Bolnav și obosit: malware-ul Ebola face runda

Care sunt șansele dvs. de a contracta Ebola, febra hemoragică îngrozitoare care se răspândește prin Africa de Vest? În ciuda mediatizării recente, răspunsul este extrem de scăzut, deoarece virusul nu este transmis în aer. După cum subliniază un recent articol Vox, ești mult mai probabil să fii victimă a „răsturnării”, ceea ce se întâmplă atunci când mobilierul sau aparatele grele cad și te omoară – 30 de persoane pe an mor din Statele Unite. această „amenințare”.

Percepția publică, între timp, ține repede că Ebola vine și vine în curând. Așadar, nu este surprinzător faptul că un grup de hackeri s-a arătat cu panica Ebola pentru a răspândi noi malware – așa este, umanitatea este la fel de rău cum v-ați imaginat întotdeauna. Iată ce trebuie să aveți grijă.

CARE?

Conform The Verge, escrocii folosesc mai multe surse cu aspect legitim pentru a vă face să deschideți e-mailuri încărcate de malware. Cele mai îngrijorătoare presupuse vin prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și pretind a fi „sfaturi de siguranță” pentru combaterea răspândirii Ebola. Aceste e-mailuri conțin probabil o variantă a ROG (DarkComet Remote Access Trojan), care le oferă atacatorilor acces la fișierele dvs., camere web, parole și aproape orice altceva de pe computer. Mai mult, se poate ascunde de majoritatea programelor antivirus.

Alte e-mailuri provin de la „guvernul mexican”. Aparent, oficialii mexicani sunt atât de îngrijorați de pacienții cu Ebola din apropierea Texasului, încât îi spamează pe utilizatorii americani cu e-mailuri despre cum „vindecă” boala. Acestea vin cu instrucțiuni detaliate despre cum să activați funcția Macro din Microsoft Word, care este apoi utilizată pentru a descărca un atașament malware. Nu te mulțumește doar cu hacking-ul computerului, acești atacatori te fac să faci o parte din muncă.

De asemenea, interesant este cât de multe dintre liniile de subiecte de e-mail surprind temerile actuale ale Ebola. De exemplu:

  • Ce trebuie să știți cu adevărat despre focarul mortal de Ebola
  • Alertă de sănătate șocantă: Vindecarea secretă pentru Ebola?
  • Alertă CDC: 1,4 milioane de victime EBOLA până în ianuarie?
  • Primul GMO Foods, acum Ebola. Ceea ce Obama nu vrea să știi

Din fericire, firma de securitate Trustwave spune că această campanie malware este cu un volum destul de redus, dar care nu schimbă faptele: utilizatorii sunt bolnavi și obosiți să fie înșelați.

Perpetual Teribil

Si ghici ce? Nu este prima dată când atacatorii au folosit tragedia și boala pentru a fura parolele și alte date cu caracter personal. În martie, escrocii au susținut interesul public în ceea ce privește dispariția zborului MH370 de Malaysia Airlines, creând postări false pe Facebook care susțineau că avionul fusese recuperat în Bermuda. Când utilizatorii au făcut clic pe un videoclip care arată pentru a arăta salvarea dramatică, au fost redirecționate către prima pagină „de genul” hackerilor și apoi au descărcat un vizualizator video care a fost – ați ghicit – malware.

În 2009, atacatorii au creat o campanie de e-mail centrată în jurul focarului H1N1. Utilizatorii au primit notificarea că au fost aleși pentru un program de vaccinuri guvernamentale și apoi au fost direcționați către un site web CDC cu aspect legitim, unde au introdus cu bucurie tot felul de informații personale. Iar în 2005, panica gripei aviare a dus la un atac malware folosind documente Word care presupus conțineau informații critice despre epidemie. Când a fost deschis, documentul a instalat Troia Ranky-FY, care a permis actorilor nocivi să controleze orice computere infectate.

Închide-l

Cu escrocii mereu în căutarea următoarei mari panici, cum rămâi în siguranță? În primul rând, faceți-vă o favoare și începeți să rulați un VPN sigur de fiecare dată când vă conectați. Sigur, nu te va proteja de a face clic pe ceva ridicol, dar îi afectează grav pe atacatori care caută să spioneze ceea ce faci online și apoi să creeze un atac de phishing bazat pe comportament. Poate locuiești în Texas; poate vă preocupă Ebola și doriți să aflați mai multe, dar nu le oferiți atacatorilor rău intenționate: blocați-vă conexiunea și criptați-vă datele.

De asemenea, nu deschideți nimic care să conțină cuvintele „ȘOCARE”, „ALERTĂ” sau pentru o măsură bună „OBAMA” în subiect. Dacă sunteți curioși despre ce este conținut în e-mail, faceți o căutare rapidă – veți afișa informații utile sau veți primi un avertisment pentru că este o escrocherie.

Vrei să rămâi în siguranță? Asigurați-vă conexiunea, nu luați momeala înșelătoriei și poate rămâneți departe de televizoarele mari, echilibrate în mod precar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me