6 dintre cei mai mari criptați din toate timpurile

Un hoț încearcă să fure un laptop.


Când vă depozitați banii într-o bancă tradițională, faceți acest lucru pentru că aveți puține alte opțiuni. Desigur, este posibil să ocoliți băncile și să depozitați bani sub formă de obligațiuni guvernamentale sau numerar sub saltea, dar lipsa asigurării, securității fizice și comodității îi disuadă pe oameni să o facă. Să fim sinceri: până de curând, nimeni nu a avut de ales.

Creșterea criptomonedelor le-a oferit oamenilor opțiunea de „a fi propria lor bancă”. Doar software, sau în unele cazuri doar o bucată de hârtie, este necesar pentru a stoca în siguranță orice sumă, indiferent de cât de mare. Soldurile sunt ușor de verificat, greu de furat și banale pentru a fi transferate. Prin urmare, de ce utilizatorii de criptocurrențe își depozitează în schimb „monedele” cu schimburi, care poartă toate dezavantajele băncilor (trebuie să ai încredere în ele) fără niciunul dintre aspectele ascendente (schimburile nu sunt susținute sau asigurate de guvern)?

Atunci când vă stocați cripto-ul cu un schimb, trebuie să aveți încredere în schimbul de a nu fi aplicat legii, executivilor săi nu fugi cu banii dvs. și politicile sale de securitate cu protejarea proprietății dvs. împotriva hackerilor.

Este ușor de observat de ce criptoaicele surprind imaginația publică. În primul rând, nu există cantitatea mare de bani care trebuie acumulată – instituțiile bancare moștenite rareori sunt jefuite de sume atât de mari de bani. În al doilea rând, criptocurrențele au început recent să antreneze interesul public, astfel încât orice hack face invariabil vestea. În plus, banii sunt foarte greu de urmărit, făcând din furtul său să fie o crimă perfectă.

Cu tot ceea ce este prezentat, să aruncăm o privire asupra celor mai mari monitoare de criptomonede din toate timpurile.

1. Coincheck

Coincheck a schimbat cripto-japoneză în valoare de 500 de milioane NEM (sau aproximativ 532 milioane USD) în ianuarie 2018. În timp ce Coincheck însuși a funcționat din 2014, moneda în cauză, NEM și portofelul său rece nu au fost setate. sus corect.

Hackul a fost învinuit inițial pe operatori sponsorizați de stat din Coreea de Nord, dar ulterior a fost dezvăluit că atacul ar fi avut originea rusă. Laptopurile personale ale unora dintre angajații schimbului au fost infectate cu malware, hackerii putând exploata vulnerabilitățile sistemului după ce au obținut acces.

Spre surprinderea majorității observatorilor, Coincheck a reușit să își facă din nou clienții întregi, folosind profiturile masive obținute în acest proces. Cu toate acestea, a inspirat autoritatea de reglementare financiară a Japoniei să restricționeze și mai mult ecosistemul său de schimb.

Hackul Coincheck este cel mai mare istoric al criptomonedelor din istorie, judecând după echivalentul fiat la acea vreme.

2. Mt. gox

Muntele Hackul Gox a reverberat în comunitățile criptografice globale și dintr-un motiv întemeiat. Încă nu este clar cât de mulți atacatori au reușit să fure exact cât de mult, dar știm că o vulnerabilitate care le-a permis utilizatorilor să retragă mai mult Bitcoin decât au deținut, a persistat destul de mult timp. Mt. Gox a avut o cotă de piață masivă în perioada în care s-a prăbușit și a fost schimbul dominant cu până la 90% din toate tranzacțiile care se petrec pe platforma sa în anii anteriori.

Inițial compania a declarat o pierdere de 850.000 de Bitcoin, în valoare de aproximativ 450 de milioane de dolari la acea vreme.

Mt. Gox a fost inițial înființat de Jed McCaleb ca loc de comerț cu jetoane în joc. Schimbul a fost modernizat pentru a include Bitcoin după ce McCaleb a observat popularitatea în creștere a monedei și a dorit să ajute comercianții. Cu toate acestea, nu a atins niciodată nivelurile de sofisticare necesare pentru a permite tranzacțiile sigure. Pe măsură ce nivelurile de tranzacționare Bitcoin au crescut, activitatea nu a trecut neobservată de hackeri.

Aproximativ 200.000 din Bitcoin raportate inițial pierdute au fost recuperate, însă cauzele judecătorești și cererile judecătorești au împiedicat întoarcerea lor la proprietarii de drept.

3. Bitfinex

Hack-ul Bitfinex a fost anunțat pentru prima dată în august 2016 și a implicat un total de aproximativ 120.000 de Bitcoin, reprezentând un echivalent fiat de 72 de milioane USD la vremea respectivă. Spre deosebire de Mt. Gox, monedele au fost furate într-un singur atac din portofelele companiei, în ciuda faptului că au stabilit unele precauții pentru a preveni un astfel de eșec. Încă nu se știe cum și ce mecanisme au eșuat și au permis atacatorilor să se îndepărteze de un astfel de istoric.

Bitfinex s-a oferit să-i compenseze pe utilizatorii săi folosind un „IOU” sub formă de jeton. Deținătorii de jetoane ar putea să-l vândă imediat cu o reducere sau să aștepte până când Bitfinex îl poate cumpăra din nou folosind profiturile companiei. Într-un an, Bitfinex a achiziționat aproximativ 95% din toate tokenurile emise.

Bitfinex continuă să funcționeze până în zilele noastre. În iulie 2019, doi israelieni au fost arestați sub suspiciunea că ar fi efectuat hack-ul.

4. NiceHash

Ocuparea unui loc de pe lista noastră este NiceHash, care a fost fraudată cu 4.700 de Bitcoin (sau aproximativ 64 de milioane USD) în decembrie 2017. NiceHash a fost o piață minieră de criptocurrency din Slovenia, unde minerii independenți ar putea închiria puterea de hași pentru utilizatorii care nu aveau utilaje miniere proprii.

NiceHash a operat o serie de portofele calde și reci pentru a distribui recompense miniere între membrii săi. Aceste portofele au fost vizate, dar, în ciuda numărului mare de fonduri pierdute, NiceHash a reușit să ramburseze peste 75% din toate pierderile.

5. Zaif

Zaif a fost jefuit de diverse criptomonede, inclusiv Bitcoin, Bitcoin Cash și Monacoin, pierzând aproximativ 62 milioane USD în echivalentul fiat în septembrie 2018.

A fost nevoie de schimb de trei zile pentru a realiza că fondurile lipseau din portofelele sale fierbinți, dar a anunțat imediat că fondurile companiei vor fi folosite pentru a compensa toți clienții.

6. Binance

Hackerii au ridicat 7.000 de Bitcoin de la Binance, unul dintre cele mai populare schimburi de criptă din lume, în mai 2019. Suma totalizase aproximativ 40 de milioane USD în fiat echivalent. Binance a putut rambursa utilizatorilor săi cu un „fond de asigurare” înființat în acest scop. Retragerile au fost însă suspendate câteva zile, în timp ce schimbul a încercat să-și dea seama ce nu a mers. CEO-ul, Zhao Changpeng, a scris o postare completă pe blog în care a subliniat atacul și s-a angajat într-un schimb pe Twitter pentru a calma problemele utilizatorilor, eliminând problemele ridicate în special în timpul Muntelui. Crize Gox și Bitfinex.

Nu stoca niciodată monedele pe un schimb

Spre deosebire de băncile tradiționale, nu este nevoie ca deținătorii de criptomonede să își păstreze monedele la schimb. În schimb, le pot stoca într-un portofel pe telefonul lor sau într-un dispozitiv dedicat. Probabil că Bitcoin va fi în jur de cinci până la zece ani, dar schimbul ales nu va fi.

Nu-ți pierde Bitcoinul!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map