Hoe u HTML5-geolocatie vervalst met behulp van de ExpressVPN-browserextensie

heeft hulp nodig

Vast en heb wat hulp nodig?

Praat met een mens

Deze gids zal het uitleggen wat HTML5-geolocatie is en hoe u uw geolocatie kunt vervalsen met de browserextensie ExpressVPN.

Wat is HTML5-geolocatie?

Met HTML5-geolocatie kunnen browsers uw fysieke locatie ‘onthullen’. De berekeningen zijn niet gebaseerd op uw IP-adres. In plaats daarvan gebruiken ze meestal informatie zoals wifi-netwerken in de buurt, de locatie-instellingen van uw systeem of de GPS van uw apparaat.

Zelfs als u een VPN gebruikt om uw IP-adres te verbergen, kan HTML5-geolocatie dus nog steeds bepalen waar u zich bevindt.

Hoe u uw geolocatie voor websites kunt verbergen

Om te voorkomen dat websites uw ware locatie leren kennen, kunt u aanvragen weigeren die om uw locatie vragen.

website wil locatie weten

Het afwijzen van dergelijke verzoeken betekent echter dat bepaalde websites en inhoudsproviders voor u geblokkeerd blijven.

Service is niet beschikbaar op uw locatie.

Spoof uw geolocatie met de ExpressVPN-browserextensie

In plaats van te weigeren uw locatie te delen, kunt u deze vervalsen met behulp van de ExpressVPN-browserextensie. Dit voorkomt dat websites uw ware locatie leren kennen.

De ExpressVPN-browserextensie is beschikbaar op Chrome, Firefox en Safari. Zie voor meer informatie het downloaden en gebruiken van de ExpressVPN-browserextensie.

Voor mobiele gebruikers

Als u een iOS-gebruiker bent, is er geen manier om uw locatie te vervalsen. U kunt alleen weigeren om uw locatie met websites te delen.

Als u een Android-gebruiker bent, kunt u een app voor locatiespoofing downloaden en gebruiken. Merk op dat ExpressVPN niet is gelieerd aan deze apps van derden.

Webpagina wordt niet correct geladen zonder HTML5-geolocatie

Af en toe laden sommige websites niet volledig omdat ze afhankelijk zijn van HTML5-geolocatie. Als dit gebeurt, kunt u locatiespoofing in de ExpressVPN-browserextensie uitschakelen door deze stappen te volgen:

  1. Open de hoofdmenu (≡) in de browserextensie
  2. kiezen Privacy & Veiligheid
  3. Zet uit Spoof je locatie

Belangrijk: Als locatiespoofing is uitgeschakeld, kunnen websites die HTML5-geolocatie gebruiken uw locatie bepalen, zelfs wanneer u bent verbonden met VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me