Cele 6 mari predicții de securitate a datelor ExpressVPN pentru 2016: Care s-au făcut realitate?

ExpressVPN a prezis evenimentele din 2016?

În ianuarie, ExpressVPN a făcut câteva predicții despre ce s-ar putea întâmpla cu securitatea informațiilor în 2016.

Au fost previziunile corecte? Să trecem în revistă și să vedem ce s-a întâmplat de fapt.

# 1: Hackerii vor viza infrastructura de transport și electricitate

ExpressVPN a primit-o corect? Oarecum

La scurt timp după publicarea articolului de securitate de securitate, Autoritatea energetică din Israel a fost lovită de ransomware. Unele sisteme informatice au trebuit să rămână offline două zile înainte ca serviciile să poată fi restaurate. Din fericire, electricitatea a continuat să curgă ca de obicei în timpul atacului.

În martie, Verizon a făcut publică o „încălcare a datelor” la un Water Utility din Statele Unite, deși locația exactă rămâne clasificată. Atacatorii au putut să schimbe de la distanță concentrațiile de substanțe chimice utilizate pentru tratarea apei, subliniind pericolul iminent al unor astfel de atacuri asupra vieții noastre.

Cea mai mare veste, însă, a venit în aceeași lună, când atacatorii extrem de sofisticați au reușit să dea jos rețeaua electrică din Ucraina. A fost prima dată când hackerii au reușit să elimine o rețea electrică și, până în prezent, rămâne cel mai uimitor și mai înfricoșător exemplu de atac virtual asupra infrastructurii fizice.

În noiembrie, șoseaua ușoară din San Francisco nu a putut să-și perceapă naveta după ce ransomware-ul și-a scos sistemele de calculator. Atacatorii au negat însă că au vizat în mod special sistemul.

# 2: Internet of Things se va dovedi dezastruos

ExpressVPN a primit-o corect? Exact

În timp ce ExpressVPN făcea această predicție, știrile despre încălcarea gigantului electronic al consumatorilor VTech au răsunat prin biroul nostru.

Shodan a adăugat o secțiune care a permis utilizatorilor să găsească webcam-uri vulnerabile. Camerele au permis oricui să arunce o privire spre camerele din spate ale băncilor și ale paturilor pentru sugari. Unele dintre imagini au făcut-o ulterior într-o expoziție de artă la Tate Modern din Londra.

La un an după ce cercetătorii au dovedit că pot controla de la distanță un Jeep de conducere de oriunde, un Nissan a prezentat vulnerabilități similare, deși nu la fel de grave.

Cele două cele mai îngrijorătoare tendințe, însă, nu au provenit de la hackerii de zi cu zi, ci din statele naționale. Există o îngrijorare din ce în ce mai mare cu privire la capacitatea senzorilor de mișcare, a camerelor web și a instrumentelor de calitate a aerului de a ne spiona în numele adversarilor mari. Astfel de dispozitive pot spune când suntem acasă și ce facem. Aceste informații pot fi apoi trimise înapoi producătorului, unde avem puțin control asupra celui care are acces la aceasta.

A doua tendință este cea a dispozitivelor în rețea care sunt folosite ca arme împotriva internetului. În octombrie, o botnet de milioane de camere web și routere Wi-Fi a eliminat furnizorul DNS, Dyn, eliminând zeci de site-uri web cu profil înalt.

S-ul din IoT înseamnă pentru Securitate.

– Oleg Šelajev (@shelajev) 10 noiembrie 2016

# 3: Cineva va pirata o mare bancă

ExpressVPN a primit-o corect? Exact

2016 a fost anul marii bănci digitale. A ieșit în evidență hackul din rețeaua de decontare interbancară, SWIFT. Cea mai mare victimă a fost banca centrală din Bangladesh, care a fost furată de 100 de milioane de dolari SUA, din care au fost recuperate doar 20 de milioane de dolari. Banca a avut noroc, aproape 800 de milioane de tranzacții valide au fost create folosind cheile de criptare compromise, dar băncile partenere au blocat majoritatea.

Ulterior, au apărut rapoarte conform cărora o bancă din Ecuador a fost piratată cu peste 12 milioane USD. O bancă ucraineană, tot în 2016, a fost fraudată cu 10 milioane de dolari SUA printr-un atac similar.

A fost, de asemenea, un atac demn de remarcat asupra unei bănci mai mici. În noiembrie, hackerii au intrat în sistemele unei bănci Liechtenstein, din Hong Kong. Nu s-au furat bani. În schimb, informațiile despre cont au fost folosite pentru șantajarea deținătorilor de cont. Hackerii au amenințat că vor expune conturile soților, agențiilor anticorupție și agențiilor fiscale, cu excepția cazului în care au primit 10% din solduri..

Bursele Bitcoin s-au confruntat și cu furturi de succes. Schimbul popular Bitfinex avea în valoare de 65 milioane USD din criptomoneda furată. La scurt timp, un atacator a reușit să exploateze o eroare în codul platformei de contract inteligent, DAO. S-au furat milioane de dolari în valoare de jetoane digitale, iar valoarea rămasă a pierdut rapid în sold-off-ul rezultat.

Detaliile precise ale tuturor atacurilor de mai sus rămân un mister până în zilele noastre și nu o singură persoană a fost condamnată.

Jefuind o bancă onlineÎn aceste zile, tâlharii băncilor stau pe o plajă sorbind un Mojito în timpul crimei, mai degrabă decât după acesta.

# 4: Criptarea va deveni standardul pentru orice

ExpressVPN a primit-o corect? Exact

În timp ce raportul de transparență al Google nu arată o creștere specială a conexiunilor criptate, browserul gigantului web va începe curând să ofere site-uri web care nu oferă conexiuni sigure și private, marcându-le drept nesigure..

Între timp, instrumentele avansate de criptare a maselor au devenit o realitate prin includerea Whatsapp a Protocolului de semnal. Acest lucru este deosebit de interesant, deoarece face ca comunicațiile private să fie implicite pentru 1 miliard de utilizatori la nivel global. Mulți dintre ei trăiesc în țări cu supraveghere excesivă și cenzură. Concurenții, precum Google Allo și Facebook Messenger, au început, de asemenea, să testeze conversațiile criptate, deși ezită să le facă implicit în platformele lor.

Ultima mare veste pozitivă în lupta pentru criptarea pentru a deveni standard a venit în aprilie, când FBI și-a retras dosarul în judecată împotriva Apple. „Judecătoria care va defini totul” a fost o luptă publică și intensă, dacă FBI a avut dreptul să oblige Apple să compromită securitatea propriilor produse..

# 5: Rețelele de plasă vor intra în centrul atenției și vor deveni mainstream

ExpressVPN a primit-o corect? Mort greșit

Contrar a ceea ce spera și credea ExpressVPN, rețelele de plasă nu au fost deloc mare lucru în 2016. La începutul anului s-a auzit un zbucium pe această temă, în special în jurul rețelelor experimentale din New York și Philadelphia. Însă veștile despre rețelele de rețele emergente și consacrate au fost reduse de-a lungul anului, deși noua tehnologie Facebook a avut toată speranța.

# 6 Vom avea un alt informator de supraveghere mare

ExpressVPN a primit-o corect? Mort greșit

Scurgerile au fost cu siguranță un subiect important în timpul alegerilor prezidențiale din SUA, nu am învățat prea multe noutăți. Se presupune, însă, că există mai multe aparate de supraveghere construite de guvernele noastre în numele armoniei și protecției.

În aprilie, Panama Leaks ne-a învățat despre bogăția secretă a celor bogați și puternici ai lumii. Cu siguranță a fost interesant, deși a pus întrebarea: ce înseamnă Panama Papers pentru confidențialitate financiară?

Poate că 2016 nu a fost atât de rău, până la urmă

2016 nu a fost atât de rău. Și predicțiile ExpressVPN nu au fost toate greșite. Criptarea, atacurile bancare și Internetul lucrurilor au fost subiecte importante în acest an, la fel cum era de așteptat. Totuși, în privința denunțătorilor de rețea, a rețelelor de plasă și a sistemelor de infrastructură, ExpressVPN a scăzut puțin.

Ce părere aveți despre știrile de securitate din 2016? Există povești mari care au zburat sub radar? Ce se va întâmpla anul viitor? Împărtășește-ți gândurile în comentariile de mai jos!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map