PayPal kiest voor Bitcoin-betalingen via BitPay, Coinbase en GoCoin

PayPal heeft onlangs aangekondigd dat het samenwerkt met drie Bitcoin-processors – BitPay, Coinbase en GoCoin – om bepaalde retailers in staat te stellen de virtuele valuta te accepteren.

De nieuwe service zal in eerste instantie gericht zijn op verkopers van digitale goederen, zoals MP3-downloads en online games, en zal beperkt blijven tot verkopers in Noord-Amerika en Canada, hoewel Scott Ellison van PayPal, senior directeur van de bedrijfsstrategie, openbaarde dat de strategie van het bedrijf zou evolueren na verloop van tijd schrijven we dat “we geleidelijk verder gaan, Bitcoin op sommige manieren vandaag ondersteunen en op andere manieren wachten tot we zien hoe dingen zich ontwikkelen.”

Ellison legde verder uit dat PayPal’s keuze van partners werd beïnvloed door haar gezamenlijke toezeggingen om veiliger betaalmethoden aan te bieden aan zowel verkopers als aan haar eigen klanten.

PayPal zal Bitcoin echter niet toevoegen aan zijn eigen digitale portemonnee of dergelijke betalingen verwerken via zijn beveiligde platform. In plaats daarvan worden alle Bitcoin-betalingen volledig verwerkt door BitPay, Coinbase en GoCoin zelf.

Bovendien accepteert PayPal geen betalingen van verkopers die goederen of diensten die ze in de toekomst willen leveren, vooraf verkopen. De gedachte achter die beslissing is dat dergelijke organisaties soms failliet kunnen gaan voordat bestellingen worden uitgevoerd, maar nadat de kopersbeschermingsperiode is verstreken. PayPal, zo schrijft Ellison, streeft ernaar zijn klanten te beschermen en Bitcoin is eenvoudigweg geen haalbare optie als het gaat om vooruitbetalingen.

Ellison legt ook uit hoe de acceptatie van de virtuele valuta wordt gevormd door wetgeving, en merkt op dat “PayPal ook de wet- en regelgeving moet volgen in elke markt waarin we actief zijn. Om deze reden moeten virtuele valutawisselaars en beheerders die in de toekomst met PayPal willen werken, de juiste licenties verkrijgen en anti-witwasprocedures instellen. “

Als je tussen de regels door leest, lijkt het erop dat PayPal zeker interesse heeft in alternatieve valuta’s en, vermoedelijk, het effect dat hun acceptatie zal hebben op de bedrijfsresultaten van het bedrijf, maar toch wat bedenkingen heeft bij het meteen instappen.

De laatste stap bouwt voort op een eerdere aankondiging dat haar dochteronderneming Braintree, een betalingsprocessor die wordt gebruikt door bedrijven zoals Airbnb, Dropbox, LivingSocial en Uber, ook onderzocht hoe het ook Bitcoin als betaalmethode kon accepteren, opnieuw via Coinbase.

De opeenvolgende Bitcoin-aankondigingen van het bedrijf kunnen een opmaat zijn naar een veel bredere acceptatie van de cryptovaluta door PayPal, een stap die sommige Bitcoin-eigenaren mogen verwelkomen. Ellison schreef inderdaad hoe het bedrijf enthousiast is om samen te werken met bedrijven die nieuwe soorten valuta mogelijk maken, en voegde eraan toe dat “we hopen meer te doen met Bitcoin naarmate het ecosysteem blijft evolueren.”

Of elke Bitcoin-fan zich een toekomst voor Bitcoin zal voorstellen, die mogelijk nauwere integratie met PayPal inhoudt en misschien zelfs eBay valt nog te bezien. Hoewel Bitcoin in het verleden nog steeds een impuls krijgt als een legitiem onderdeel van zijn aantrekkingskracht in het verleden, is het in ieder geval voor sommigen de onofficiële en niet-gereguleerde aard en het daaropvolgende potentiële gebruik geweest.

Afgezien daarvan lijken veel gebruikers van virtuele munten te profiteren van extra methoden om te betalen voor e-boeken, liedjes, games en zelfs hun favoriete VPN, dus het is niet allemaal slecht eh?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me