Ce sunt scurgerile DNS?

Ce este o scurgere DNS?

Într-un blog anterior, am vorbit despre ce este DNS, cum funcționează și de ce poate da mai multe informații decât vă așteptați.

În această postare, vom arunca o privire mai detaliată despre ce poate vedea un ISP și cum ExpressVPN vă poate proteja confidențialitatea.

Mai simplu spus, o scurgere DNS este atunci când conexiunea VPN vă dezvăluie unele sau toate informațiile despre solicitările DNS către o terță parte. Scurgerile DNS au cea mai mare parte sub două forme:

  • Cererile dvs. DNS sunt trimise către un server care nu este găzduit de furnizorul VPN
  • Cererile dvs. DNS sunt trimise necriptate, adică nu prin tunelul VPN

Atunci când apare o scurgere, de obicei, veți naviga pe site-uri crezând că faceți acest lucru în mod privat, dar de fapt, ISP-ul dvs. (sau un alt terț nevazător) poate vedea fiecare site web pe care îl vizitați. Scurgerile sunt în special înfricoșătoare acum că în multe țări ISP-urile trebuie să înregistreze și să înregistreze un anumit trafic, iar ISP-urile din SUA pot chiar să vândă în mod legal datele dvs. de internet.

O problemă potențial mai semnificativă este însă că ați putea vizita site-uri sau ați căutat conținut pe care altfel nu l-ați avea, cu convingerea că VPN-ul dvs. a protejat istoricul internetului dvs..

Cum apar scurgerile DNS?

Scurgeri DNS pot apărea dintr-o gamă largă de motive, dar în general se încadrează în trei categorii:

Furnizorul VPN nu are protecție DNS

VPN-ul dvs. nu vă protejează solicitările DNS, ceea ce înseamnă că, cu siguranță, sunt trimise către o terță parte.

Protecția DNS a furnizorului VPN nu este puternică

Construirea unei protecții solide împotriva scurgerilor DNS nu este ușoară sau ieftină și vine cu o serie de provocări tehnice dificile.

VPN se deconectează și expune solicitările DNS

VPN-ul dvs. nu vă notifică și nu vă protejează împotriva conexiunilor pierdute, ceea ce înseamnă că computerul dvs. va începe să utilizeze serverele DNS ale ISP și va expune orice faceți în acel moment..

Cum testează ExpressVPN pentru scurgeri DNS?

ExpressVPN are un instrument de testare a scurgerilor care funcționează solicitând browserului dvs. să facă o solicitare DNS către un site web deținut de ExpressVPN.

Test de scurgere DNS ExpressVPN

  1. Instrumentul de testare a scurgerilor solicită browser-ului dvs. să viziteze pagini aleatorii (din punct de vedere tehnic, subdomenii) ale site-ului ExpressVPN
  2. Browserul va face o solicitare DNS pentru aceste site-uri

Deoarece ExpressVPN deține numele site-ului, solicitările DNS sunt garantate să vină pe serverul nostru DNS și, astfel, instrumentul nostru de testare a scurgerilor. Dacă instrumentul de testare a scurgerii vede IP-urile serverului ExpressVPN doar în solicitarea DNS, atunci nu aveți nicio scurgere. Cu toate acestea, în cazul în care solicitări provin de la ISP-ul dvs., vă putem raporta acest lucru imediat ca o scurgere.

Pentru a vă proteja împotriva unui om în mijloc, numele site-urilor sunt randomizate pentru a se asigura că solicitările DNS vin întotdeauna pe serverul DNS ExpressVPN și nu pe un server terț care a pus în memorie răspunsul în cache.

ExpressVPN nu înregistrează rezultatele testelor de scurgere; o oferim pur și simplu ca un serviciu pentru liniștea ta sufletească.

Utilizați întotdeauna un VPN de încredere pentru a evita scurgerile DNS

Pentru a vă asigura împotriva scurgerilor DNS, utilizați un serviciu VPN de înaltă calitate, care va lua măsuri active pentru a preveni cele mai frecvente cauze ale scurgerii DNS în primul rând..

Cu ExpressVPN, sunteți protejat împotriva scurgerilor DNS, deoarece aplicația noastră blochează cererile DNS către orice alt server DNS, altul decât al nostru. De asemenea, ne asigurăm că toate solicitările DNS sunt criptate și trimise prin tunelul VPN.

Când aplicația ExpressVPN spune că sunteți protejat, puteți fi sigur că solicitările DNS nu se scurg la ISP-ul tău.