Microsoft vizează Asia cu noul hub informatic


Microsoft și-a intensificat lupta împotriva criminalității online cu deschiderea unui nou centru satelit Cybercrime global în Singapore.

Noul centru se alătură Tokyo și Beijing ca al treilea satelit din zonă, iar al cincilea în general, pe măsură ce Microsoft se extinde pe bazele Washington DC și Berlin.

Scopul principal al noului satelit va fi susținerea luptei împotriva criminalității online într-o zonă geografică care devine rapid o pată fierbinte pentru hackeri. Cu un accent special pe protejarea activelor Microsoft, acesta va avea ca scop malware și botnets.

Facilitatea își va acorda serviciile țărilor din Asia de Sud-Est și Oceanice, inclusiv India, Coreea de Sud, Australia și Noua Zeelandă.

În cadrul unei conferințe de presă, luni, Richard Boscovich, avocatul general al Microsoft al unității sale de crime digitale, a declarat:

„Unul dintre motivele pentru care deschidem un centru, în special aici este, evident, Singapore este unul dintre centrele financiare majore din lume.

Mulți bani vin prin Singapore, este o națiune relativ bogată și infractorii urmează banii.

Ei sunt în afaceri de a fura. “

Dedicat combaterii criminalității informatice

Bosco, după cum preferă să fie cunoscut, a explicat și modul în care echipa lucrează îndeaproape cu Interpol – care are un centru dedicat combaterii criminalității informatice situate în zonă – și va continua să facă acest lucru atunci când instalația se va deschide oficial în aprilie.

Mai mult, Bosco a explicat și modul în care Microsoft a ales să vizeze Asia, spunând că zona se confruntă cu o creștere rapidă în sectorul IT, lucru care a avut efectul de a amplifica atenția hackerilor și a altor infractori cibernetici cu scop lucrativ:

„Privim ciberneticii ca oameni de afaceri și aceștia urmează [piețele emergente] care au un profit economic.”

El a menționat câți utilizatori de calculatoare din regiune nu au un set de minte de securitate, ceea ce îi face deosebit de susceptibili la infracțiuni informatice. Prin urmare, noua facilitate va analiza malware-ul specific regiunii și alte amenințări.

Centrul din Singapore va funcționa sub unitatea de infracțiuni digitale Microsoft, care funcționează în principal ca unitate de asistență, potrivit lui Keshav Dhakad, directorul regional al unității de crime digitale din Asia din Microsoft..

Unitatea globală de infracțiuni digitale a firmei tehnologice, care funcționează în paralel cu partenerii din industrie, furnizorii de servicii de internet și agențiile de aplicare a legii, include peste 100 de avocați, ingineri, investigatori și analiști criminalisti și oameni de știință de date din Europa, Orientul Mijlociu și Asia.

De asemenea, funcționează cu echipele de răspuns la situații de urgență (CERTs), oferind acces gratuit la programul său de informații despre amenințarea cibernetică care procesează și analizează peste 500 de milioane de tranzacții pe zi pentru infecții cu malware. De asemenea, oferă instruire pentru parteneri terți.

Al doilea ministru pentru afaceri interne și comerț și industrie din Singapore, S. Iswaran, a declarat că țara a prezentat o „țintă naturală pentru cybercriminali” datorită statutului său de hub de afaceri cu volum mare pentru o serie de companii multinaționale..

El a confirmat modul în care site-urile de afaceri și cele guvernamentale au fost vizate de atacatori în ultimii ani și a sugerat că numărul de atacuri ar putea crește în viitor, deoarece Singapore continuă să prospere.

În întâmpinarea noului centru de satelit informatice Microsoft, Iswaran a spus:

„Împărtășirea de expertiză și informații prin parteneriate între industrie și public-privat este o piatră de temelie a oricărui ecosistem eficient de cibersecuritate. Este esențial să creăm un mediu de încredere în care rețelele să poată împărtăși informații rapid și organizațiile partenere să poată discuta măsuri pentru combaterea amenințărilor sau să prevină producerea unor incidente similare ”

Între timp, Microsoft va rămâne concentrat în altă parte, chiar dacă noul hub se va deschide pentru afaceri.

Bosco a evidențiat China și rata mare de infecție în rândul mașinilor din țară despre care a spus că s-a datorat, în primul rând, proliferării software-ului piratat, inclusiv a sistemelor de operare proprii Microsoft:

„Există o cantitate mare de infecții în China, iar rezultatele obținute de cercetările noastre au fost că provin dintr-un lanț de aprovizionare nesigur..

Ceea ce se întâmplă este că primiți o mulțime de oameni infectați din cauza faptului că cumpărați pur și simplu un computer cu malware preinstalat. Uneori, nu este chiar așa, este dotat cu toate funcțiile, cum ar fi actualizări automate și firewall-uri dezactivate.

În minutul în care îl puneți pe internet, chiar dacă nu ați fost infectat, în câteva ore veți fi infectat și se va produce în cascadă și veți vedea o cantitate uriașă de infecții în China din această cauză. “

Imagine prezentată: Gajus / Dollar Photo Club

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map