Kaspersky: Mac-urile depășesc pentru amenințări cu malware

Firma de securitate Kaspersky a lansat recent Buletinul de securitate pentru 2014, în detaliu cu statistici critice de securitate cibernetică adunate în ultimul an. Printre descoperirile lor? Că computerele Apple Macintosh devin rapid mai puțin sigure.

În 2014, utilizatorul mediu Mac a întâmpinat nouă amenințări cibernetice – nu sună deloc până când nu considerați că compania a detectat încă 200 de bucăți de malware pentru Mac decât în ​​2013 și a blocat peste 3,5 milioane de încercări de infecție pe dispozitivele Mac OS. Oare aceste mere au trecut în sfârșit primele lor?

Ad Nauseam

Potrivit The Telegraph, aproape jumătate din primele 20 de amenințări la adresa Mac-urilor au apărut sub forma AdWare, care poate adăuga link-uri la marcajele browserului, să schimbe motoarele de căutare implicite și să forțeze dispozitivele să afișeze publicitate contextuală. În general, AdWare este inofensiv, dar este totuși malware și deschide ușa pentru amenințări mai puțin benigne. Printre cele mai interesante: un program malware care a făcut capturi de ecran în fiecare minut, unul conceput pentru a fura bitcoins, un backdoor care oferă acces la sistem de la distanță și acces la liste de contacte și o bucată de malware concepută pentru a infecta și orice dispozitive iOS conectate.

David Emm de la Kaspersky Lab spune că „mitul Mac OS X fiind invulnerabil nu mai este valabil și, întrucât infractorii cibernetici continuă să-și evolueze metodele de atac, utilizatorii ar trebui să evolueze, de asemenea, făcând măsurile necesare pentru a consolida securitatea pe dispozitivele lor Mac.” Cu alte cuvinte, strălucirea este în afara Apple, iar în timp ce primele incursiuni ale cybercriminaliilor în peisajul Mac sunt concentrate mai ales pe publicitate, nu va dura mult timp pentru atacuri mai sofisticate pentru a încălca perimetrul OS X.

Ați fost tăiat

Luați în considerare un exemplu recent de securitate Apple încălcat în scopuri mai… hilar. Așa cum a menționat Consumer Affairs, utilizatorii Apple din zona San Fransicso au fost victimele unui atac „AirSloth”: imaginile cu o pălărie purtând un costum spațial au fost împinse pe dispozitivele lor prin intermediul funcției AirDrop, care oferă un mod simplu de a schimba fișiere între Dispozitive Mac și iOS situate în apropierea fizică.

Josh Lowensohn de la Verge a luat în cele din urmă credit pentru atac, spunând că, în timp ce urca trenul pentru a lucra și se juca cu dispozitivul său Apple, a observat că mulți colegi de pasageri ai lui aveau o caracteristică activată în AirDrop care le permitea să primească fișiere de la oricine. Setarea a fost probabil o supraveghere din partea utilizatorilor care activează AirDrop, dar nu și-a configurat permisiunile și a permis lui Lowensohn să le încalce.

Este o glumă amuzantă și o poză amuzantă, iar utilizatorii pot refuza fișierul, chiar dacă AirDrop este deschis. Însă, este important să ne referim: ce se întâmplă dacă Lowensohn ar fi trimis imagini care nu erau cotate G sau dacă s-a îngropat o linie de cod rău intenționat în imaginea sa hila? El subliniază, de asemenea, un alt mod ușor de a hack hack-urile Mac și iDevices: configurați un hotspot wireless și schimbați numele dispozitivului. În coffeeshop? Dă-i un nume de marcă popular. Într-un campus universitar? Numiți-l după instituție sau clădirea cea mai apropiată. Odată ce utilizatorii se conectează la rețeaua dvs., aveți acces la orice.

Atacuri ca serviciu

Până în prezent, se pare că majoritatea problemelor de la Mac provin de la utilizatori: dacă descarcă AdWare sau lasă AirDrop pornit, ei au doar vina, nu?

Potrivit Tech News World, totuși, anul 2015 va vedea răspândirea „atacurilor ca serviciu”, unde hackerii se vor îndrepta către un site web, vor alege ce vor să fure și cum, apoi vor plăti o taxă și vor primi un all-in -un pachet software. Un sondaj realizat de compania de securitate SentinelOne a constatat că atacurile asupra OS X au început să crească și prevede că Apple va fi din ce în ce mai vizat de aceste atacuri, deoarece tot mai multe companii folosesc Mac-uri și dispozitive iOS pentru a stoca date critice, ceea ce le face ținte valoroase. Mai mult, reputația Apple ca sistem de operare „sigur” a dus la lipsa unor măsuri de securitate dedicate – susținerea că ușa este blocată funcționează doar atât timp cât nimeni nu încearcă să o doboare..

Linia de jos? Mac-urile sunt în pericol pe măsură ce spectrul malware-ului Apple crește. Atât utilizatorii cât și compania își reduc munca în 2015 dacă vor să rămână în siguranță în 2015.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me