Bidang kuasa BVI: Kenapa Itu Penting

Logo ExpressVPN. Ianya cantik.


ExpressVPN adalah syarikat BVI: Apakah BVI itu, dan ia adalah sebahagian daripada negara-negara perkongsian perisikan “Mata 14”?

BVI, ketika berkongsi raja yang sama seperti Great Britain, adalah kumpulan kepulauan sendiri yang terletak di Caribbean. The BVI mempunyai perundangan sendiri yang dipilih oleh warga BVI, sebuah badan kehakiman yang bebas, dan sebuah pasukan polis kebangsaan. Kod undang-undang yang dikehendaki mematuhi syarikat-syarikat BVI di BVI, bukannya di UK.

“14 Eyes,” juga dikenali sebagai SIGINT Seniors Europe, merujuk kepada koleksi 14 negara yang agensi-agensi perisikan asing dilaporkan berkongsi maklumat ketenteraan dan kontraterorisme antara satu sama lain.

Oleh kerana agensi-agensi perisikan ini berusaha untuk memintas semua komunikasi di peringkat antarabangsa (bukan sahaja dari dalam sempadan negara mereka), tidak jelas sama ada terdapat risiko tambahan yang berkaitan dengan operasi perkhidmatan VPN dari dalam Negara Mata 14.

Walau bagaimanapun, kerana BVI adalah sebuah negara kecil tanpa sebarang operasi perisikan asing, ia pastinya bukan satu pihak kepada mana-mana 14 perkongsian perjanjian perisikan Mata. Oleh itu, BVI tidak dianggap sebagai milik kumpulan 14 Mata Negara.

Kenapa perlu bidang kuasa syarikat VPN menjadi penting kepada anda?

Dalam memilih penyedia VPN, penting bagi pengguna yang menyedari privasi untuk mempertimbangkan perkara berikut:

 1. Adakah syarikat VPN ini beroperasi dari bidang kuasa tanpa undang-undang pengekalan data?
 2. Apakah proses undang-undang yang membolehkan kerajaan memerintahkan pembekal VPN untuk menghasilkan maklumat mengenai satu atau lebih pelanggannya?
 3. Di bawah apa keadaan boleh dibuat sedemikian perintah?

Dalam kes ExpressVPN, terdapat jawapan yang jelas:

 1. Disana ada tiada undang-undang pengekalan data dalam BVI. BVI adalah bidang kuasa luar pesisir yang terkenal untuk perlindungan privasi. Ini adalah berbeza dengan banyak negara Eropah dan Australia, yang mempunyai undang-undang yang menghendaki ISP untuk mengekalkan metadata yang berkaitan dengan aktiviti internet pengguna mereka.
 2. Perintah bagi syarikat BVI untuk menghasilkan bukti dan rekod (berdasarkan penyelidikan) mesti datang dari Mahkamah Tinggi BVI. Negara lain termasuk United Kingdom dan Amerika Syarikat tidak mempunyai bidang kuasa untuk memaksa syarikat BVI menghasilkan rekod yang berkaitan dengan pelanggannya. Kerajaan-kerajaan ini mesti memohon Mahkamah Tinggi BVI untuk membuat perintah sedemikian di bawah bidang kuasa BVI.
 3. Kerajaan asing membuat permintaan itu diperlukan untuk menerangkan kepada Mahkamah Tinggi BVI a) sifat aktiviti jenayah yang berlaku, b) keterangan khusus yang dicari, c) relevannya bukti yang diminta untuk kes itu , dan d.) alasan untuk mempercayai bahawa bukti yang relevan boleh dihasilkan dari dalam BVI. Selain itu, terdapat satu keperluan untuk “dual criminality,” yang bermaksud bahawa untuk permintaan yang ditegakkan kejahatan yang sama harus dihukum oleh sekurang-kurangnya hukuman penjara satu tahun di bawah undang-undang BVI, telah berlaku di BVI.

Ia adalah proses yang sangat membebankan untuk mendapatkan perintah mahkamah BVI, dan kebanyakan penyiasat tidak akan melalui usaha yang sungguh-sungguh itu. Bandingkan dengan Amerika Syarikat, di mana mana-mana hakim atau firma undang-undang boleh mengeluarkan sepina dengan bukti yang sangat sedikit. Syarikat-syarikat A.S. umumnya perlu mematuhi. Google (menurut laporan ketelusannya sendiri) menerima hampir 30,000 permintaan untuk maklumat pengguna setiap tahun di Amerika Syarikat dan mematuhi 79% daripada mereka.

Bagaimana jika kerajaan asing berjaya memaksa Mahkamah Tinggi BVI untuk memerintahkan ExpressVPN untuk melepaskan maklumat anda?

Jawapan untuk soalan ini terletak dalam perkara berikut: Maklumat apa yang diketahui oleh VPN tentang saya?

ExpressVPN adalah pembekal VPN premium yang memberi tumpuan kepada privasi pengguna dan tanpa nama. Rangkaian kami dibina sekitar khusus TIDAK mengetahui aktiviti internet pengguna kami. Oleh kerana privasi merupakan bahagian teras dari penawaran perkhidmatan kami, ExpressVPN berada dalam perniagaan untuk melindungi data internet peribadi pengguna kami.

Untuk menyediakan pengguna dengan ketelusan penuh, di bawah ini adalah senarai apa yang kita DAPAT tahu:

 1. Maklumat yang anda serahkan pada halaman pesanan kami, termasuk maklumat pembayaran. ExpressVPN tidak dapat menawarkan perkhidmatan VPN premium tanpa menerima bayaran daripada pelanggan. Untuk bentuk pembayaran yang paling tanpa nama, kami cadangkan bitcoin.
 2. Antara aplikasi kami (dan versi aplikasi) yang mana anda telah berjaya diaktifkan. Butiran pengaktifan apl membolehkan pasukan sokongan kami menyelesaikan masalah teknikal spesifik aplikasi dengan pelanggan individu.
 3. Sama ada anda telah berjaya mewujudkan sambungan VPN pada hari tertentu (tetapi bukan masa tertentu hari), lokasi VPN, dan dari mana negara / ISP (tetapi bukan alamat IP). Maklumat minimum ini membantu kami dalam menyediakan sokongan teknikal, seperti memberikan nasihat khusus negara tentang cara terbaik untuk menggunakan perkhidmatan kami.
 4. Jumlah agregat (dalam MB) pemindahan data melalui VPN. Walaupun kami menawarkan pemindahan data tanpa had, jika pengguna tunggal menaikkan trafik lebih daripada ribuan pengguna yang digabungkan, kami mungkin meminta pengguna untuk menjelaskan mengapa.
 5. (Pilihan untuk pengguna) Maklumat tanpa nama mengenai sama ada percubaan VPN anda berjaya. Data ini memberi suapan ke dalam alat operasi rangkaian kami untuk membolehkan kami mengenal pasti masalah dengan aplikasi tertentu, pelayan VPN, atau dari ISP tertentu. Maklumat yang kami terima sepenuhnya tanpa nama dan tidak dapat diikat kembali kepada pengguna ExpressVPN individu. Ciri ini serupa dengan pilihan “menghantar laporan pepijat”, dan pengguna boleh dengan mudah mematikannya di dalam apl kami.

Sekiranya ada kebimbangan di atas anda? Kami tidak percaya demikian kerana maklumat asas yang kami simpan mengenai penggunaan VPN bukanlah jenis maklumat yang berguna dalam penyiasatan. Sekiranya Mahkamah Tinggi BVI memerintahkan kami memberitahu pengguna mana pengguna ExpressVPN telah mengakses laman web atau perkhidmatan “X” pada tarikh / masa “Y” dengan alamat IP “Z”, kami tidak dapat memadankan mana-mana mata data tersebut (secara berasingan atau digabungkan) seseorang individu.

Mengapa ExpressVPN mengekalkan sebarang data penggunaan sama sekali?

ExpressVPN hanya menyimpan jumlah minimum maklumat yang diperlukan untuk mengendalikan perkhidmatan VPN yang sangat boleh dipercayai pada skala. Tanpa maklumat ini, kami tidak dapat memastikan rangkaian pelayan kami berjalan, pastikan aplikasi kami berfungsi dengan betul, atau memberikan sokongan yang tepat kepada pelanggan kami.

Kami tidak pernah mengumpul apa-apa tentang apa yang pengguna lakukan dengan VPN: Tiada log destinasi lalai, rekod DNS, kandungan data, cap waktu sambungan atau alamat IP. Maksudnya, sekiranya Mahkamah Tinggi BVI meminta, kami TIDAK BOLEH menjawab mana-mana soalan berikut:

 1. Pengguna ExpressVPN yang mengakses laman web atau perkhidmatan berikut?
 2. Laman web yang mana akses pengguna X?
 3. Pengguna ExpressVPN yang menggunakan alamat IP ExpressVPN yang diberikan pada masa tertentu?

ExpressVPN mengambil serius privasi anda dan tidak menyimpan log aktiviti atau log sambungan. Khususnya, ini bermakna kami TIDAK log mana-mana maklumat sensitif yang berikut:

 • Sejarah pelayaran
 • Destinasi trafik
 • Kandungan data
 • Pertanyaan DNS
 • Masa atau tempoh sambungan
 • Alamat IP asal anda yang anda sambungkan
 • Alamat IP keluar anda (iaitu IP ExpressVPN yang diberikan kepada anda setelah dihubungkan)

Gabungan bidang kuasa BVI kami, tiada log aktiviti, dan tiada log sambungan menjadikan ExpressVPN sebagai pilihan yang sangat baik untuk pengguna internet yang prihatin tentang privasi mereka.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map