Dave Peck, bashkëthemelues i mantelit, zbulon se çfarë manteli VPN mund dhe nuk mund të bëhet – Intervistë

Me Dave Peck, Nick Robinson dhe Peter Sagerson që punojnë në sigurinë VPN që ju nevojitet për të kriptuar të dhënat tuaja të transmetuara, nuk do të duhet të shqetësoheni për atë që është “nën kapuçin” e produkteve dhe shërbimeve që ata ofrojnë në Mantel.

Përdoruesit e mantelit gëzojnë VPN miqësore për përdoruesit që vjen me ndershmëri dhe integritet, dhe kjo intervistë me Dave Peck tregon pse.

vpnMentor: Unë e kuptoj që Manteli VPN filloi në kafenetë e Seattle. Farë ju motivoi të filloni këtë fillim?

Ne po punonim si zhvillues të programeve të pavarura në kafenetë këtu në qytet, dhe e kuptuam se na duhej ky mjet për veten tonë. Ne shikuam peizazhin e VPN-ve të konsumatorit dhe ndieuam se mund të ofronim diçka pak më ndryshe, bazuar në atë që kishte rëndësi për ne.

Ne kujdesemi për sigurimin e veçorive të cilësisë së sigurisë ndërsa përpiqemi të ndërtojmë një kompani e cila është e drejtpërdrejtë dhe e kujdesshme në lidhje me atë se si diferencohet vetë bazuar në pretendimet e asaj që bën dhe nuk bën.

vpnMentor: Nick Robinson është “Guy Produkti”, Peter Sagerson është “Guy Inxhinierike”, dhe ju jeni “Guy Gjithçka”. Cfare do te thote ajo?

Unë jam një zhvillues i programeve kompjuterike. Para se të punoja në Cloak, unë isha inxhinier softuerësh në Microsoft këtu në zonën e Seattle; kjo sfond ishte gjëja më e rëndësishme që unë mund të sjell në tryezë.

Kur ndërtoni një kompani, përfundoni duke veshur shumë kapele.

Doli që unë përfundova duke veshur një bandë prej tyre herët në marrjen e tërë projektit së bashku me dërgimin e softuerit aktual dhe mbajtjen e azhurnuar me ndryshimet e sigurisë. “Everythingdo gjë” do të thotë që unë kam veshur kapelet më shumë tani. Peter dhe Nick veshin gjithashtu shumë kapele – askush prej nesh me të vërtetë nuk bën vetëm një gjë.

Themeluesit e mantelit

Emrat e nofkave të Themeluesve të Cloak: Dave Peck, Nick Robinson, Peter Sagerson

vpnMentor: Cila është zam që ju mban së bashku?

Kur shikoj pyetjen më të gjerë të sigurisë dhe sigurisë dixhitale në internet, e shoh Mashtrimin si një kamare në një treg shumë më të gjerë dhe dinamik.

Të tre jemi të ngazëllyer për këtë hapësirë ​​më të gjerë. Për një kohë të gjatë, ne jemi duke kërkuar në ndërtimin e produkteve që klientët tanë me të vërtetë do të pëlqejnë.

vpnMentor: Whatfarë e bën mantelin unik?

Manteli është i ndryshëm se shumica e kompanive VPN.

Ndërsa disa VPN reklamojnë se ju lejojnë të anashkaloni blloqe gjeografike për të parë Netflix ose BitTorrent në internet me pandëshkueshmëri, Cloak dëshiron të sigurojë një softuer të vërtetë sigurie, në mënyrë që kur përdorni rrjete jo të besueshme, ju mund të keni një garanci të fortë që të dhënat tuaja janë të sigurta transmetuar larg nga ai rrjet. Ju nuk do të ekspozoheni ndaj kërcënimeve të sigurisë në rrjet.

Kjo na ka çuar të krijojmë tipare që pjesa tjetër e universit VPN nuk ka, dhe na nxit të flasim për veten dhe të ardhmen tonë në një mënyrë tjetër.

mantel VPN

Manteli VPN – 30 ditë provë falas

vpnMentor: cfarë paralajmërimesh keni për përdorimin e VPN?

Ndërsa ka padyshim shumë ofrues shumë të mirë VPN, gjithnjë jini të vetëdijshëm për shërbimet falas VPN dhe bëni kërkimet tuaja për kompaninë. Jini të vetëdijshëm për qëllimet e tyre; disa nga këto kompani mund të shesin informacionin tuaj ose të abuzojnë ndryshe besimin tuaj.

Për më tepër, kompani të tjera VPN mund të paguajnë një tarifë një herë për jetën. Megjithatë, shqetësimi im për këtë qasje është që konsumatorët nuk duhet të votojnë me dollarët e tyre; nuk ka ndonjë stimulim ekonomik për ofruesin e shërbimit VPN për të përmirësuar shërbimet e tyre VPN. Konsumatori duhet të besojë që ofruesi azhurnon programin e tij dhe përmbush garancitë e premtuara të sigurisë.

Duhet të ketë një nxitje financiare për ofruesit e VPN për të përmirësuar shërbimet e tyre; kur zgjidhni një ofrues VPN, zgjidhni kompaninë që ju ndjeheni më mirë interesat e përdoruesve.

vpnMentor: Ju jeni i apasionuar pas integritetit që siguron ofrimin e shërbimeve VPN. Si shfaqet kjo tek Manteli?

Ne shohim fjalët e sigurisë, intimitetit dhe anonimitetit të përdorur shumë në kopjen e marketingut për konkurrentët tanë VPN. Kam ndjenjën se disa ndërmarrje VPN duan të përdorin këto fjalë për të hutuar klientët e mundshëm në lidhje me ato që ofrojnë. Disa kompani duket se sugjerojnë që ju të jeni plotësisht të fshehur në internet dhe ju mund të bëni “gjëra të këqija” pa e ditur askush.

Anonimiteti, për mua, është një koncept shumë i fortë që do të thotë se identiteti juaj nuk është i njohur dhe nuk mund të dihet. Kjo është me të vërtetë e vështirë për t’u arritur në praktikë, dhe nuk jam i bindur që çdo zgjidhje e VPN e palës së tretë mund ta sigurojë atë.

Kur shoh kompani që premtonin anonimitet, ndihem sikur nuk është në të vërtetë diçka që mund të premtosh, ose që një shërbim i palës së tretë VPN mund të ofrojë, kështu që Manteli është shumë i kujdesshëm për të thënë që ne nuk e bëjmë atë.

Disa klientë besojnë se nëse adresa e tyre IP fshihet, atëherë askush nuk do ta dijë se kush janë. Ndryshimi i adresës tuaj IP është me të vërtetë një efekt anësor i sigurisë dhe sigurisë që ofrojnë VPN kur jeni në rrjete jo të besueshme. Ndryshimi i adresës suaj të IP mund të ju mbajë të fshehur në internet, por mos harroni se kur jeni duke përdorur një shfletues në internet ka një milion shërbime reklamimi dhe ndjekjeje që po përpiqen t’ju shikojnë. Ka një milion mënyra për të kuptuar se kush jeni në internet dhe ato nuk kanë asnjë lidhje me adresën tuaj IP. Nga pikëpamja teknike, ne nuk mendojmë se ndryshimi i adresës suaj të IP-së është një mënyrë e mirë për të fshehur identitetin tuaj.

vpnMentor: doesfarë do të thotë kjo për Manteli dhe shërbimet që ju ofroni?

Garancia e Cloak është që ne do të shifrojmë në mënyrë të saktë dhe të besueshme të dhënat tuaja dhe do t’i dërgojmë ato larg rrjetit të cilit nuk i besoni. Kjo është masa.

Të gjitha kërcënimet e sigurisë që vijnë nga gjëra të tilla si bllokimi anash, injeksioni në trafik ose përgjimi – lloji i sulmeve që do të prisnit nga hakerat që janë ulur në Starbucks me ju, ose nga aktorët e këqij që kanë kontrollin e ruterit ose rrjetit ju jeni lidhur me.

Me Mantelin, nuk keni nevojë të shqetësoheni për ato gjëra. Kjo është ajo që ne duam t’u premtojmë klientëve tanë: asgjë më shumë dhe asgjë më pak. Për klientët tanë, kjo është saktësisht grupi i duhur i premtimeve, dhe VPN mund të jetë një mjet i dobishëm për të pasur.

vpnMentor: Ju kohët e fundit keni thënë se Presidenti Obama është i gabuar në lidhje me intimitetin dhe enkriptimin. Presidenti “keqkupton që” absolutizmi i kriptimit “nuk është një pozicion ideologjik. Technicalshtë teknik. ” Si ndikon kjo në konsumatorin mesatar?

Unë nuk jam një profesionist ligjor, por në çështjen e qeverisë Apple kundër Shteteve të Bashkuara, unë mendoj se është shumë e qartë që qeveria është duke u mbërritur. Jam dakord me qëndrimin filozofik që po merr Apple; Nëse i hapim pak përmbytjet, do t’i hapim shumë.

Nuk ka asnjë kriptograf akademik ose industri ose ekspert të sigurisë që mendon se pjesët e prapme të “sigurta” janë me të vërtetë të realizueshme teknikisht. Ato nuk mund të ndërtohen në një mënyrë që i mban njerëzit të sigurt dhe gjithashtu i jep qeverisë qasje vetëm kur ata kanë nevojë për të.

Pamundësia jonë për të krijuar një mbrapa “të sigurt” nuk është për shkak të mungesës së imagjinatës teknike. Pamundësia jonë për ta krijuar atë është një tipar themelor i kriptografisë. Edhe nëse, në ndonjë univers alternative, do të ishte për ne t’i kishim këto prapavijë, unë do të vë në dyshim fuqimisht vlerën e tyre. Unë do të binja në anën e përpjekjes për t’i kufizuar ato sa herë ishte e mundur.

Ndihem shumë fuqishëm se absolutizmi është një qëndrim i nevojshëm vetëm sepse teknologjia ju thotë se nuk mund të bëni asgjë tjetër. Ideja që nuk mund të jesh një absolutist i kriptimit nuk qëndron mirë me mua.

vpnMentor: Kina kontinentale është famëkeqe për bllokimin e gjithçkaje të internetit, dhe tani ata janë duke luftuar shërbimet që përpiqen të zhbllokojnë faqet, p.sh. VPN. Cila është rekomandimi juaj për të përdorur një VPN përtej Murit të Madh (zjarrit)?

Ne u themi klientëve që udhëtojnë për në territorin e Kinës se nuk duhet të presin të kenë lidhje të besueshme në internet ose ndoshta ndonjë lidhje interneti të cilës mund t’i besojnë gjatë gjithë udhëtimit të tyre..

Këta përdorues duhet të kenë shërbime të shumta VPN në dispozicion të tyre. Ne përgjithësisht ju rekomandojmë të hapni llogari me disa nga konkurrentët tanë dhe të siguroheni që ato shërbime të jenë të instaluara dhe të gatshme të shkojnë përpara se ato madje të goditen në tokë në Kinë.

Gjëja përfundimtare që ju rekomandojmë është të siguroheni që keni shumë protokolle VPN në dispozicionin tuaj. Të paktën, sigurohuni që të mund të mbështetni të dy OpenVPN TLS dhe IPSec. Zbulojmë që klasa e tërë e protokolleve ndonjëherë bllokohen plotësisht për një periudhë kohe.

Nëse nuk jeni në gjendje të siguroni lidhjen tuaj në çdo kohë të caktuar, ne ju rekomandojmë të mos përdorni internetin – të paktën jo nëse vlerësoni intimitetin tuaj personal.

Ne kemi zbuluar se zjarri i shkëlqyeshëm është shumë dinamik. Ajo që funksionon një ditë mund të mos funksionojë ditën tjetër, dhe në anën tjetër rreth e rrotull. Do të funksionojë shkëlqyeshëm në Pekin, por jo në Shanghai, ose anasjelltas, por është shumë e vështirë të trekëndësh saktësisht se çfarë po ndodh atje. Klientët tanë që udhëtojnë në territorin e Kinës na tregojnë se rezultatet e përdorimit të Mantelit në veçanti janë të larmishme.

vpnMentor: Cilat janë avantazhet konkurruese të përdorimit të Cloak VPN?

Për shkak se jemi kaq të përqendruar në siguri, ne kemi ndërtuar disa tipare që nuk i shihni shumë shpesh në konkursin tonë, nëse aspak.

Siguria nuk është diçka për të cilën ju si konsumator duhet të mendoni. Shumë aplikacione të klientëve VPN janë të mëdha dhe të zbukuruara: ato vizatojnë hartat e botës dhe ato marrin në fytyrën tuaj. Ne përpiqemi të jemi e kundërta.

Pasi të hyni në Mantel, nuk duhet të mendoni më kurrë për të. Ne duam të tërhiqemi në sfond. Për ta bërë këtë, ne ndërtuam konceptin e rrjeteve të besueshme në aplikacionet tona. Ne kemi një sërë preferencash në aplikacionet tona që ju lejojnë të tregoni Mantelin në cilat rrjete ju besoni. Pastaj, kur lidheni me një rrjet të cilit nuk i besoni, Cloak siguron automatikisht lidhjen tuaj.

Kjo do të thotë që ju nuk duhet të mbani mend të përdorni mantelin për të marrë përfitimet e tij të sigurisë! Hapni laptop ose iPhone dhe lidheni me Wi-Fi në kafene apo një aeroport dhe aplikacioni menjëherë sheh një rrjet të cilit nuk i beson dhe siguron lidhjen tënde.

Nën kapuçin, Manteli gjithashtu punon shumë për të siguruar një lidhje të sigurt të performancës së lartë. Performanca është natyrisht një tregtim në çdo kohë që përdorni një VPN. Kjo është arsyeja pse, çdo herë që të siguroheni vetvetja, Manteli sigurohet që të keni të mundur goditjen më të ulët për latentin tuaj.

Aplikimi i mantelit iOS

Aplikimi i Mbuluar iOS – vlerësim me 4 yje për këtë aplikacion “të lehtë për t’u përdorur”

vpnMentor: Pas një kohe me Mantelin, filluat OverCloak. Isfarë është saktësisht dhe pse u duhen përdoruesve të VPN-së?

Kur hapni së pari kapakun e laptopit, ka një periudhë kohore kur jeni lidhur në mënyrë të pasigurt me WiFi. Ndërsa jeni duke u përpjekur të siguroni lidhjen tuaj, ju keni aplikacione që bisedojnë larg rrjetit, ndoshta duke rrjedhur të dhëna.

Kjo është arsyeja pse ne kemi ndërtuar tiparin tonë të quajtur OverCloak. Në një Mac, ai përdor murin e zjarrtë të integruar dhe e mbyll rrjetin fort në mënyrë që të mos hyjnë brenda ose të dilni të dhëna deri sa të vendoset një lidhje e sigurt. Shtë një karakteristikë e komplikuar, dhe megjithëse kemi parë që konkurrentët të përpiqen të sigurojnë çelsat e vrasjes më parë, e jona është një më e fortë.

OverCloak duhet të marrë parasysh rrjetet e robërve portale, duke ju dhënë qasje të mjaftueshme në mënyrë që të mund të regjistroheni në rrjet, duke siguruar akoma të dhënat tuaja të rëndësishme janë të sigurta. Ne bëjmë shumë backflips në OverCloak për ta bërë këtë punë. Nuk është diçka që e kam parë të kopjuar.

Ne ndërtuam OverCloak sepse jemi përqendruar kaq shumë në përdorimin e VPN-ve si masë sigurie. Edhe pse kemi pasur OverCoak në treg për disa vjet, për çudi, asgjë tjetër nuk i afrohet.

vpnMentor: Anydo tendencë e ardhshme që duhet të dimë?

Disa tendenca do të ndryshojnë mënyrën se si konsumatorët lidhen me VPN.

Kompanitë si Google dhe Apple po bëjnë presion të madh në të gjithë Internetin për të siguruar faqet e tyre të internetit dhe pikat përfundimtare. Ka një përqindje të faqeve të internetit që ofrojnë https vetëm si parazgjedhje; është shumë më e lartë se sa ishte disa vjet më parë.

Dhe Fondacioni Elektronik Kufitar (EFF) sapo filloi programin e tyre të ri të Encrypt Le, për të siguruar çertifikata falas dhe të besueshme TLS për pronarët e faqeve të internetit. Këto çertifikata pranohen në të gjithë shfletuesit kryesorë, që është një hap i madh përpara për uebin si një e tërë.

Nga këndvështrimi i sigurisë, dita kur e gjithë Interneti përdor SSL ose TLS për të siguruar lidhjen tuaj me gjithçka është dita kur mbyllim dyqan sepse VPN-të atëherë nuk do të japin shumë përfitime të sigurisë. Edhe pse kjo ditë është shumë larg, përqindja e trafikut të siguruar TLS po rritet – shumë më shpejt nga sa do ta prisja.

Kompanitë si Google gjithashtu po shtyjnë iniciativa të mira si një version i ardhshëm i Chrome që do t’ju tregojë një ikonë të bllokuar të bllokuar nëse jeni në një faqe interneti normale HTTP (jo të sigurt). Edhe pse Sot nuk shihni asgjë kur vizitoni këto faqe në Chrome, por azhurnimi i Google do ta bëjë të qartë kur nuk ka siguri.

Në një dekadë ne mund të jetojmë në një botë ku gjithçka e gjithë trafiku i rrjetit është i sigurt në mënyrë të paracaktuar, dhe ky është një botë tërheqëse në të cilën.

vpnMentor: Whatfarë do të thotë kjo për Mantelin?

Thjesht duhet të zgjerojmë llojet e produkteve që u ofrojmë konsumatorëve dhe bizneseve të vogla. Konsumatorët mund të mos kenë nevojë gjithmonë për VPN, por bizneset e vogla gjithmonë do të duhet të ndërtojnë rrjete private të sigurta. Ekzistojnë edhe shumë mjete të tjera të reja që lidhen me privatësinë, të cilat mund t’i ofrojmë rrugës.

Unë e shoh shkrimin në mur për VPN si një masë sigurie. Nuk është nesër, nuk janë pesë vjet nga tani, por nuk do të më befasonte nëse do të ishte në dhjetë.

Një tjetër trend interesant që po shikojmë është kalimi në IPv6. Ka disa gjëra që e nxisin këtë vrull, veçanërisht ofruesit e rrjetit celular – shumica e të cilëve pa dyshim do të donin të shkurtonin IPv4. Pas disa vitesh, mund të ketë vetëm lidhje celulare IPv6, dhe kjo do të ndryshojë besueshmërinë e shumë programeve VPN tani në treg. Një shumë e programeve VPN bën “gjënë e gabuar” përballë IPv6. Një studim i fundit tregoi se shumë aplikacione VPN thjesht nuk ishin IPv6 të vetëdijshëm, dhe si rezultat, të dhënat IPv6 po kalonin plotësisht tunelin e sigurt. Aplikacionet VPN do të tregojnë se ata po ofronin një lidhje të sigurt … por nuk ishin.

Për Cloak, ne aktualisht mbyllëm plotësisht IPv6 si masë sigurie, por deri në fund të këtij viti ose në fillim të vitit të ardhshëm do të mbështesim IPv6 në të gjithë sistemin. Kjo është një hap i madh që të gjithë në industri do të duhet të bëjnë.

vpnMentor: Për çfarë jeni më krenar?

Kemi përdorues që e dinë se kanë nevojë për llojin e sigurimit të Veshjes me Veshjet, dhe edhe pse nuk e kanë idenë sesi funksionojnë gjërat nën kapuç, ata mund ta instalojnë aplikacionin tonë dhe ta marrin atë duke funksionuar në dy ose tre minuta ose më pak, dhe të marrin një të sigurt lidhje.

Kjo është për shkak të punës që Nick ka bërë në përvojën e përdoruesit.

Ne jemi gjithashtu krenarë për ndërtimin e një kompanie që është shumë e drejtpërdrejtë në lidhje me shërbimet dhe aftësitë e saj. Ndiejmë se komunikimi i qartë është shumë i rëndësishëm në çdo ofrues të VPN; ne jemi të zhgënjyer dhe të alarmuar nga sa pak segmenti i tregut të konsumatorëve VPN duket se çmon qartësi dhe transparencë në përgjithësi.

vpnMentor: Cila është këshillat tuaja për të qëndruar të sigurt në internet?

Shtë e lehtë nëse bëni disa gjëra.

Së pari, përdorni një kasetë fjalëkalimi ose një program menaxhimi. Nëse nuk po e bëni këtë, bëjeni tani. Asnjëherë mos i ndani fjalëkalimet nga një faqe në faqe tjetër dhe mos përdorni fjalëkalime të dobëta.

Së dyti, nëse jeni në një Mac, aktivizoni encryption të plotë të FileVault në disk. Nëse e humbni laptopin, kurrë nuk duhet të shqetësoheni për njerëzit që rikuperojnë të dhënat nga ajo. Dhe aktivizoni kodet e pin në iPads dhe iPhones, duke zgjedhur hyrjen me 6 shifra ose edhe fjalëkalime të forta, edhe më të mira.

Së treti, përdorni një shërbim të besueshëm VPN çdo herë që të jeni i lidhur me rrjetet të cilëve nuk ju besoni.

përmbledhje

Për të mbajtur më tej përdoruesit të sigurt në internet, Cloak VPN kujdeset për sigurinë dhe sigurinë prapa skenave për klientët e tyre. Dave Peck, së bashku me Nick Robinson dhe Peter Sagerson, e shohin këtë. Synimi i Cloak është që gjithmonë të bëjë gjërat e duhura duke mbrojtur përdoruesit e tyre me softuer që ka në mend interesat më të mira të konsumatorit. Somethingshtë diçka për të cilën janë pasion, dhe është diçka për të cilën dëshirojnë të bëjnë të gjithë ofruesit e VPN.

* Intervista u krye nga Debi Christensen në emër të vpnMentor.

Shtoni vlerësimin tuaj në Cloak VPN këtu >>