Tonton rancangan TV semasa dalam perjalanan

Mengembara dalam penerbangan panjang atau perjalanan jalan jarang menjadi menyeronokkan, tetapi berfikir hanya sedekad yang lalu, apabila filem overhed satu-satu-masa adalah jumlah hiburan dalam penerbangan yang anda boleh mengakses lebih dari jam-atau, jika anda sedang dalam perjalanan kereta yang tidak berkesudahan, bahkan tidak. Hari ini, pelancong semakin dimanjakan terima kasih kepada Wi-Fi dalam pesawat dan di mana-mana akses kepada pelan data 3G / 4G. Ini membuka dunia hiburan penstriman semasa melakukan perjalanan. Jadi apabila anda berada di udara atau di jalan raya, apa yang perlu anda jalankan? Terdapat pelbagai pilihan: percuma, percuma dengan kaveat, berasaskan langganan dan dibeli secara individu. Mari kita lihat.


Aplikasi Rangkaian: Banyak rangkaian penyiaran kini menyediakan aplikasi dengan episod-permintaan dari program popular. Sebagai contoh, aplikasi FXNow mempunyai episod daripada pertunjukan seperti Anak Anarki dan The Simpsons. Aplikasi ini sering mempunyai pilihan filem yang dilesenkan oleh rangkaian untuk menyiarkannya. Walaupun aplikasi ini cenderung bebas untuk dimuat turun, ada yang memerlukan log masuk akaun yang disahkan dari pembekal kabel / satelit yang berpasangan. Ini juga berdasarkan wilayah, jadi pengguna Amerika tidak akan dapat mengakses BBC iPlayer, dan pengguna UK tidak akan dapat mengakses aplikasi NBC.

Apl Kabel / Satelit: Dari DirecTV ke Xfinity, penyedia kabel dan satelit tahu bahawa pelanggan mereka mahu kandungan dalam perjalanan. Berdasarkan konfigurasi perkakasan rumah anda dan persediaan akaun anda, ini boleh bererti apa-apa dari penstriman asas pengaturcaraan atas permintaan untuk akses streaming lengkap yang diperoleh terus dari DVR rumah anda. Tetapi jangan takut, jika anda tidak mempunyai akses kepada langganan, terdapat banyak pilihan untuk streaming dalam talian tanpa kabel.

Aplikasi Kabel Premium: HBO dan Showtime telah mencipta beberapa rancangan TV terbaik dalam sejarah media, di samping perpustakaan besar filem. Aplikasi masing-masing (HBO Go dan Showtime Anytime) menyediakan akses kepada arkib lengkap rancangan TV merentas sejarah mereka, yang bermaksud bahawa semasa penerbangan langsung 11 jam dari San Francisco ke London, anda boleh mengalir seluruh musim Game of Thrones melalui HBO Pergi. Satu-satunya keperluan untuk aplikasi kabel premium adalah bahawa anda sering mesti menjadi pelanggan semasa ke saluran melalui pembekal kabel / satelit anda (walaupun HBO telah beberapa tahun kebelakangan ini telah disediakan sebagai perkhidmatan tersendiri, HBO Now).

Penyedia Streaming: Netflix, Amazon Prime, Hulu, dan penyedia kandungan streaming lain adalah antara cara paling popular untuk menonton TV dan filem pada hari ini. Apa yang diperlukan adalah langganan, yang sering kurang daripada $ 10 sebulan. Walaupun terdapat beberapa pertindihan dalam kandungan, setiap pembekal mempunyai perpustakaan unik dan persembahan TV dan filem. Jika ada sesuatu yang anda ingin tahu, yang terbaik untuk melihatnya sebelum anda masuk ke dalam udara-sebenarnya, ia mungkin menjadi perkara terbaik untuk dilakukan semasa menunggu ke papan.

Media yang dibeli: Amazon dan iTunes juga menawarkan pembelian dan penukaran setiap item, biasanya kurang daripada secawan kopi. Kelebihan kepada kandungan yang dibeli ialah ini adalah kerap kali siaran terbaharu yang ada sebelum mereka tiba pada langganan streaming-dalam kes episod TV, biasanya dalam masa 24 jam siaran awal, jadi jika anda terlepas episod terakhir The Walking Dead, cepat pembelian akan mengisi peranti anda dengan zombi.

Walaupun penstriman adalah cara yang ideal untuk meluangkan masa dalam perjalanan panjang atau perjalanan kereta, jangan lupa untuk mengikuti garis panduan syarikat penerbangan anda mengenai teknologi dan peranti-dan jika anda pemandu, tolong teruskan mata anda di jalan raya!

Juga, perlu diingat bahawa walaupun Wi-Fi boleh didapati, penerbangan anda mungkin akan dikenakan bayaran untuk akses bagi setiap peranti, kelajuan mungkin terhad, dan video penstriman boleh dikunci kecuali menyamar dengan VPN. (Jika anda bimbang tentang ini, banyak perkhidmatan akan membolehkan anda memuat turun pengaturcaraan ke peranti anda terlebih dahulu.) Namun, pilihan anda adalah jauh dari hari-hari lama untuk membayar alat dengar untuk menonton filem dalam penerbangan atau menonton satu DVD di dalam kereta. Sebenarnya, jika anda berada di belakang musim tertentu rancangan TV, ini mungkin cara terbaik untuk anda akhirnya memberi anda masa untuk duduk, berehat, dan mengejar beberapa episod.

Klik di sini untuk kembali ke panduan privasi internet ExpressVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map