Bagaimana untuk memadam akaun Pokémon Go anda secara kekal

Bergerak, Candy Crush: Pokémon Go secara rasmi menjadi raja permainan mudah alih. Dengan lebih daripada 20 juta pengguna di A.S. sahaja, tidak ada kekurangan jurulatih Pokémon untuk menangkap semua mereka.

Tetapi bagi mereka yang bimbang bahawa Pokémon Go berkompromi privasi internet mereka, panduan ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menghilangkan profil Pokémon Go anda.

Catatan: Apabila anda mengalih keluar profil anda, anda akan kehilangan semua data permainan yang dikaitkan dengan akaun permainan anda. Permintaan penghapusan profil tidak dapat dipulihkan, jadi berfikir dua kali sebelum meneruskan!

Lompat ke …

Pokémon Go dan privasi anda
Bagaimana untuk menghilangkan profil Pokémon Go anda
Lakukan lebih banyak untuk melindungi privasi internet anda

Pokémon Go dan privasi anda

Sebelum anda mengetepikan semua tangkapan, anda harus mengetahui tentang jenis maklumat yang dikumpul oleh Pokémon Go dari anda. Ini termasuk:

  • Maklumat akaun asas: nama anda, hari lahir, dan sama ada e-mel Club Trainer Club anda, alamat e-mel Google, atau alamat e-mel Facebook. Jika anda membuat akaun untuk kanak-kanak, Pokémon GO akan mengumpulkan maklumat di atas untuk pengguna kanak-kanak juga.
  • Maklumat penggunaan: kuki dan teknologi yang serupa boleh digunakan untuk mengenal pasti anda dan memantau bagaimana anda menggunakan Pokémon GO. Selain Niantic (pemaju Pokémon GO), pihak ketiga yang bekerja dengan Niantic boleh meletakkan cookies pada peranti anda juga.
  • Maklumat peranti: Niantic boleh menggunakan “pengecam peranti” untuk mengetahui tentang jenis peranti dan tetapan peranti yang anda gunakan untuk mengakses permainan.
  • Maklumat lokasi: semasa anda bermain Pokémon GO, nama pengguna dan data lokasi fizikal akan dikumpulkan dan disimpan.

Bagaimanakah Pokémon GO menggunakan maklumat saya??

Selepas mengumpul maklumat anda, Niantic boleh menyimpannya sendiri dan berkongsi dengan pihak-pihak berikut:

  • Syarikat Pokémon: apa-apa maklumat yang anda kongsi semasa mendaftar untuk / bermain Pokémon GO boleh diserahkan kepada TPC. Niantic tidak bertanggungjawab terhadap apa yang TPC lakukan dengan maklumat anda.
  • Pihak ketiga: Niantic berfungsi dengan pembekal perkhidmatan pihak ketiga untuk membawa anda Pokémon GO. Apa-apa maklumat yang anda kongsi semasa bermain permainan boleh diserahkan kepada syarikat-syarikat ini untuk tujuan penyelidikan dan analisis.
  • Perniagaan lain: sekiranya Niantic terlibat dalam urus niaga perniagaan dan / atau diperolehi oleh syarikat lain, maklumat anda boleh didedahkan atau dipindahkan sebagai sebahagian daripada transaksi.
  • Pihak berkuasa perundangan: Niantic boleh mendedahkan maklumat yang dikumpulkan daripada anda apabila diperlukan secara sah untuk tujuan penyiasatan.

Bolehkah saya memilih untuk tidak berkongsi maklumat dalam Pokémon GO?

Jika anda ingin menikmati semua ciri Pokémon GO, anda perlu bersetuju untuk berkongsi maklumat yang disenaraikan di atas.

Walau bagaimanapun, anda boleh membuat permintaan pengubahsuaian / penghapusan maklumat atau memilih untuk tidak berkongsi maklumat mengenai diri anda atau anak anda yang dibenarkan dengan menghantar e-mel ke [email protected]

Adakah Pokémon GO selamat untuk dimainkan?

Pokémon GO adalah keseronokan dan ok untuk dimainkan jika pengguna tetap waspada. Walaupun begitu, pengguna mesti sedar tentang jumlah maklumat yang dikumpulkan ketika mereka bermain.

Misalnya, terdapat insiden pemain yang diserang oleh perompak berpura-pura menawarkan Pokémon yang jarang berlaku. Bahaya fizikal ini selalu menjadi kemungkinan ketika memainkan permainan yang mengumpul dan berkongsi maklumat lokasi anda.

Dengan itu, elakkan bermain permainan semata-mata, sentiasa lelah persekitaran anda, dan pertimbangkan untuk menggunakan maklumat palsu untuk akaun permainan anda. Jangan lepas akal … walaupun ada Charizard yang betul di hadapan anda!

Bagaimana untuk menghilangkan profil Pokémon Go anda

Langkah 1: Akses borang permintaan penghapusan profil Pokémon Go pada laman web sokongan Pokémon Go rasmi.

Langkah 2: Isikan semua soalan dan semak semua kotak yang ditandai dengan asterisk merah (*). Ini adalah soalan wajib pada butiran akaun anda.

isi borang pemadaman profil

Langkah 3: Sekiranya anda memotong akaun seseorang yang berusia di bawah 13 tahun, tandakan kotak di bawah Pilih jika anda mengemukakan permintaan ini bagi pihak kanak-kanak yang berumur di bawah 13 tahun.

semak kotak umur ini untuk di bawah 13 tahun

Langkah 4: Sebelum menghantar borang, tandakan kotak di bawah Sila sahkan bahawa anda adalah manusia. Jangan biarkan Pokémon memadamkan akaun anda untuk anda!

klik kotak untuk mengesahkan anda adalah manusia

Langkah 5: Hit Hantar. Permintaan pemadaman profil anda akan difailkan dan dikaji semula.

Lakukan lebih banyak untuk melindungi privasi internet anda

Sekarang bahawa anda tidak lagi berada di Pokémon Go, apa lagi yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan privasi internet anda? Berikut adalah beberapa langkah yang boleh anda ambil.

  1. Gunakan ExpressVPN. Semasa “menjeda” Google Web & Sejarah Apl menghalang Google daripada mengumpul data tentang anda, ia tidak menghalang ISP anda daripada menjejaki apa yang anda lakukan dalam talian dan berpotensi berkongsi dengan syarikat dan kerajaan. Untuk menyembunyikan aktiviti dalam talian anda dari ISP anda, gunakan VPN seperti ExpressVPN.
  2. Gunakan Pelayar Tor. Tor menyembunyikan lokasi dan aktiviti dalam talian anda daripada sesiapa yang melakukan pengawasan rangkaian atau analisis lalu lintas, sehingga kegiatan internet Anda sulit untuk diacak kembali kepada Anda. Ia adalah salah satu taruhan terbaik anda untuk mengekalkan nama tidak tersenarai dalam talian. Untuk memaksimumkan keberkesanan Tor, pastikan anda membaca tip berikut: Ingin Tor berfungsi dengan benar?

Melayari selamat, semua orang!

Mahu lebih banyak bantuan dengan mengelirukan kehidupan dalam talian anda? Semak panduan ExpressVPN mengenai:

> Memadamkan sambungan Chrome

> Memadam Dropbox

> Memadam akaun Facebook anda

> Memadam Facebook Messenger

> Memadam Cari iPhone Saya, Cari iPad Saya, dan Cari Mac saya

> Memadam akaun Gmail anda

> Memadam sejarah Google anda

> Memadam foto Google anda

> Memadam sejarah pelayaran cakera keras anda

> Memadam akaun Instagram anda

> Memadam sejarah Internet Explorer anda

> Memadam Safari

> Memadam akaun Snapchat anda

> Memadam akaun Tinder anda

> Memadam akaun Twitter anda

> Memadam WhatsApp Messenger

> Memadam akaun Yahoo Mail anda

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me