5 manieren om uw online privacy en beveiliging onmiddellijk te verbeteren

De afgelopen maanden heeft de ExpressVPN Blog enkele opmerkelijke mensen geïnterviewd op het gebied van online privacy en beveiliging.

Als een teken vragen we vaak om een ​​snelle tip die iedereen onmiddellijk kan doen om zijn privacy te verbeteren. Omdat deze kleine info-goudklompjes goud zijn, dachten we dat we een lijst zouden maken (plus een paar van onze eigen toevoegen).

Zonder verder oponthoud zijn hier 5 dingen die u onmiddellijk kunt doen om uw online beveiliging te verbeteren.

1. Vraag je vraag naar slimme apparaten

Dr. Mark Burdon, hoofddocent aan de TC Beirne School of Law van de Universiteit van Queensland en mede-uitvinder van de term ‘sensor society’, vraagt ​​zich af of al onze slimme gadgets nodig zijn en zegt:

“Stel jezelf de vraag: heb ik echt een apparaat nodig dat mijn aquarium of mijn broodrooster of het speelgoed van mijn kind of mijn gloeilamp, enz. Enz. Verbindt met mijn wifi of smartphone? Wees je bewust van wat je mee naar huis neemt en van de risico’s die je daarmee kunt nemen. De beste cybersecurity-praktijk in die zin is om het risico te verminderen voordat het naar voren komt. “

2. Bescherm uw aanmeldingen

De wereldberoemde cryptograaf en beveiligingstechnoloog, Bruce Schneier, was meteen ter zake: “Waar mogelijk tweefactorauthenticatie. En onderhoud goede back-ups ”.

3. Privacy is niet alleen voor thuis

Onze eigen beveiligingsexpert, Lexie, heeft wat advies voor diegenen onder ons die onze apparaten durven verlaten en zich in het openbaar wagen.

“Draag een hoed.”

“Ik maak geen grapje,” ging ze verder. “Hoeden zorgen ervoor dat CCTV-camera’s en satellieten u niet kunnen bespioneren.”

“Nee, Pom, het hoeft geen aluminiumfolie te zijn!” Bevestigde Lexie, vooruitlopend op mijn volgende vraag.

Facebook privacyinstellingenHet is een val.

4. Wijzig uw privacy-instellingen voor sociale media

Lijkt voor de hand liggend, maar veel mensen hebben een faux pas op sociale media gepleegd en gestoken. Maar het is niet alleen een rechtvaardige boze menigte of beledigde toekomstige werkgevers die je internet-rondjes kunnen zoeken naar informatie.

Adverteerders zoeken naar contactgegevens op internet om u beter te spammen met hun waren. Scam-artiesten doen hetzelfde wanneer ze op zoek zijn naar een snelle dollar.

En natuurlijk weten de CIA, de FBI en de politie mensen via sociale media-accounts in de gaten te houden.

Hoe u uw Facebook-privacyinstellingen kunt wijzigen

  1. Klik op de pijl naar beneden in de rechterbovenhoek
  2. kiezen instellingen
  3. Ga in de linkerkolom naar Privacy

We raden je aan Eerdere berichten te beperken, alleen vrienden je profiel te laten zien en Nee te selecteren om niet in de zoekresultaten van zoekmachines te verschijnen.

Hoe u uw Twitter-privacyinstellingen kunt wijzigen

  1. Klik op uw account avatar rechtsboven
  2. kiezen Instellingen en privacy
  3. Ga in de linkerkolom naar Privacy en veiligheid

Je kunt nu wijzigen wie je op Twitter kan vinden, je in berichten taggen en zelfs je tweets bekijken.

Als u superveilig wilt zijn, waarom dan niet af van uw sociale media en vrij zijn van alle meldingen en spam? De gids van ExpressVPN voor het verwijderen van accounts laat je zien hoe je permanent van Facebook, Twitter, Google, Instagram en meer af kunt komen.

5. Bescherm uw telefoon met een veilig wachtwoord

Gezichtsherkenning en vingerafdrukscanners zijn ongetwijfeld handig en luxe, maar ze zijn niet zo veilig als een goed ouderwets wachtwoord.

Criminelen en zelfs politiediensten kunnen een telefoon hacken met je gezicht of vingers, maar ze kunnen je niet dwingen een wachtwoord op te geven dat je in je hoofd opslaat.

Om een ​​veiliger wachtwoord te maken, raden we u aan de Random Password Generator van ExpressVPN te gebruiken.

Versterk je verdediging en blijf veilig online

Dus daar heb je het, 5 eenvoudige dingen die je nu kunt doen om je privacy te verbeteren.

Wat doet u om ervoor te zorgen dat uw gegevens uw gegevens blijven? Eventuele tips die je wilt delen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Social Media Foto door William Iven op Unsplash