Sfaturi de securitate Silver Surfer: rămâneți în siguranță online prin anii de aur

bunica savuroasă web

Internetul este un instrument relativ tânăr, iar percepția populară este că majoritatea utilizatorilor săi sunt la fel de tineri. La urma urmei, social media este dominată de selfie-uri fără cămașă și relatări emoționale ale seminariilor de mindfulness organizate în comertul gratuit Cherokee teepee de lângă fată.

Dar nu atât de repede. În timp ce 96% dintre americanii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani folosesc web-ul, cei 65 de ani și peste sunt cei mai rapid adoptatori, iar 58% dintre persoanele în vârstă din SUA sunt acum online. Procentul respectiv este proiectat să crească.

Migrația către web a reprezentat un avantaj pentru vârstnici. Sunt mai conectate decât cohortele geriatrice anterioare – 48% dintre persoanele în vârstă de pe internet au conturi Facebook – și au profitat de toate serviciile care fac internetul atât de convenabil, cum ar fi plata online a facturilor, cumpărăturile și Uber.

Dar această tendință a oferit și o oportunitate unei populații mult mai puțin amiabile: escrocii. Printre acest grup nesatisfăcător, credința este că persoanele în vârstă stau rațe și există date care să-l susțină. Centrul Stanford pe Longevity a descoperit că persoanele în vârstă au o probabilitate mai mare de 34% să dea bani unei escrocherii financiare decât oamenii din anii patruzeci..

Unii cercetători se uită la știință pentru a explica de ce persoanele în vârstă ar putea deveni mai agitate cu vârsta. Cu toate acestea, toată lumea îmbătrânește diferit, iar factorii sociali pot fi, de asemenea, de vină.

Ceea ce ar putea fi mai util pentru utilizatorii de internet mai în vârstă este o strategie pentru depistarea înșelătoriei înainte ca acestea să se întâmple. Doar pentru că nu sunteți un nativ digital (adică a crescut folosind un iPhone ca suzetă) nu înseamnă că nu puteți fi fluent în modurile web. Astfel, ExpressVPN a venit cu patru sfaturi pentru a oferi chiar și celor mai experimentați printre noi o legătură cu siguranța web.

1. Nu credeți tot ce ați citit pe internet

Este un clișeu? Da. Dar oamenii ascultă? Nu. Uitați-vă doar pe Twitter și veți vedea o dovadă amplă a multitudinii de fapte și figuri conflictuale pe care oamenii le privesc online.

Afirmațiile false devin și mai periculoase atunci când se referă la produse prețioase. FBI avertizează că mărfurile scumpe axate pe îmbunătățirea sănătății și calitatea vieții ar putea fi orientate către persoanele în vârstă.

Pentru a vă asigura că nu vă aruncați banii pe un fond infestat de escrocherie, verificați legitimitatea site-ului din care luați în considerare cumpărarea. O modalitate bună de a face acest lucru este să verificați autoritatea domeniului său.

Autoritatea de domeniu, notată pe o scară de 100 de puncte, este adesea folosită de marketing pentru a vedea cât de bine se află site-ul lor cu motoarele de căutare precum Google. Deoarece Google este conceput pentru a readuce rezultate de calitate, o autoritate de domeniu bună se corelează adesea cu legitimitatea.

Autoritatea domeniului nu este o metrică finală. Uitați-vă să vedeți dacă produsul sau site-ul a fost revizuit în publicațiile majore de știri. De asemenea, nu ezitați să întrebați. Ridicați-vă de pe computer și sună-ți prietenii și familia. Au auzit despre asta?

2. Nu-ți vinde inima pe un ecran de computer

Site-urile de întâlniri au dat mulți un nou contract de închiriere pentru dragoste. Dintr-o dată o romantism poate fi aprinsă la apăsarea unui buton. Este un strigăt îndepărtat de zilele de scrisori de dragoste, plimbări cu trăsura și pinafore.

Cu toate acestea, întâlnirea online are pericolele sale, în special pentru persoanele în vârstă. S-a cunoscut că escrocii vizează pe cei despre care se crede mai bătrâni, nou-singuri și singuri. După ce a construit un raport online – poate chiar și-a mărturisit dragostea – escrocherul va pretinde brusc că a căzut pe strâmtorare și că au nevoie de ajutor financiar imediat. O femeie a pierdut 180.000 de dolari pentru un astfel de fraudator.

Nu lăsați internetul să schimbe regulile de curte. Ia-o usor. Dacă nu ați întâlnit pe cineva niciodată, nu există nicio modalitate de a cunoaște această imagine cu zâmbetul înverșunat este real. Și întotdeauna, întreabă-te: „Te simți corect?” Dacă există îndoieli în inima ta, ar putea fi costisitor să nu te uiți la ele.

3. Nu dați acces la computer unui tip de la telefon

O înșelătorie care a apărut recent este un bărbat care pretinde că este de la Microsoft care a sunat pentru a declara computerul dvs. are un virus. Pentru a o rezolva, poate solicita parole sau acces de la distanță la sistemul dvs..

Microsoft nu este atât de atotputernic încât urmează computerul dvs. în permanență. Dacă există o problemă, veți fi cel care le sună, nu invers. Oferirea accesului unui om la telefon ar putea duce la pierderea fișierelor, la un virus propriu sau chiar la furt de identitate.

4. Ferește-te de spam

Este un refren comun în era digitală: de ce trebuie să mă ocup de spam? Totuși, ceea ce atrage mai puțin atenție este spam-ul care nu pare a fi spam.

Acestea includ e-mailuri cu umor în lanț, produse cu promisiuni convingătoare și teorii politice neobișnuite. Dacă ai primi o scrisoare de la o persoană ciudată, ai răspunde? Sper că nu. Utilizați aceeași atenție cu e-mailul. Chiar dacă știu multe despre tine (de exemplu, hobby-urile tale, numele câinelui tău, filmul tău preferat Barbra Streisand), s-ar putea să folosească o strategie numită „inginerie socială” pentru a-ți câștiga încrederea..

În mod similar, dacă primiți un e-mail de la o persoană pe care o cunoașteți, dar mesajul este necaracteristic neplăcut sau face solicitări financiare ciudate, puneți-l imediat în coșul de gunoi. Nu faceți clic pe niciun link. Nu răspunde. Nu treceți Go și colectați 200 USD. Prietenul dvs. a primit mai mult decât probabil că e-mailul său a fost preluat de altcineva care încearcă să profite de relația dintre dvs. și presupusul expeditor.

~

Aveți sfaturi pe care doriți să le împărtășiți? Adăugați-le în comentariile de mai jos. Siguranța pe internet este un efort plin de mulțime. Cu toții suntem mai în siguranță dacă suntem conștienți, tineri și bătrâni deopotrivă!

Imagine prezentată: Dollar Photo Club

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me