Wat is het beveiligingslek met betrekking tot wifi-codering van WPA2 en hoe beïnvloedt dit u?

Win een gratis router voor NCSAM!


WPA2 is een populaire standaard die wordt gebruikt om wifi-netwerken in te stellen en wordt meestal gebruikt om gebruikers te verifiëren met een wachtwoord, maar kan ook meer geavanceerde authenticatieschema’s verwerken met behulp van gebruikersnamen, certificaten en privésleutels.

Wanneer u WPA2 gebruikt, worden alle gegevens die tussen de router en uw apparaat worden verzonden standaard gecodeerd, in tegenstelling tot “onbeschermde” Wi-Fi-netwerken zonder wachtwoord. Zelfs als u van plan bent het wachtwoord aan een muur te hangen, is het raadzaam om uw wifi in te stellen met een wachtwoord zodat alle gegevens worden gecodeerd en niet kunnen worden onderschept door mensen in de buurt.

Je moet WPA2 ook gebruiken boven andere authenticatie- en coderingsstandaarden, zoals LEAP en WEP, die verschillende bekende zwakke punten hebben waardoor iedereen je wifi kan ‘stelen’.

Wat is het recente WPA2-beveiligingslek?

Op 16 oktober heeft onderzoeker Mathy Vanhoef details vrijgegeven van recent gevonden kwetsbaarheden in WPA2 waarmee een aanvaller gecodeerd wifi-verkeer kan decoderen. Om de aanval uit te voeren, moet een bekwame en vastberaden aanvaller zich binnen het bereik van u en uw router bevinden.

Door het beveiligingslek kan een aanvaller uw VPN- of HTTPS-verkeer niet decoderen.

Als u de afgelopen jaren verbinding hebt gemaakt met een WPA2 beveiligd wifi-netwerk, is er een theoretische kans dat een aanvaller de niet-gecodeerd verkeer verzonden tussen u en internet. Het is echter zeer waarschijnlijk dat alleen grote spionagebureaus toegang zouden hebben gehad tot deze fout.

Maar nu het beveiligingslek goed is gedocumenteerd en openbaar is, kunnen we verwachten dat er hulpmiddelen zullen verschijnen die het voor iedereen triviaal maken om deze fout te misbruiken, dus het is belangrijk om het probleem op te lossen en / of te verminderen.

Hoe de WPA2-kwetsbaarheid te voorkomen

ExpressVPN heeft al firmware vrijgegeven die mogelijke kwetsbaarheden voor Open-WRT-routers herstelt. Ga naar setup om de nieuwste firmware te vinden en volg de instructies.

Bijna alle apparaten worden getroffen door de WPA2-kwetsbaarheid, hoewel in verschillende mate. U kunt hier controleren of uw apparaat hier last van heeft.

Welke apparaten u ook gebruikt, zorg ervoor dat ze up-to-date zijn en de nieuwste firmware gebruiken. Het kan enkele dagen duren voordat een routerpatch beschikbaar is, maar in dit geval moet u de website van uw routerfabrikant raadplegen voor updates.

Als je twijfelt over het beveiligingsniveau van je wifi, kun je een ethernetkabel gebruiken of extra zorgen dat je bent verbonden met ExpressVPN.

Wat betekent de WPA2-kwetsbaarheid voor gebruikers van ExpressVPN?

We hebben dit probleem op ExpressVPN-routers onderzocht en het lijkt alleen de ‘client’ -modus te beïnvloeden, een functie die zelden wordt gebruikt om twee routers met elkaar te verbinden. Desalniettemin hebben we een update uitgebracht die beschermt tegen het gebrek op ExpressVPN Open-WRT-routers.

Op onbeveiligde en kwetsbare netwerken, en zelfs kwaadaardige, bent u altijd beschermd wanneer u verbinding maakt met de ExpressVPN-app. Als u een kwetsbare client (bijvoorbeeld uw niet-gepaarde telefoon) verbindt met een ExpressVPN-router, kan niemand deze afluisteren.

We blijven je aanraden je apparaat te configureren met WPA2 en een wachtwoord in te stellen voor je wifi, en je telefoon en laptop bij te werken wanneer updates beschikbaar zijn.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map