7 Rreziqet e fshehura nga përdorimi i VPN falas në vitin 2023

VPN vazhdojnë të rriten në popullaritet, pasi më shumë njerëz shqetësohen për privatësinë e internetit.

Ndërsa tregu VPN rritet për të përmbushur këtë kërkesë, tani ka 1.000 VPN falas që premtojnë se do t’ju mbajnë të sigurt dhe sigurohuni online, pa kosto shtesë.

Kjo tingëllon shumë, pothuajse shumë e mirë për të qenë e vërtetë. Zakonisht është. VPN-të janë softuer të shtrenjtë dhe të komplikuar që kërkojnë një investim të madh për të mirëmbajtur. Ata gjithashtu duhet të vazhdojnë me botën gjithnjë në ndryshim të intimitetit të internetit.

Ofruesit e VPN falas duhet të mbulojnë kostot dhe të fitojnë një fitim. Në vend të kësaj, ata gjenerojnë të ardhura nga klientët e tyre duke përdorur mjete dhe mashtrime të fshehura. Këto taktika nuk janë vetëm të rrezikshme dhe të pandershme, por tradhëtojnë plotësisht parimet e VPN-ve.

Ndërsa do të shihni, duke përdorur një VPN falas mund të ju bëjë më pak të sigurt në internet, ju kushtojnë më shumë sesa dini, dhe prishni tërë përvojën tuaj në internet.

Udhëzues i shpejtë: Si të përdorni një VPN Premium falas

Para se të shkojmë më tej, le të hedhim një vështrim në VPN premium.

Gjithçka premton falas VPN, një VPN premium në të vërtetë mund të bëjë, për një tarifë të vogël dhe pa ndonjë rreziqe të fshehura.

VPN Premium ngarkojnë një abonim të vogël mujor – duke filluar deri në 1.89 dollarë – dhe e përdorin këtë për të investuar brenda mjete më të reja të sigurisë, 1.000 servera në të gjithë globin, shpejtësi rrufeje, bandë të pakufizuar edhe me shume.

Edhe me mire, shumë ofrojnë një garanci 30-ditore për kthimin e parave. Ju mund të regjistroheni dhe të provoni një për një muaj, pa rrezik, dhe të krahasoni përvojën me një VPN falas.

Këtu mund të bëni:

 1. Zgjidhni një VPN premium me një garanci 30-ditore të kthimit të parave. Ne rekomandojmeNordVPN, # 1 VPN me vlerën më të lartë në botë.
 2. Shkarkoni dhe instaloni VPN.
 3. Lidhu me një server kudo në botë. NordVPN ka mbi 5,500 serverë në 60 vende.
 4. Shijoni transmetim më të shpejtë, reklama më pak të bezdisshme, intimitet më të madh, bandë të pakufizuar, etj.
 5. Nëse nuk jeni të kënaqur, anuloni pajtimin tuaj në 30 ditët e para. Nuk do të kesh tarifë.

Provoni NordVPN falas

Do të paguani për një VPN Falas – Ja si

VPN falas duhet të fitojnë disi nga përdoruesit e tyre – si tjetër do të gjeneronin të ardhura?

Sidoqoftë, në vend që të siguroni standardin më të lartë të mundshëm dhe të tarifoni një tarifë të vogël, ata ju përdorin për të fituar para në mënyrë indirekte. Metodat e tyre janë shpesh i bezdisshëm, i pandershëm, gjysëm i fshehur nga përdoruesit, dhe, ndonjëherë, i rrezikshëm. 

Para se të regjistroheni në një VPN falas, jini të vetëdijshëm për shumë çështje dhe rreziqe të përfshira.

1. Kompromisi sigurinë tuaj

Nje nga qëllimet kryesore të një VPN është t’ju mbrojnë nga hakerat. Pra, është alarmante që ka disa VPN që në të vërtetë përmbajnë malware – një nga rreziqet më të mëdha të sigurisë në internet.

Fatkeqësisht, kjo doli të jetë e vërtetë. Një studim i 283 VPN zbuloi se shumë ofruesit e lirë përmbajnë malware – përfshirë Betternet, SuperVPN dhe CrossVPN.

Në fakt, 38% e VPN treguan shenja të infeksionit.

Image: VPN-të e lira kanë shumë më shumë gjasa të përmbajnë malware. Një gradë AV me më shumë se dy tregon se malware ka të ngjarë të jetë i pranishëm në një aplikacion.

Shumica e malware janë të lidhura me reklamat – që ka kuptim.

falas VPN-të mbështeten në reklamat për të ardhura. Kjo është edhe arsyeja pse një VPN që kufizon të dhënat tuaja ka më pak të ngjarë të jetë e rrezikshme sesa ajo që ofron një produkt falas.

Nga ana tjetër, shumë VPN premium sigurojnë adblockers të integruar, mbrojtje nga malware dhe bandwidth i pakufizuar.

2. Ndjekja e Aktivitetit tuaj Online

kjo është ndoshta ofendimi më i keq që një VPN mund të bëjë – dhe shqetësuese, është më i zakonshmi.

Një arsye kryesore që përdorni një VPN është të mbroni intimitetin tuaj ndërsa kërkoni në internet. Kështu, është befasuese ironike që gjeti i njëjti studim 72% e VPN-ve falas përfshijnë gjurmuesit e palëve të treta në programin e tyre.

Image: Vetëm 28% e VPN-ve falas u gjetën që kanë zero gjurmues të palëve të treta – që do të thotë se 72% po regjistrojnë aktivitetin tuaj në internet.

Këta gjurmues janë mësuar të mblidhni të dhëna për aktivitetin tuaj në internet kështu që reklamuesit janë më të aftë të ju synojnë reklamat.

Në vend që t’ju ofrojnë intimitet, VPN-të po bëjnë të kundërtën, duke mbledhur informacionin tuaj dhe duke e shitur atë në ofertuesin më të lartë.

Ndërsa disa VPN fshehin faktin se ata shesin të dhënat tuaja, të tjerët pranojnë atë në politikat e tyre të intimitetit. Politika e privatësisë e Psiphon shprehet në mënyrë të qartë që ndjek aktivitetin tuaj dhe lejon hyrjen e reklamuesve:

“Ne ndonjëherë përdorim reklama për të mbështetur shërbimin tonë, të cilat mund të përdorin teknologji të tilla si cookie dhe fenerët në internet. Partnerët tanë reklamues përdorimi i cookies u mundëson atyre dhe partnerëve të tyre shërbejnë reklama bazuar në të dhënat e përdorimit.”

Dhe këtu është një citat nga Politika e Privatësisë e Hoxx:

“Duke përdorur Shërbimet, Ju e pranoni, pranoni dhe pranoni që ne mund të mbledhim, përpunojmë dhe përdorim informacionin që ju na jepni dhe që informacioni i tillë do të përdoret vetëm nga ne ose nga palët e treta…

Veçanërisht, VPN-të premium u gjetën që kanë më pak gjurmues se të gjitha aplikacionet në përgjithësi, jo vetëm VPN falas. Kjo do të thotë që në shumicën e rasteve, kur blini një VPN premium, në të vërtetë merrni intimitetin që po kërkoni.  

3. Ata nuk mund të zhbllokojnë Netflix

aktualisht, nuk ka asnjë VPN falas që do të zhbllokojë me siguri Netflix.

Netflix – së bashku me të gjitha faqet kryesore të transmetimit – përdorni më të vështirën ‘geoblocks’ në botë. Edhe VPN premium luftojnë të thyejnë edhe pse ato. Vetëm disa kanë sukses.

Po, teknikisht, është e mundur që ndonjëherë të keni sukses të përdorni Tunnelbear, por nuk është e garantuar të funksiononi. Më shpesh sesa jo, do të goditeni me një mesazh gabimi.

Image: Përdoruesit pa VPN me mesazhe gabimi zakonisht marrin kur përpiqen të anashkalojnë gjeo-bllokun e Netflix.

Plus, Paketa falas e Tunnelbear është e kufizuar në 500 MB në muaj, i cili nuk është i mjaftueshëm i të dhënave për të realizuar madje edhe një film.

ProtonVPN mund të zhbllokojë Netflix duke përdorur serverë të veçantë, por sepse ata ngadalësojnë shpejtësinë e internetit tuaj, me siguri do të çmendeni nga zbutja para se ta bëni përmes një episodi të vetëm të Portokalli është E Re e Re.

Windscrib dhe Hotspot Shield ofrojnë qasje në Netflix, por vetëm për ata me pajtime të paguara.

E vërteta e thjeshtë është:

Anashkalimi i geoblocks me Netflix kërkon një sasi të madhe burimesh dhe përkushtimi, dhe ofruesit e VPN nuk do ta japin këtë falas.

4. Kufizimi i sasisë së të dhënave që mund të përdorni

Siç u përmend më lart, disa nga më të njohurit VPN falas kufizojnë sasinë e të dhënave që mund të përdorni. Ata e bëjnë këtë ju tërheq jush, pastaj ju shtyjnë të futeni përmirësimi në një plan të paguar nga zhgënjimi i plotë.

Një shembull i mirë i kësaj praktike është Tunnelbear, i cili kufizon të dhënat mujore në një masë prej 500 miliardë.

Image: Tunnelbear ju shtyn drejt pakove të tyre të paguara që nga momenti kur regjistroheni

5. Ngadalësimi i Internetit tuaj

Ngadalësimi i internetit tuaj është një çështje me të cilën do të përballeni shpesh me VPN me cilësi të dobët. Sidoqoftë, VPN-ja juaj ju ngadalëson qëllimisht është veçanërisht zhgënjyese.

Kjo është strategjia e ProtonVPN. Edhe pse ProtonVPN siguron një siguri të shkëlqyeshme, për të inkurajuar përdoruesit e tyre të lirë për të azhurnuar në planin e paguar, ata u japin përparësi atyre më pak sesa pajtimtarët e tyre të paguar – do të thotë që shpejtësia e internetit tuaj shpesh do të ngadalësohet në ritmin e kërmillit.

Image: Të paktën ProtonVPN është në paragraf për mënyrën sesi ato ngadalësojnë shpejtësinë e internetit për përdoruesit falas. Megjithatë, “i mesëm” është qëllimisht i paqartë dhe mashtrues.

VPN falas gjithashtu ngadalësojnë shpejtësinë e internetit tuaj duke shfaqur reklama (shiko më poshtë) dhe duke shitur bandën tuaj.

6. Të bombardosh me reklama

Arsyeja për këtë qasje është e thjeshtë. Meqenëse përdoruesit e tyre nuk po u paguajnë pajtime mujore, VPN-të falas kanë nevojë për një mënyrë tjetër për të fituar para prej tyre.

Betternet është një ofrues që përdor këtë model. Edhe pse ata deklarojnë në faqen e tyre të internetit që nuk ju tregojnë reklama të bezdisshme, në realitet, reklamat shfaqen sa herë që lidheni.

Image: Betternet pretendon të mos ju tregojë reklama.

Sidoqoftë, realiteti është që përdoruesit të përballen me reklama çdo herë që ndizni VPN.

Image: Identifikohu në dritare nga Betternet

Në mënyrë të ngjashme, aplikacioni falas i Hotspot Shield është i mbushur me reklama, një çështje që ka çuar në shumë ankesa midis lexuesve tanë.

Jo vetëm që reklamat janë të bezdisshme, ata gjithashtu mund të ngadalësoni shpejtësinë tuaj në internet ose përmbani malware.

Më në fund, reklamuesit u pëlqen klientëve me reklama specifike. Paraqitja e reklamave në një VPN ngre shqetësime për privatësinë e përdoruesit. Me fjale te tjera, nëse VPN juaj po tregon reklama, ato ndoshta do të ndajnë aktivitetin tuaj në internet me palë të treta.

7. Shitja e Bandës tuaj

Përveç lejimit të reklamave, VPN Hola gjeti një mënyrë tjetër për të fituar para nga përdoruesit e tyre të lirë: ata lejojnë klientët që paguajnë të përdorin fuqinë e përpunimit të pajisjes tuaj – në thelb duke shitur bandën tuaj për fitim.

Ata në fakt e deklarojnë këtë në faqen e tyre të internetit, megjithëse e rrotullojnë atë në një mënyrë shumë më pozitive:

“Hola gjeneron të ardhura duke shitur një version komercial të shërbimit Hola VPN për bizneset (përmes nesh Markë Luminati). Kjo është ajo që na lejon të mbajmë falas Hola për përdoruesit tanë të PC dhe Mac. Përdoruesit që duan të shijojnë rrjetin Hola pa kontribuar në burimet e tyre boshe, mund të bëjnë këtë duke u bashkuar me shërbimin premium Hola për 5 dollarë në muaj (ose 45 dollarë në vit). ”

Ata nuk e përmendin atë Luminati është përdorur në të paktën një sulm të njohur botnet.

Një sulm botnet infekton një numër të madh të kompjuterave individualë me malware dhe i shfrytëzon ata së bashku për të kryer një sulm. Me fjale te tjera, të gjithë kompjuterët në rrjetin Hola (d.m.th. të gjithë ata që u përkasin përdoruesve të tyre falas) u morën nga kriminelët në internet.

Kjo madje nuk mund të jetë një rast një herë. Hola jo aktualisht monitorojnë sesi shfrytëzuesit e Luminati shfrytëzojnë rrjetin Hola, duke e bërë atë një mjet të përsosur për kriminelët në internet.

Me pak fjalë, duke përdorur shërbimin VPN falas të Hola, jo vetëm që po i lejoni kompanisë të shesë fuqinë e përpunimit të pajisjes tuaj – ju mund ta lejoni atë të përdoret për qëllime kriminale.

Përfitimet e një VPN Premium

Për fat të mirë, nuk do të duhet të merrni rrezikun e panevojshëm për të përdorur një VPN falas. Ofruesit më të mirë të primit të gjithë ofrojnë një vlerë të jashtëzakonshme, me plane pajtimesh për sa më pak se 1.89 dollarë në muaj.

Duke investuar disa dollarë çdo muaj, ju shmangni rreziqet që ne kemi renditur më sipër dhe shijoni përfitimet e shumta të një VPN premium:

 • Bypass Geoblocks: VPN-të më të mira mund të depërtojnë me geoblocks në shumicën e vendeve kryesore të transmetimit – përfshirë Netflix, Amazon Prime dhe Hulu.
 • Bandwidth i pakufizuar: Ju nuk do të përjetoni ndonjë kufizim në përdorimin e internetit.
 • Mbrojtja e pajisjeve të shumëfishta: VPN Premium mund të mbrojnë njëkohësisht pajisje të shumta. Disa madje ofrojnë për të mbrojtur një sasi të pakufizuar.
 • Siguria udhëheqëse e industrisë: VPN-të më të mira investojnë në karakteristikat më të reja të artit, të shkallës ushtarake, për t’ju mbajtur të sigurt.
 • Vlera të mëdha: Përveç çmimeve të ulëta, shumë VPN premium ofrojnë zbritje deri në 75%. Shikoni ofertat më të mira këtu. 
 • Shpejtësitë më të shpejta: Për shkak se ata fshehin aktivitetin tuaj në internet, VPN premium ju mbrojnë nga goditja e ISP – duke ngadalësuar qëllimisht lidhjen tuaj nëse jeni duke për toruar ose transmetuar shpesh.

Këto janë vetëm disa nga avantazhet që ofrohen. Shikoni 5 VPN-të më poshtë dhe vendosni se cila ofron zgjidhjet më të mira për ju.

Siguruesi i Rendit Vlerësimi ynë i Përdoruesit
Zgjedhja e redaktorit 5.0 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
2 4.9 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
3 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
4 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
5 4.7 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin

përmbledhje

Nëse vërtet dëshironi mbrojtje më të mirë në internet, shmangni VPN falas. Ndërsa mund të kurseni disa dollarë çdo muaj, rreziqet për privatësinë dhe të dhënat tuaja nuk ia vlen. Në fakt, përdorimi i një VPN falas mund t’ju kushtojë shumë më tepër sesa pajtimi në një ofrues premium. 

Përveç shqetësimeve të sigurisë, VPN falas mund të kthejnë përdorimin e internetit në një dhimbje koke masive, me shpejtësi të ngadaltë, ngritje të vazhdueshme dhe transmetim të kufizuar.

Në vend të kësaj, shikoni në VPN premium si një investim. Do të përjetoni lidhje më të shpejta, më të sigurta, internet plotësisht të hapur, intimitet më të madh dhe paqe mendjeje.

Provoni NordVPN falas

Leximi më tej

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth përfitimeve të shumta të VPN-ve, shikoni udhëzuesin tonë të plotë për fillestarët.

Një nga përdorimet më të njohura për një VPN është hyrja në Netflix jashtë shtetit. Ju patjetër që do t’ju duhet një VPN premium, cilësore për këtë. Kemi një listë të 5 më të mirëve.

Kur të jeni gati të investoni në një VPN dhe të azhurnoni internetin tuaj, shikoni renditjen tonë të VPN-ve më të mira në botë.