ExpressVPN melancarkan “Isyarat VPN yang Boleh Dipercayai” dengan CDT

Logo CDT di sebelah logo ExpressVPN.

Crunchy? Lebih berkrim? Mengurangkan lemak? Lama, apa pun maksudnya?

Kita semua mempunyai perasaan yang diliputi oleh pilihan ketika berbelanja, sama ada untuk mentega kacang … atau perkhidmatan VPN.

Sudah tentu, memilih perkhidmatan VPN memberikan kepentingan yang lebih tinggi, kerana anda perlu mempercayai penyedia anda dengan privasi dan keselamatan dalam talian anda. ExpressVPN berusaha untuk mendapatkan kepercayaan itu dengan gabungan perkakasan, perisian, dan kecerdasan manusia yang terkemuka di industri kami, dan dengan berkongsi maklumat terperinci tentang cara kami bekerja setiap hari untuk melindungi pengguna kami.

Tetapi kita tidak mahu berhenti di sana-membantu pengguna memilih perkhidmatan VPN terbaik untuk mereka bermakna memastikan mereka mempunyai maklumat dan bimbingan yang diperlukan untuk menilai siapa mereka boleh mempercayai, tidak kira penyedia yang mereka sedang mempertimbangkan.

Itulah sebabnya kami telah bekerjasama dengan Pusat Demokrasi dan Teknologi (CDT), sebuah pertubuhan bukan keuntungan yang bebas yang memperjuangkan kebebasan sivil dalam talian dan hak asasi manusia di seluruh dunia, untuk melancarkan inisiatif lintas industri untuk meningkatkan standard di seluruh industri dan memperkasa pengguna untuk membuat keputusan yang lebih bermaklumat apabila memilih VPN-akhirnya menjadikan internet lebih peribadi dan selamat untuk semua.

Isyarat VPN yang boleh dipercayai

Bersama beberapa penyedia VPN yang lain, kami telah bekerja dengan CDT untuk mengembangkan daftar pertanyaan yang harus dijawab oleh layanan VPN untuk memberi isyarat kepada kepercayaan mereka. Soalan-soalan ini, bersama-sama dengan bimbingan dari CDT, membantu pengguna menilai penyedia VPN berdasarkan model perniagaan mereka, amalan pengumpulan data, protokol keselamatan, dan banyak lagi.

Fikirkannya sebagai label nutrisi untuk VPN, menyediakan satu set fakta fakta yang boleh anda bandingkan di pelbagai perkhidmatan. Dan sama seperti label pemakanan boleh membantu anda menentukan mentega kacang berlabel yang “sihat” benar-benar lebih baik untuk anda, soalan dan jawapan ini membolehkan anda untuk lebih menilai sama ada perkhidmatan VPN yang menawarkan “keselamatan terkemuka industri” benar-benar layak label itu.

Namun, tidak seperti label nutrisi, penyertaan adalah sepenuhnya pilihan. Kami berharap, bagaimanapun, lebih banyak pembekal VPN menyertai kami dalam menjawab soalan-soalan ini dan menaikkan piawaian untuk keseluruhan industri.

Kami telah menerbitkan soalan dan jawapan kami di Pusat Amanah kami, yang juga mempunyai perincian tambahan yang lebih luas mengenai amalan keselamatan kami, di atas dan di luar apa projek CDT untuk.

Untuk maklumat lanjut tentang inisiatif itu, layari laman web CDT.