Puteți transfera monedele direct de la robinet în aplicația dvs. Lightning sau mai întâi să o retrageți într-o aplicație mobilă, cum ar fi Copay.

Creați un portofel Testnet în Copay în Setari avansate.

Screenshot: Setări avansate Testnet

3. Finanțează-ți portofelul

După ce deschideți aplicația Lightning pentru prima dată, trebuie să se sincronizeze cu rețeaua. Există peste 1 milion de blocuri în Bitcoin Testnet, dar sincronizarea nu ar trebui să dureze mai mult de două ore.

Puteți vedea progresul în „Setări”. Atât timp cât clientul se sincronizează cu Blockchain, totul este bun.

În aplicație, găsiți secțiunea Cerere.

Puteți apoi să trimiteți câteva monede Testnet la adresa din partea de jos. Nu-ți cheltui toate monedele pe același canal! 0.01 BTC este mai mult decât suficient. Va trebui să așteptați o confirmare pentru ca această plată să apară tranzacţii. În caz contrar, închiderea aplicației și redeschiderea ei din nou ar putea ajuta.

4. Deschideți un canal

Pentru a crea un canal, va trebui să cunoașteți cheia publică a canalului partenerului dvs., precum și adresa IP a acestora. Dacă aveți prieteni care folosesc Lightning deja, conectați-vă cu ei! Dar nu vă faceți griji, nu trebuie să spuneți nimănui adresa dvs. IP dacă nu doriți. Puteți sta anonim în spatele VPN-ului dvs. și puteți utiliza oricare dintre următorii colegi:

Bitrefill:

0298d0c6987e2e64451c7f723e15aff4dfca92f0e3973d214e206257abb0d1dd55@lnd.bitrefill.com

Y’alls:

02ecafd1d828301da58edacdd61232835940c91767a01b3bfba57240989f9df4da@45.77.115.33

Ecler:

03933884aaf1d6b108397e5efe5c86bcf2d8ca8d2f700eda99db9214fc2712b134@endurance.acinq.co

De îndată ce vă plătiți finanțarea Pasul 3 este confirmat, puteți deschide un canal.

Captura de ecran: Bilansul portofelului fulger.

5. Efectuați o plată

Pentru a efectua o plată, cineva va trebui să vă trimită o cerere de plată. Adresați-vă la oricare dintre următoarele locuri pentru a obține o factură.

Notă: Este posibil să fie nevoie să așteptați un pic înainte ca prima plată să funcționeze, cel puțin în testul nostru a durat ceva timp pentru ca alții să conștientizeze noile canale cu rețea.

Y’alls

Yalls este o platformă în care plătiți pentru a posta și a fi plătit atunci când oamenii vă citesc conținutul. Doar faceți clic pe oricare dintre articole și copiați solicitarea de plată în opțiunea „Plăți” din aplicația dvs. Lightning.

Starblocks

Pe Starblocks puteți cumpăra cafea virtuală instantaneu cu Bitcoin. Faceți clic pe cafeaua care vă place, mergeți la checkout și copiați cererea de plată în portofel.

Screenshot: o factură Starblocks.

Bitrefill

Bitrefill are un site de testare în care acceptă Bitcoin. Introduceți un număr de telefon valid și plătiți cu Lightning!

Screenshot: o factură Bitrefill.

6. Primește o plată

Pentru a primi o plată, oricine va trebui să deschidă un canal cu dvs. sau trebuie să goliți unul dintre canalele dvs. existente (nu puteți avea mai multe în rețeaua fulger decât tranzacția inițială Bitcoin).

Pentru a afla cât de mult puteți primi în prezent, accesați „Canale” din aplicație.

Screenshot: Ecranul de solicitare de plată a rețelei de iluminare.

Trebuie doar să introduceți o sumă și o etichetă (pentru ca mai târziu să știți cine a plătit ce factură) și să generați solicitarea de plată.

Dacă ați scris o postare populară pe Yalls, puteți fi plătit și pentru aceasta. Trebuie doar să „scoateți bani” în orice moment, introducând o factură în câmpul respectiv. Atâta timp cât provine din același nod care a efectuat plata inițială, veți obține monedele dvs..

Captura de ecran: câștiguri în așteptare cu Y'all.

Alte resurse utile

Explorer fulger

Explorer Acinq vă arată starea actuală a rețelei fulgere. După un timp, ar trebui să-ți vezi nodul acolo și toate canalele pe care le-ai deschis.

Portofel mobil

Dezvoltat și de Acinq, portofelul Eclair este un portofel Lightning pentru Android. Din păcate, nu poate primi Bitcoin în acest moment, doar trimite.

Portofel alternativ pentru desktop

Zap este un alt portofel pentru computerul tău de lucru. Este mult mai dificil să configurați decât aplicația Lightning demonstrată mai sus.

Rețeaua fulgerului este viitorul

Este foarte interesant să utilizați Lightning Network pentru prima dată, deși are în mod clar câteva bug-uri. Va dura un timp pentru ca persoanele fizice și companiile să aibă suficientă încredere pentru a-l utiliza pentru tranzacțiile de zi cu zi, dar se va întâmpla semnificativ mai repede decât a luat Bitcoin până unde este acum.

Plățile instantanee, taxele de tranzacție scăzute și încrederea vor face ca Lightning Networks să fie aplicația criminală pentru plățile Bitcoin.