Activare: funcții de securitate iOS 9

ios 9 caracteristici de securitate

Cu Apple Watch acum pe rafturile magazinelor și compania Tim Cook care se pregătește pentru lansarea probabilă a iPhone 6S în această toamnă, producătorul de dispozitive și software ar fi putut să se sprijine pe lauri timp de câteva luni. În schimb, s-au ocupat să-și bată propriul corn despre iOS 9, care este deja disponibil pentru oricine s-a înscris în programul de dezvoltatori Apple și va ajunge probabil la beta deschis la sfârșitul lui iulie. Cei care caută versiunea completă de vânzare cu amănuntul ar trebui să o vadă în septembrie pentru a vă sincroniza cu noul lansare iPhone. Și, în timp ce Apple s-a ocupat de noile funcții și dimensiuni mai mici de descărcare, aceștia aruncă o privire grea și asupra securității. Iată o descriere a ceea ce are noul iOS în magazin.

Ei nu doresc o mușcătură

Potrivit Gizmodo, Apple nu dorește nici măcar un gust al informațiilor private ale utilizatorilor. Pentru a atinge acest obiectiv, compania spune că au făcut din „confidențialitatea informațiilor” o afacere importantă în iOS 9: Craig Federighi a spus că serviciile noi vor fi anonime, nu sunt asociate cu ID-ul Apple, vor folosi identificatori aleatori, nu vor fi legate de niciunul alte servicii Apple și niciodată partajate cu terți.

De exemplu, elaborează o aplicație „Știri” care va aglomera povești din mai multe surse, dar susține că este privat de la început, că orice ați citit nu este legat de alte servicii Apple și că niciodată nu se distribuie informații. Acest lucru este în contrast puternic cu companii precum Google, care caută în mod activ datele utilizatorului pe motiv că îmbunătățește experiența generală a utilizatorilor și este întotdeauna în siguranță pe serverele companiei. Având în vedere îngrijorarea crescândă afișată de utilizatorii de telefonie mobilă cu privire la cine captează, stochează și valorifică datele lor, Apple poate fi pe calea cea bună.

Mergând cu 2 factori

Noua versiune iOS acceptă, de asemenea, autentificarea cu doi factori pentru iCloud. Alături de utilizarea amprentelor lor, utilizatorii pot stratifica coduri de acces de 6 cifre pentru a ajuta la păstrarea datelor în siguranță. De fapt, codurile din 6 cifre sunt acum opțiunea implicită atunci când vi se solicită să creați un cod de acces, dar puteți alege, de asemenea, să faceți un cod alfanumeric sau numeric personalizat, să optați pentru cele 4 cifre standard sau să săriți complet codul. Acesta pare un echilibru bun de previziune și funcție: utilizatorii au opțiunea de a îmbunătăți securitatea iCloud, dar nu li se cere să ia parte.

O API Tor-iffic?

La o îndepărtare marcată de poziția lor obișnuită cu VPN-urile și alte rețele anonime, noul sistem de operare Apple include o API-ul VPN. Aceasta permite trimiterea de trafic proxy prin protocoale VPN. După cum a menționat Medium, acesta depășește un pas dincolo de a permite utilizatorilor să acceseze VPN-ul lor preferat sau să aleagă rețeaua Tor; permite, de asemenea, proprietarilor de dispozitive mai performante din punct de vedere tehnologic să filtreze toate direcțiile de trafic către rețele specifice, permițându-vă să blocați mult mai eficient anunțurile și deschizând ușa pentru dezvoltatori pentru a crea unele instrumente de blocare a anunțurilor de top.

HTTPS?

În timp ce Apple vorbește foarte mult despre HTTPS și încurajează dezvoltatorii să folosească acest standard atunci când creează aplicații noi, compania a fost reticentă să lanseze instrumente HSTS pentru dispozitivele lor. Cu iOS 9, tot ce se schimbă, grație aplicației Transport Transport Security, care permite utilizatorilor să se asigure că toate conexiunile depășesc HTTPS și se asigură că această regulă este aplicată chiar de iOS. Pentru dezvoltatori, aceasta oferă o modalitate simplă de a construi în securitate și de a se asigura că îndeplinesc atât standardele TLS 1.2, cât și cele PFS..

Uroirea arborelui?

Se mai vorbește despre faptul că noul iOS va include o caracteristică numită „Rootless”, care a fost raportată de mai multe media, dar nu a fost menționată pe nume în timpul evenimentului de anunțare Apple. Potrivit unor surse precum BGR, ideea era să restricționeze accesul la fișierele protejate specifice de pe dispozitivele Apple în aproape orice circumstanțe, ceea ce face mult mai dificil pentru atacatori să câștige poziția. Deși compania a anunțat că OS X 10.11 va include o modificare a privilegiilor care împiedică administratorii să aibă acces la funcțiile la nivel de kernel, dispozitivele mobile nu sunt încă pe listă.

O chestiune de timp

Chiar dacă Apple creează noi funcții de securitate, totuși, un grup de hackeri încearcă să dezvolte un jailbreak pentru iOS 9, care va fi gata când lansarea oficială se va face. Primele rapoarte sugerează că crearea unui jailbreak cu adevărat „netetched”, care funcționează prin repornire și nu necesită o conexiune la computer se dovedește dificilă. Dar după ce au avut succes cu iOS 7 și 8, merită să fiți atenți la acest proiect în septembrie.

Apple face tot posibilul să vorbească de securitate în iOS 9, iar până în prezent, toate eforturile sună justificate. În timp ce lucrurile se vor schimba între lansarea dezvoltatorului și produsul final, compania Cook pare să aibă preocupări privind confidențialitatea consumatorilor la vedere.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me