Як видалити програми з Facebook для кращої конфіденційності

facebook beachfront

У світлі нашої недавньої статті про програму вікторини «Найчастіше використовувані слова» у Facebook багато людей у ​​коментарях запитували нас: «Гаразд, тому ця програма впливає на мою конфіденційність. Як я можу це позбутися? “

Для початку зрозумійте, що щоразу, коли ви входите з Facebook на веб-сайт або додаток, який не є Facebook, ви видаєте дані. Ці програми та веб-сайти підключаються до платформи Facebook, що дозволяє Facebook розширити сферу своєї діяльності в обмін на просте рішення для входу та деякі дані користувачів для виробника додатків. Щойно програма авторизована через платформу Facebook, вона залишається авторизованою, поки користувач не скаже інакше, навіть якщо вона використовується лише один раз. Якщо ви ніколи не входили в налаштування Facebook і насправді переглядали список програм, яким ви дозволені підключення до свого облікового запису Facebook, ви можете здивуватися, побачивши, скільки старих, невикористаних додатків лежить навколо, можливо, все ще збирають ваші дані.

Як видалити програми Facebook

Щоб видалити програми та відредагувати їх дозволи, відкрийте Facebook у веб-переглядачі робочого столу. Клацніть стрілку краплі у верхньому правому куті та виберіть Налаштування. У лівій частині наступної сторінки виберіть Програми. З’явиться список програм, підключених до вашого облікового запису Facebook.

Якщо ви хочете робити це через мобільний телефон, прокрутіть униз до наступного розділу.

видалення додатка у Facebook 1

Якщо ви хочете зберегти додаток, але обмежити його дозволи, тобто яку інформацію він може бачити у вашому профілі, натисніть олівець. Тут ви побачите список дозволів із галочками праворуч. Потрібні деякі дозволи, тобто ви не можете їх видалити, але решту можна зняти, не впливаючи на додаток. Ви також можете змінити, хто може бачити вашу активність у додатку та сповіщення.

Прокрутіть трохи вниз, і там є розділ “Докладніше”, де ви, крім іншого, знайдете контактну інформацію для розробника та ідентифікаційний номер користувача програми. Якщо ви хочете, щоб ваші дані Facebook були видалені з серверів виробника додатків, надішліть їм електронний лист із зазначенням цього тексту з включеним ідентифікатором користувача програми. Це допоможе їм знайти ваші дані та видалити їх.

Внизу спливаючого вікна розміщені зовнішні посилання на умови використання програми та політику конфіденційності. Якщо вам цікаво, як додаток використовує вашу інформацію та з ким вона ділиться, це де шукати. Політику конфіденційності, як правило, легше читати, тоді як умови використання – складніші юридичні документи.

Зав’яжіть вільні кінці

Тепер, коли ви видалили небажані програми та звузили дозволи на інших, давайте мить, щоб виправити ще кілька налаштувань на цій сторінці. Прокрутіть униз, щоб знайти два поля: програми, веб-сайти та додатки та додатки, які інші використовують.

видалення додатка у Facebook 5

Якщо ви хочете отримати ядерну опцію, яка відключає всіх третіх сторін з вашого облікового запису Facebook, натисніть “Редагувати” в розділі “Програми”, “Веб-сайти” та “Плагіни”, а потім натисніть “Відключити платформу”. Скасувати це не можна, тому переконайтеся, що вам більше не потрібно входити в Facebook для жодного з цих додатків.

видалення додатка у Facebook 6

Тепер натисніть кнопку “Редагувати” в додатку “Інші користування”. Тут ви керуєте тим, яку інформацію можуть збирати сторонні додатки, якими користуються ваші друзі. Наприклад, навіть якщо ви ніколи не використовуєте вхід у Facebook для додатків для тестування, це не означає, що ваші друзі цього не роблять. Якщо ваш друг авторизує додаток, який дозволяє йому бачити свій список друзів, ваші дані все ще можуть загрожувати. Тут ви можете зняти прапорці з категорій, які не хочете, щоб ваші друзі йшли на компроміс від вашого імені.

Нарешті, якщо ви переживаєте за те, щоб люди бачили старі публікації, зроблені до того, як Facebook контролює аудиторію зараз, остаточне поле на цій сторінці дозволяє вам це змінити. Клацніть на спадному меню в розділі Старі версії Facebook для мобільних пристроїв, щоб встановити бажану аудиторію (лише я, друзі, друзі друзів, громадськість тощо).

Зміна дозволу на додаток на мобільному додатку Facebook

Майже половина користувачів Facebook отримують доступ до соціальної мережі виключно на своєму мобільному пристрої. Майте на увазі, що цей підручник використовує версію програми для Android, тому їх може бути незначне розбіжність з версією iOS.

Дозволи на додаток facebook для мобільних пристроїв 1
Відкрийте додаток і натисніть меню гамбургер (три горизонтальні лінії) у верхньому правому куті. Прокрутіть униз та торкніться опції “Швидкі ярлики конфіденційності”.

Дозволи на додаток facebook для мобільних пристроїв 2
Тут ви можете змінити, хто бачить ваші публікації, хто може зв’язатися з вами та заблокувати небажані повідомлення від конкретних користувачів. Щоб отримати доступ до дозволів програми, торкніться опції “Додаткові налаштування”.

Дозволи на додаток для Facebook 3
Прокрутіть трохи вниз і натисніть “Програми”.

Дозволи на додаток для Facebook 4
Перш ніж перейти до управління певними додатками, торкніться пункту “Додатки інших користувачів” та зніміть позначку з усього, якщо у вас немає конкретної причини зробити інше. Це не дозволяє додаткам, якими користуються ваші друзі, отримувати доступ до інформації у вашому обліковому записі. Тепер поверніться та натисніть на поле, де написано “Увійти в систему за допомогою Facebook”.

Дозвіл на додаток facebook мобільний 5
Тут ви побачите список програм та веб-сайтів, підключених до вашого облікового запису Facebook. Щоразу, коли ви входите з Facebook десь в Інтернеті, саме тут він з’явиться. Почніть натискати на кожен додаток, щоб керувати його налаштуваннями.

Дозволи на додаток для Facebook 6
На сторінці кожної програми ви зможете налаштувати її видимість, контролювати, яку інформацію програма може збирати через ваш профіль, налаштовувати, чи може додаток розміщувати на вашій часовій шкалі від вашого імені та видаляти програму взагалі. Умови використання та політику конфіденційності програм також можна знайти тут.

Ми пропонуємо вам видалити будь-які додатки, які ви не розпізнаєте, видалити непотрібні дозволи з тих, які ви хочете зберегти, і встановити видимість для всіх із них на “Тільки я”, якщо у вас немає вагомих причин зробити інше (Instagram друзі не можуть переглядати фотографії, якщо, наприклад, встановлено лише Я). Пройшовши весь список, ви закінчили. Насолоджуйтесь безпечнішим та приватнішим Facebook!

“Facebook Beachfront” від mkhmarketing, що має ліцензію CC CC 2.0

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me