Dia makan tablet untuk mengelakkan penangkapan polis – #WTFWednesday

lelaki makan ipad


Biasanya apabila anda menelan tablet, ia adalah untuk tujuan perubatan. Anda berasa lebih baik selepas itu.

Tetapi bagi seorang lelaki di St Petersburg, Rusia, makan tablet bermakna menyemai sesuatu yang lebih banyak daripada pelbagai komputer. Dan tidak lama kemudian, dia mati seperti PepperPad.

Dengan polis di rumahnya, lelaki itu menghadapi keputusan maut. Dia boleh membenarkan polis menangkapnya. Atau dia boleh mengambil tindakan. Malangnya, tindakan yang dia pilih agak teruk: dia makan skrin tablet, papan litar dan semua. (Nota: Sputnik News cheekily reports: “Tidak diketahui sama ada peranti maut adalah Android atau Apple.”)

Bagaimana di Bumi telah datang kepada ini?

Laporan polis

Semuanya bermula sekitar 5 petang Ahad yang tenang pada bulan Jun, melaporkan Moscow Times. Jiran-jiran mendengar orang yang membuang objek besar di luar tingkap pangsapurinya di Parnas, di utara St Petersburg, termasuk perabotnya sendiri.

Polis Rusia tidak lama lagi berada di tempat kejadian.

“Seorang lelaki menganggur berusia 41 tahun ditemui di apartmen itu, yang menahan penangkapan apabila ditangkap oleh polis, selepas itu dia terus melakukan tidak tepat,” kata kenyataan polis.

Selepas polis tiba, lelaki yang belum dinamakan-mula makan peranti itu.

Ia tidak jelas dari laporan yang menyebabkan lelaki paling merosakkan memakan tablet, atau campur tangan pihak polis. Laporan ini berterusan:

Pegawai di tempat kejadian menghentikan tindakannya (makan tablet), ketika dia menerima kecederaan tubuh … Pegawai segera memanggil perkhidmatan kecemasan. Lelaki itu kehilangan kesedaran dan meninggal sebelum kedatangan para medik.

Berapa jauh awak pergi?

Siasatan sedang dijalankan ke dalam apa yang sebenarnya berlaku.

Mungkin dia sakit mental. Mungkin dia sebenarnya tidak mahu ditahan. Or-berspekulasi di sini-mungkin dia seorang warganegara swasta yang tidak mahu polis mengakses apa sahaja yang ada pada tabletnya-begitu bersemangat bahawa dia bersedia mati untuk melindungi privasinya sendiri.

Ia bukan satu tindakan yang kami dianjurkan oleh ExpressVPN, dan pemikiran kami keluar kepada rakan-rakan dan keluarganya.

Tetapi jika lelaki ini memang makan tablet untuk melindungi privasi digitalnya, maka itu memberi kita makanan untuk dipikirkan. Sejauh mana kita pergi untuk melindungi privasi kita sendiri?

Anda telah membaca #WTFWednesday, rapat mingguan kami mengenai cerita-cerita aneh yang berkaitan dengan privasi digital anda. Sekiranya anda tahu seseorang yang akan menemui cerita ini lazat, kenapa tidak membaginya?

#WTFWednesday ExpressVPN membawa anda cerita aneh, mengejutkan, dan menyeramkan tentang privasi data-ditarik terus dari berita. Fikirkan privasi anda adalah milik anda? Fikir semula. Anda akan merasa tidak selesa. Anda akan marah. Anda akan berfikir, “WTF ?!”

Seperti jawatan ini? Benci itu? Baca lebih banyak cerita seram tentang pencerobohan privasi anda dalam arkib #WTFWednesday kami.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map