5 Firewall-et më të mirë të Aplikimit në Internet për vitin 2020

Një Firewall i Aplikimit në Uebfaqe (WAF) funksionon si një shtresë mbrojtjeje midis një aplikacioni në internet dhe vizitorëve që shfletojnë faqen e internetit. Zjarrit e aplikacioneve shkojnë përtej metadatës së paketave të transferuara në nivelin e rrjetit, duke u përqëndruar në të dhënat që po transferohen. WAF u krijuan për të kuptuar llojin e të dhënave të lejuara për secilin protokoll, si SMTP dhe HTTP. Pronarët e faqeve të internetit duhet të shtojnë një WAF në faqen e tyre të internetit në mënyrë që të plotësojnë masat e tyre të sigurisë. WAF-të u krijuan për të penguar kërkesat me qëllim të keq nga faqet e internetit të dëmtuara. Dallimi kryesor midis zgjidhjeve të ndryshme të sigurisë së firewall-it të internetit është mënyra se si ato vendosen.

Këtu janë opsionet kryesore të Firewalls të Aplikimit të Uebfaqeve që mund t’i gjeni të disponueshëm në internet:

1 – Firewall i Sucuri

Sucuri është një kompani e sigurisë në internet e krijuar për të ofruar pronarëve të faqeve të internetit një zgjidhje gjithëpërfshirëse të sigurisë. Firewall Sucuri është një program i bazuar në cloud si një shërbim (SaaS) Uebsajti i Zbatimit të Zjarrit (WAF) dhe Sistemi i Parandalimit të Ndërhyrjes (IPS) i zhvilluar ekskluzivisht për faqet e internetit.

Ajo që është e shkëlqyeshme në lidhje me Firewall Sucuri është se funksionon si një përfaqësues i kundërt. Sucuri WAF përgjon dhe inspekton të gjitha kërkesat hyrëse të Protokollit të Transferimit të Hypertext / Sigurt (HTTP / HTTPS) në një uebfaqe; pastaj zhvesh kërkesat me qëllim të keq në skajin e rrjetit Sucuri para se të arrijë në serverin tuaj.

Një avantazh tjetër i Firewall Sucuri është se WAF-i i saj përfshin motorët Virtual Patching dhe Virtual Hardening. Firewall i Sucuri zbut kërcënimet ndërsa ndodhin. WAF Sucuri i mban kërcënimet larg nga faqja juaj e internetit pa ndikuar negativisht në faqen tuaj. Përkundrazi, zjarri i uebfaqes Sucuri bën një faqe në internet deri në 50% më të shpejtë, pasi ajo është e ndërtuar në një Rrjet të Shpërndarjes së Përmbajtjes (CDN).

Optimizimi i performancës është pjesë e veçorive të Sucuri WAF. CDN ruan përmbajtje dinamike dhe statike në të gjitha nyjet në rrjet për të siguruar performancën optimale në të gjithë botën.

Për më tepër, Firewall Sucuri ofron shërbime të plotë të Domain Name Server (DNS) shërbime.

WAF Sucuri drejton një Rrjet Anikasti të Shpërndarë globalisht (GDAN). Ky konfigurim unik lejon disponueshmëri të lartë dhe tepricë

nëse ndonjë gjë dështon në rrjet.

Për ta përmbledhur, WAF Sucuri:

  • Zhduk sulmet e Shpërndarjes së Shpërndarjes (DDoS)
  • Parandalon cenimin e eksplorimit të përpjekjeve, të tilla si injeksione SQL, skriptimin në vend (XSS), përfshirjen në distancë të skedarëve (RFI) dhe përfshirjen e skedarëve lokalë (LFI)
  • Mbron kundër Top 10 (dhe më shumë) OWASP
  • Mbron nga shfrytëzimet zero-ditore
  • Mbron kundër Sulmeve të Kontrollit të Qasjes, siç janë përpjekjet Brute Force
  • Ofron Optimizim të Performancës me CDN-në e saj

Në mënyrë që të shtoni Firewall-in Sucuri në faqen tuaj të internetit, gjithçka që duhet të bëni është të shtoni një regjistrim DNS Një ose të kaloni në serverat e emrave Sucuri..

Firewall i Sucuri është i disponueshëm në të gjitha planet e Sucuri, përfshirë Platformën e Sigurisë në Sucuri në Uebfaqe.

2- Firewall i GoDaddy

Firewall i GoDaddy është shumë i ngjashëm me Firewall-in Sucuri. Isshtë një Firewall i Aplikimit në Internet që ofron një sistem të parandalimit të ndërhyrjes. Shtë një shtresë midis trafikut dhe serverit të faqes në internet.

Firewall i Uebfaqes GoDaddy ndalon malware para se të futet në faqen e internetit. WAF synon parandalimin e infeksioneve duke përgjuar dhe inspektuar të gjitha të dhënat hyrëse, pastaj duke i hequr ato.

GoDaddy WAF gjithashtu sjell optimizimin e performancës. Koha e ngarkimit në uebfaqe përmirësohet deri në 50% kur aktivizohet WAF. Ashtu si Firewall-i Sucuri, GoDaddy WAF gjithashtu funksionon si Rrjet i Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN), duke ruajtur përmbajtjen e faqes së internetit në servera të shumtë në të gjithë botën.

GoDaddy WAF nuk është përfshirë në të gjitha planet e tyre të sigurisë në faqen e internetit.

3 – Incapsula WAF

Incapsula gjithashtu ka një Firewall të Aplikimit në Ueb (WAF). Ashtu si Firewall Sucuri, ajo mbron faqet e internetit nga sulmet e shtresave të aplikacionit. WAF qëndron kundër 10 kërcënimeve kryesore të OWASP, injeksione SQL, sulme në faqet e shkrimit në të gjithë vendin dhe të tjerët, duke dhënë pozitive minimale false.

Incapsula WAF mbështet teknologjitë Unicast dhe Anycast. Ajo ka një metodë mbrojtëse në formatin shumë-tek-shumë. Në këtë mënyrë, WAF zbut sulmet që shfrytëzojnë dobësitë e aplikacionit dhe serverit automatikisht.

Shumë e ngjashme me murin e zjarrit Sucuri, Incapsula WAF merr dhe filtron trafikun hyrës në aplikacionin në internet në mënyrë që të bllokojë vizitorët dhe kërkesat me qëllim të keq.

Nuk është e qartë nëse Incapsula WAF është përfshirë në të gjitha planet e tyre të sigurisë në internet.

4 – WAF CloudFlare

CloudFlare WAF mbron aplikacionet, faqet e internetit dhe API nga trafiku me qëllim të keq. Ajo bllokon sulmet që synojnë shtresat e rrjetit dhe aplikacionin. Fokusi kryesor i CloudFlare WAF është të ruajë disponueshmërinë dhe performancën.

Ashtu si Sucuri (dhe WAF-të e tjera të përmendura më lart), WAF e Cloudflare përmirëson performancën e faqes në internet, duke përshpejtuar trafikun e saj.

WAF mbron faqet e internetit nga sulmet DDoS, injeksioni SQL, SPAM, ndotja ndër-site, sulmet brutale të forcave, si dhe 10 dobësitë kryesore të OWASP.

CloudFlare është një kompani e përkushtuar për të përmirësuar performancën e faqes në internet, kështu që WAF i saj ofron shumë veçori të optimizimit të uebit. Sidoqoftë, i ndryshëm nga Sucuri dhe GoDaddy, CloudFlare nuk ofron Autentifikim Dy Faktor.

WAF është përfshirë në planet e sigurisë së faqes në internet CloudFlare.

5 – WAPPLE Penta Security

WAPPLES është një firewall i sigurisë në internet i përdorur kryesisht në rajonin e Azisë Paqësorit. WAF ekzaminon teknikat e sulmit në mënyrë heuristike dhe semantike në mënyrë që të filtrojë trafikun dashakeq, por edhe të panjohur. WAF siguron: azhurnime të automatizuara në programin e sistemit dhe nënshkrimet, një sistem pyetjeje për regjistrat e zbulimit dhe një funksion për të mbështetur konfigurimet dhe të dhënat e tij.

Ky WAF përdor Përpunimin e Klasifikimit të Vlerësimit dhe Vlerësimit për të shmangur pozitat false.

WAPPLES WAF ruan performancën e faqes në internet, por është e paqartë nëse ai në të vërtetë përmirëson performancën e faqes në internet.

Ndërsa WAPPLES sigurohet si pajisje kompjuterike dhe softuer, teknologjia e tij gjithashtu fuqizon Cloudbric, një shërbim i sigurisë në internet me bazë cloud. Të gjitha planet e Cloudbric përfshijnë mbrojtjen e WAF.

Pasi të hidhni një vështrim në pesë Zgjidhje të Aplikimit në Uebfaqe, mund të shihni që në thelb, WAF funksionojnë shumë në mënyrë të ngjashme. Qëllimi kryesor për të shtuar një firewall të internetit në faqen tuaj të internetit është parandalimi i infeksioneve.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me