Како трајно избрисати свој Инстаграм налог

Ако ово читате, вероватно сте један од милијарде корисника Инстаграма месечно. Иако је забавно делити пригодну слику или јела са вашег последњег одмора, објављивање фотографија на мрежи неминовно повлачи за собом компромисе када је у питању приватност интернета. Ако сада преиспитујете, следите овај водич за трајно избришите свој Инстаграм налог.


Белешка: Када избришете свој налог, изгубит ћете профил и све фотографије, видео снимке, коментаре, лајкове и пратиоце повезане са тим налогом. Не можете поново да активирате свој налог, тако да они од вас који траже привремену паузу могу уместо тога онемогућити свој Инстаграм налог.

Скочи на…

Инстаграм политика приватности
Како привремено онемогућити свој Инстаграм налог
Како трајно избрисати свој Инстаграм налог
Учините више да заштитите своју приватност на интернету

Инстаграм политика приватности

Да ли сте се икад запитали колико је приватни Инстаграм? Да ли прикупља друге податке о вама поред фотографија које објављујете?

Ово су врсте информација које Инстаграм прикупља о вама:

  • Основне информације о рачуну: Ваше име, телефонски број, корисничко име, лозинка и адреса е-поште.
  • Информације о садржају: Све фотографије, коментаре и други садржај који објавите на Инстаграму.
  • Информације о комуникацији: Свака комуникација између вас и Инстаграма, која може укључивати адресе е-поште и обавештења о рачунима.
  • Контакт информације: Ако користите Инстаграм функцију „Пронађи пријатеље“, Инстаграм ће прегледати вашу листу контаката и ваше налоге на друштвеним мрежама да би препоручио другим Инстаграм корисницима које можда познајете.
  • Информације о уређају: Инстаграм може да користи „идентификаторе уређаја“ да научи о врсти уређаја који користите за приступ њеној услузи.
  • Информације о употреби: Инстаграм може користити колачиће и сличне технологије за праћење како користите његову услугу.

Како Инстаграм користи моје податке?

Након прикупљања ваших података, Инстаграм га може користити на следеће начине:

  • Оглашавање: Инстаграм ће информације прикупљене о вама користити за приказивање циљане комуникације и промоција.
  • Дељење са трећим лицима: Инстаграм је у власништву Фацебоока и ради са низом трећих страна, укључујући партнере за оглашавање, тако да неки од ваших података могу бити подељени са њима. Правни органи могу тражити и од Инстаграма да доставе информације као помоћ у истрази.
  • Прилагодите своје искуство: На основу ваших интеракција на Инстаграму, Инстаграм може предложити корисницима да вас прате или предложити као корисника да је други прате.
  • Тестирање производа: Инстаграм може да користи информације које сакупи од вас да помогне у развоју нових производа и услуга.

Да ли је Инстаграм безбедан за употребу?

Једном речју, да. Сјетите се само да сте ви тај који на крају одлучује шта ће се дијелити путем интернета. Зато будите будни, будите пажљиви у политици приватности Инстраграма и забавите се!

Како привремено онемогућити свој Инстаграм налог

Корак 1: Пријавите се на свој Инстаграм налог. Обавезно то учините са веб локације јер ви не може онемогућите свој рачун из апликације.

Инстаграм страница за пријављивање са означеним дугметом за пријаву.

Корак 2: У горњем десном углу екрана кликните или тапните на Мој профил икона (Инстаграм је икона мог налога).

Корак 3: У средини вашег профила кликните Измените профил.

4. корак: При дну екрана за уређивање профила кликните на Привремено онемогућите мој налог.

Инстаграм страница профила са привременим деактивирањем дугмета за мој налог.

Како трајно избрисати свој Инстаграм налог

Корак 1: Овде приступите страници за брисање Инстаграм налога. Прво се морате пријавити на свој Инстаграм налог. Обавезно пријавите се путем веба, а не путем апликације.

Инстаграм страница за пријављивање са означеним дугметом за пријаву.

Корак 2: Поред Зашто бришете свој рачун?, одаберите разлог за брисање свог Инстаграм налога из опција у падајућем изборнику.

Избришите екран са својим рачуном са истакнутим разлозима.

Корак 3: Унесите лозинку, затим кликните или тапните на Трајно избришите мој налог.

Екран за потврду са означеним дугметом Трајно брисање рачуна.

Учините више да заштитите своју приватност на интернету

Сада, ако стварно желите да појачате интернетску игру о приватности, ево још корака које можете предузети.

  1. Користите ЕкпрессВПН. Док “паузирате” Гоогле Веб & Историја апликација спречава Гоогле да прикупља податке о вама, то не спречава вашег даватеља интернетских услуга да прати оно што радите на мрежи и потенцијално га дели са корпорацијама и владама. Да бисте са интернетског пружатеља услуга сакрили своју мрежну активност, користите ВПН као што је ЕкпрессВПН.
  2. Користите Тор претраживач. Тор сакрива вашу локацију и мрежне активности од било кога ко ради мрежни надзор или анализу саобраћаја, тако да вам је интернет активност тешко пратити. То је једна од најбољих опклада за одржавање анонимности на мрежи. Да бисте максимално повећали ефикасност Тор-а, прочитајте ове савете: Желите да Тор заиста делује?

Сигурно прегледавање, сви!

Желите више помоћи у уклањању нереда у вашем интернет животу? Погледајте водиче ЕкпрессВПН-а о:

> Брисање Цхроме додатака

> Брисање Дропбок-а

> Брисање Фацебоок налога

> Брисање Фацебоок Мессенгера

> Брисање Финд Ми иПхоне, Финд Ми иПад и Финд мој Мац

> Брисање Гмаил налога

> Брисање Гоогле историје

> Брисање Гоогле слика

> Брисање историје прегледавања тврдог диска

> Брисање историје Интернет Екплорер-а

> Брисање Покемон Го налога

> Брисање Сафарија

> Брисање вашег Снапцхат налога

> Брисање Тиндер налога

> Брисање вашег Твиттер налога

> Брисање ВхатсАпп Мессенгера

> Брисање Иахоо Маил налога

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map