Perbandingan: Pakej Perisian Antivirus Terbaik Terbaik

Sama ada anda mempunyai sistem lama yang memerlukan pengemaskinian atau anda ingin melayari web dengan selamat pada komputer riba baru anda, perisian anti-virus tetap menjadi salah satu pemasangan terpenting pada komputer anda. Terdapat banyak pilihan di luar sana, dan mereka semua datang dengan kebaikan dan keburukan. Jadi yang merupakan pilihan terbaik untuk sistem anda?

Jawapan ringkas ialah anda akan baik-baik saja dengan mana-mana perisian antivirus yang terkenal selagi ia dikemas kini. Walau bagaimanapun, kerana masing-masing dilengkapi dengan set ciri sendiri, keperluan sumber, dan harga, pengguna yang arif mungkin ingin melihat lebih dekat. Oleh kerana terdapat banyak pilihan premium di luar sana, artikel ini akan memfokuskan pada perisian percuma – seperti yang anda boleh muat turun, memasang, dan menjalankan mana-mana aplikasi anti-virus sekarang dan tidak akan dikenakan bayaran sesen pun.

Berikut adalah lima pilihan yang baik dalam susunan abjad dengan kebaikan dan keburukan.

Avast Free

Kelebihan: Cepat, mudah digunakan dengan antara muka pengguna intuitif yang mendapat pekerjaan yang dilakukan tanpa memakan banyak sumber sistem. Bagi kebanyakan komputer, anda boleh berbilang tugas dan mengalami perlambatan minimum. Termasuk ciri-ciri yang menyemak kemas kini perisian dan bloatware pada pelayar web anda.

Keburukan: Persediaan asas mungkin mudah, tetapi konfigurasi yang lebih rumit boleh menjadi masalah, terutama untuk technophobe. Walaupun Avast dilengkapi alat anti-malware, ia tidak semestinya kuat atau berkesan sebagai pilihan mandiri lain.

AVG Percuma

Kelebihan: Anti-virus piawai bersepadu, pemantauan web, dan pengimbas e-mel, antara ciri-ciri lain. Mudah untuk menjalankan setiap ciri individu, dan pemantauan web / e-mel menyediakan perlindungan sentiasa.

Keburukan: Pertimbangkan AVG sebagai jack-of-all-trades, master-of-none. Enjin anti-virus mendapat markah purata dari ujian bebas. Oleh kerana terdapat begitu banyak ciri, ini boleh menjadi pakej sumber daya. Begitu juga, antara muka pengguna mengambil sedikit masa untuk digunakan. Anda juga akan menerima pop-up biasa yang cuba membuat anda menaik taraf ke versi premium.

Bitdefender Percuma

Kelebihan: Salah satu daripada anti-virus yang paling konsisten tertinggi di luar sana. Mudah, pantas, dan amat ringan terhadap sumber-sumber dengan ciri-ciri termasuk kedua-dua pengimbasan sistem dan perlindungan masa nyata.

Keburukan: Juga salah satu pakej paling nipis yang anda akan dapati untuk lelaran percuma, yang bermakna anda akan mempunyai beberapa pilihan untuk dipilih dan tiada ciri tambahan terintegrasi (cth. Firewall).

Panda Cloud Antivirus

Kelebihan: Antara muka pengguna yang bersih dan mudah dengan ciri berasaskan awan dan impak minimum terhadap sumber sistem. Fungsi tambahan menawarkan pemantauan lanjut untuk melindungi dari ancaman rangkaian Wi-Fi terbuka dan pemacu USB yang mungkin berbahaya.

Keburukan: Versi percuma sentiasa mengingatkan anda untuk menaik taraf kepada versi premium, dan menggoda anda dengan akses terhad kepada ciri-ciri lain. Ujian bebas juga menunjukkan bahawa walaupun kadar pengesanannya pepejal, mereka bukan yang terbaik.

ZoneAlarm Percuma

Kelebihan: Firewall dan kombo antivirus ini menawarkan kemudahan pakej bersepadu dan bukannya menggunakan aplikasi yang tersusun.

Keburukan: Bukan sebagai ciri yang kaya dengan beberapa pilihan lain. Pangkalan data antivirus dikemaskini setiap hari, bukan setiap jam, yang bermaksud bahawa anda mungkin terdedah kepada ancaman baru yang cepat menyebar.

Bagaimana program ini kekal bebas? Kebanyakan mereka menawarkan model premium atau lesen, sama ada untuk menyediakan lebih banyak fungsi atau untuk beroperasi dalam persekitaran komersil. Bagi pengguna am yang hanya mencari muat turun anti-virus percuma, jangan risau; hakikat bahawa anda tidak merobohkan sesen pun tidak menyentuh produk tersebut. Malah, ini adalah antara pakej perisian antivirus terbaik yang tersedia, tempoh.

Klik di sini untuk kembali ke panduan privasi internet ExpressVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me