Cele mai mari hale care s-au întâmplat vreodată


Internetul este un teren de luptă. Și toată lumea poate vedea tot ce faci, tot timpul.

„Toată lumea” este o mare demografie. Nu poți ști niciodată cum sau de ce unii oameni ar putea decide să facă ceva. Există printre noi cei care fac lucrurile în bine, în timp ce alții o vor face doar pentru lulz. Unele tipuri nefaste pot chiar face ceva pentru rău sau pur și simplu pentru a privi lumea arzând.

Ce face ca o persoană sau un grup să vrea să pirateze ceva? Răzbunare? Câștig personal? Motivația politică? Avem toate cele acoperite. Iată cinci dintre cele mai mari hacks din toate timpurile și unul care nu s-a întâmplat încă.

1 – Kevin Lee Poulsen preia liniile telefonice

Kevin nu a comis cele mai mari hacks, dar este cu siguranță unul dintre cei mai mari hackeri din jur. În acea zi, Lee Poulsen s-a numit Dark Dante, iar el aspira să fie un hacker „complet”. Atât de mult, încât chiar s-a învățat să aleagă încuietori – o abilitate care ar putea fi utilă după ce a fost arestat și condamnat la cinci ani de închisoare.

Dark Dante a fost un hacker de notorietate, iar FBI a fost în cazul său de ceva timp înainte de a fi prins definitiv. O amenințare atât de gravă a fost el, și abilitățile sale atât de considerabile, încât este notoriu pentru faptul că a fost primul american eliberat din închisoare cu o sentință judecătorească care i-a interzis să folosească computere și internet. Interdicție care a durat trei ani de la expirarea sentinței sale.

Cel mai cunoscut hack-ul său a început atunci când KIIS-FM, o stație radio bazată pe LA, a decis să ofere un Porsche 944 S2 celui de-al 102-lea apelant al unei competiții telefonice.

Ce este cel mai bun a fost să te asiguri că ești cel de-al 102-lea apelant? Asta e corect! Preia întreaga rețea de telefonie a postului de radio. Ceea ce este exact ceea ce a făcut Kevin. Apoi a plecat râzând în apusul soarelui.

Nu chiar. Kevin era un bărbat căutat, iar FBI-ul și-a dorit omul, așa că FBI a început un manhunt. Atât de înalt era domnul Poulsen, încât a ajuns să apară în emisiunea TV „Misterele nesoluționate”..

Cu excepția cazului în care au prezentat povestea lui Kevin, numerele gratuite ale emisiunii (unde oamenii ar suna pentru a da informații despre crimele prezentate) s-au prăbușit în mod misterios. Care sunt șansele pentru asta?

Kevin a învățat lecția și acum este redactor la Wired. el a co-inventat și Securedrop – o platformă pentru comunicarea sigură între jurnaliști și sursele lor.

2 – Albert Gonzalez a furat toate cărțile de credit

Între 2005 și 2007, Albert Gonzalez a reușit să recolteze și să revândă 170 de milioane de numere de carduri de credit. Aceasta nu este o informație de tipar și pentru a o pune în context – este jumătate din populația SUA.

card de credit-hackDacă aveți dificultăți să vă imaginați 170 de milioane de cărți de credit, nu uitați decât la acest tip. Apoi, imaginați-l de 169.999.999 de mai multe ori.

Am avertizat recent despre pericolele unei configurații Wi-Fi nesigure, iar escrocheria lui Gonzalez este unul dintre motivele pentru care.

Înarmat doar cu un laptop, Gonzalez ar merge în sus și în jos pe ruta SUA 1 în căutarea vulnerabilităților în rețelele publice fără fir. Odată găsit unul, va ataca.

Unul dintre țintele sale, Heartland, a raportat că a pierdut 12,6 milioane de dolari în unul dintre atacurile lui Gonzalez. Și aceasta este doar una dintre numeroasele companii implicate. Nu se știe cu siguranță doar câte companii a lovit Gonzalez sau cât de mult le-a înțepat, pentru că mulți au refuzat să publice detalii despre aceasta. Nu suntem surprinși. Este destul de jenant să te înțepenezi pentru ceva la fel de stupid ca să nu schimbi parola pe Wi-Fi.

Din fericire, în august 2009, Gonzalez a fost pus sub acuzare la Newark, New Jersey. Și acum execută douăzeci de ani într-o închisoare federală.

Dar sunt mai mulți oameni ca Gonzalez acolo, oameni care au dorința și abilitatea de a te pătrunde în viața ta digitală.

Nu uitați să vă protejați înainte de a începe să faceți lucruri cu conexiuni Wi-Fi ciudate și publice.

3 – Anonim creează Chanology de proiect pentru a ataca Biserica Scientologiei

Ce se întâmplă când traversezi cel mai infam colectiv de hacking din lume cu cea mai ciudată religie de pe planetă?

Proiectul Chanology se întâmplă.

Ca multe lucruri de pe Internet, a început pe 4Chan. Pentru cei care nu știu, 4Chan este un forum de mesagerie necenzurat și anonim. Dacă nu ați mai fost acolo și doriți să o verificați, este necesară prudență: nu este pentru inima slabă.

4Chan este terenul de naștere pentru o mulțime de memorii și inițiative pe Internet, dar cea mai mare realizare a forumurilor 4Chan este crearea grupului de hackeri Anonim infam. Anonimii sunt un grup hacktivist fără lider și, probabil, cel mai cunoscut colectiv de hackeri care a existat vreodată.

4Chan a dat startul Proiectului Chanology când Biserica Scientologiei a încercat să scoată materialul dintr-un interviu cu Tom Cruise, un membru de seamă al bisericii, de pe Internet.

Biserica are o istorie lungă de cenzură, adesea cu procese agresive, dar cea mai mare mișcare de protest împotriva lor a fost condusă de Anonim.

Anonimilor nu le place cenzura, mai ales când provine dintr-o sursă de putere. Și, de asemenea, au fost cunoscuți că au dat jos câteva bătăuși. Biserica Scientologiei bifează cu siguranță căsuțele alea.

Și așa Anonymous a mers la muncă. Hack-ul a început cu un „Mesaj către Scientologie” de pe YouTube, pe 21 ianuarie 2008. Anonim și-a exprimat nemulțumirea față de acțiunile Bisericii și au declarat intenția de a-i spune corect..

Ceea ce a urmat a fost o serie de atacuri distribuite din refuzul serviciilor (DDoS), apeluri la față și faxuri negre.

Nu se cunoaște întinderea completă a Bisericii din Scientologie, deoarece sunt o grămadă liniștită. Dar, luând în considerare resursele pe care le-a aruncat anonim, trebuie să fi fost sever.

Nu tot ceea ce face Anonim este minunat, sunt doar oameni normali, până la urmă. Dar au puterea de a face lucruri mărețe – dacă sunt atât de înclinați.

spam de internetO cină minunată de salată, roșii, spam, spam, spam și spaaaam.

4 – Spamhaus, cel mai mare cyberattack DDoS din istorie

Spamhaus este un serviciu de filtrare prin e-mail pe care oamenii îl folosesc pentru a elimina e-mailurile spam.

Serviciul este deosebit de popular în Marea Britanie, unde se rulează pe fundalul multor sisteme care determină dacă acceptă sau nu e-mailuri primite.

Pe 18 martie 2013, Spamhaus a adăugat Cyberbunker pe lista sa de site-uri neagrate. Cyberbunker este un site de găzduire, iar aceștia au fost luați complet sub pază de mutarea de la Spamhaus. Nu aveți clienți existenți sau noi întrerupeți din comunicații.

În ciuda comunicărilor, Spamhaus a refuzat eliminarea Cyberbunker de pe lista neagră. Așadar, Cyberbunker a răspuns într-un fel: „Dacă ne opriți să comunicăm cu clienții noștri, vă vom opri să comunicați cu dvs.”

Și așa Cyberbunker a lovit Spamhaus cu un atac DDoS. Atacurile DDoS funcționează prin blocarea unui server cu cereri false de date. Echipamentul va fi încordat în curând și, dacă atacul este suficient de mare, poate ajunge să se oprească complet.

Și oh, băiat, atacul lui Cyberbunker a fost cu siguranță suficient de mare. Este corect să spunem că lucrurile au escaladat rapid.

Ceea ce a început ca un DDoS ușor a crescut ca dimensiune exponențial, până când la un moment dat Spamhaus a fost lovit de 300 GBPS (Gigabytes pe secundă).

Acest hit a fost atât de masiv încât a încetinit Internetul în întreaga Europă.

Și apoi Sven Olaf Kamphuis, purtătorul de cuvânt al Cyberbunker, a plecat la fugă, deoarece a fost un bărbat dorit de poliția de internet pentru atacurile DDoS.

Kamphuis a fost în cele din urmă prins și arestat. Presupunem că nu ar fi vrut să ducă lucrurile atât cât au mers. Dar așa cum am mai spus, fiți atenți la ceea ce faceți pe Internet. S-ar putea sfârși revenind să te muște.

pământ atacDacă locuiți pe Pământ, acordați atenție. Următoarea intrare este despre tine.

5 – Hacking-ul Saudi Aramco a afectat întreaga planetă

Cu toții am auzit despre hack-urile guvernului Sony și SUA. Dar nici măcar nu se înregistrează la scară în comparație cu atacul asupra lui Saudi Aramco.

Saudi Aramco este cea mai mare companie despre care nu ați auzit niciodată. Sunt o companie petrolieră imensă din Arabia Saudită, cu profituri mai mari decât PIB-ul majorității țărilor. Au fost, de asemenea, victima celui mai mare hack corporativ din istorie.

Hackul a început cândva la mijlocul anului 2012, când cineva din echipa IT a lui Saudi Aramco a deschis o legătură proastă într-un e-mail. Asta a fost nevoie pentru ca hackerii să intre.

Atacul propriu-zis a avut loc în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, când mulți angajați din Arabia Saudită erau în vacanță. Pe 15 august 2012, unii angajați au observat că calculatoarele acționau ciudat. Câteva ecrane au început să clipească și, mai îngrijorător, fișierele au început să dispară. Unele computere chiar s-au închis fără explicații.

Echipa informatică din Saudi Aramco și-a dat seama în scurt timp de ceea ce se întâmplă și a început frenetic să scoată toate computerele de pe Internet. Dar era prea tarziu.

În doar câteva ore, aproximativ 30.000 de computere au fost fie puternic corupte, fie total distruse.

Din moment ce Saudi Aramco furnizează zece la sută din petrolul din lume, acest hack ar fi putut duce la un dezastru global. Dacă și-ar pierde capacitatea de a livra pe acest ulei, efectele ar fi simțite cu siguranță în jurul întregii planete.

Deci Saudi Aramco a făcut singurul lucru pe care l-au putut: au scos hârtia și pixurile. Întreaga companie a revenit în timp, în anii 80. Rapoartele au fost făcute pe mașini de scris, iar comunicațiile au fost trimise prin fax.

Saudi Aramco Cumpără toate calculatoarele din Asia de Sud-Est

Utilizarea tehnologiei arhaice a fost o soluție pe termen scurt, dar nu a putut dura pentru totdeauna. Saudi Aramco trebuia să înlocuiască tot hardware-ul. Și așa au făcut. Dintr-o dată.

Dacă ați cumpărat hardware pentru computer între septembrie 2012 și ianuarie 2013, a trebuit să plătiți un preț mai mare pentru acesta. Acest lucru se datorează faptului că Saudi Aramco a cumpărat Tot, ceea ce a pus o tensiune uriașă în industria calculatoarelor. Aceasta nu este o exagerare; este de fapt ceea ce s-a întâmplat.

Saudi Aramco a zburat reprezentanți pe podelele fabricii de computere din sud-estul Asiei și i-a obligat să achiziționeze fiecare hard disk pe computer în prezent pe liniile de fabricație. Saudi Aramco a trebuit să plătească o primă grea pentru a sări la coadă și au cumpărat peste 50.000 de unități dintr-o singură dată.

calculator-lineLinia fabricii de calculatoare după plecarea Saudi Aramco.

Un grup politic numit „Sabia de tăiere a justiției” a revendicat responsabilitatea pentru atac. Deși, din câte știm, nimeni nu a fost niciodată adus în justiție. Majoritatea detaliilor au fost păstrate în secret – întreaga extensie a hackului este doar filtrare.

Aramco-ul saudit a durat peste cinci luni să se recupereze pe deplin de la hack. Din fericire, au reușit să continue furnizarea de petrol, în ciuda sistemelor lor să fie reduse. Dacă nu ar fi reușit lucrurile ar fi putut fi mult mai rău.

Hackingul nu este doar ceva de care jucătorii și informaticii trebuie să-și facă griji. Pentru toată lumea este o amenințare serioasă. Chiar si tu.

6 – Apple este forțat să se pirateze

Într-o întorsătură bizară, potențialul cel mai mare hack din toate timpurile nu s-a întâmplat încă. Dar o instanță solicită să fie așa.

Un judecător din California a decretat recent că Apple ar trebui să se pirateze.

Totul a început cu filmările din San Bernardino din decembrie trecut. FBI vrea să acceseze unul dintre iPhone-urile criptate ale făptuitorului și a ordonat Apple să-l pirateze. Apple nu dorește să facă acest lucru, deoarece ar putea deschide un backdoor pentru fiecare iPhone de acolo. Peste 700 de milioane de iPhone-uri au fost vândute, deci acesta ar fi un hack de proporții epice.

Până acum, acest lucru nu s-a întâmplat și sperăm ca Apple să fie contrară hotărârii. Stabilește un precedent periculos.

De asemenea, nu sprijinim decizia Apple. Unii mari lovitori și-au exprimat sprijinul pentru Apple – inclusiv rivalii mari ai timpului, Google.

Unde mergem de aici?

Multe dintre aceste atacuri au fost săvârșite de hackeri calificați, unele au fost doar atacuri DDoS. Dar toate s-au născut din motivații diferite. Atacurile se pot întâmpla oricând, din orice motiv.

Oamenii nevinovați au fost sugerați în mizeria provocată de câțiva, iar aceste povești sunt un testament al faptului că oricine ar putea fi o victimă.

Puteți limita riscul pentru dvs. cu un pic de bun-simț și o anumită siguranță. De ce să nu-ți faci timp astăzi pentru a-ți verifica setările Wi-Fi? Și cât durează de când ai schimbat parolele? Dacă a trecut ceva timp, vă recomandăm să obțineți una nouă cu generatorul de parole aleatorii ExpressVPN.

Poate că a venit timpul să oferiți setărilor dvs. de securitate un audit, ca să nu ajungeți să jucați în următorul blog!

Imagine prezentată: Krasimira Nevenova / Dollar Photo Club
Tipul cardului de credit: Stockyimages / Dollar Photo Club
Spam, spam, spam: yasuhiro / Dollar Photo Club
Earth: Robert / Dollar Photo Club
Fabrica goală: Komarov Andrey / Dollar Photo Club

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map