De ce HTTPS vs. VPN nu are sens

Un browser cu blocare verde HTTPS. VPN este scris în bara de căutare.


HTTPS vs. VPN este o bătălie care are foarte puțin sens. Ambele sunt mijloace importante de protecție a internetului și nu există absolut niciun conflict între cele două.

Asemănări și diferențe HTTPS și VPN

HTTPS

Important este că HTTPS este stabilit de proprietarul site-ului web, iar utilizatorul nu are control asupra acestuia. Unele site-uri sunt disponibile prin HTTP și HTTPS; în aceste cazuri, optați întotdeauna pentru HTTPS. Pentru a vedea dacă site-ul pe care navigați are HTTPS activat, căutați o blocare verde în partea stângă a barei browserului (URL).

https-vs-vpn

HTTPS oferă autentificarea site-ului web și a serverului său web asociat, care protejează împotriva atacurilor omului în mijloc. În plus, criptează comunicațiile între un client și un server, ceea ce asigură că comunicațiile dintre un utilizator și un site web nu pot fi citite sau falsificate de către un cititor terț.

Cu HTTPS, nimeni între site-ul web și utilizator nu poate citi datele, nici măcar o companie VPN.

VPN

Un VPN este configurat de utilizator și funcționează pe fiecare site web sau aplicație online. Un VPN creează un tunel securizat între un computer și internet, permițând navigarea anonimă. Un VPN oferă utilizatorilor posibilitatea de a părea oriunde ar alege și va evita orice restricții de internet în loc.

Când sunteți conectat la un VPN, ISP-ul dvs. vede doar că traficul criptat trece prin serverele VPN, dar nu poate descifra datele și nici nu știe ce site-uri web ați vizitat.

HTTPS și VPN funcționează bine împreună

HTTPS va cripta informațiile pe care le introduceți pe un site web, dar nu vă va deghiza locația și nu va oferi nicio protecție de confidențialitate. De asemenea, nu va oferi nicio apărare împotriva cenzurii pe internet.

Un VPN va cripta comunicațiile dintre computerul dvs. și serverele VPN, vă va ascunde adresa IP și locația și va acorda acces la întregul web, dar nu vă va proteja de informațiile pe care le partajați de bună voie, precum un număr de card de credit introdus într-un pagina nesigură a browserului.

Pe scurt, HTTPS este un protocol fantastic de criptare, iar un VPN este o necesitate pentru conștienții de confidențialitate și cei care doresc să vizualizeze întregul internet fără restricții. Nu este un caz de VPN prin HTTPS. Cei doi lucrează bine împreună – o căsătorie făcută în cerul cibernetic.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map