Bagaimana anda membayar untuk aplikasi kecergasan percuma anda?

aplikasi kecergasan percuma


Kita semua mahukan semua orang untuk menatap badan fizikal kita dalam rahang-menjatuhkan rahang. Yang mana mungkin mengapa Cristiano Ronaldo menghabiskan banyak masa hanya dalam celana ini. Tetapi mencapai tubuh yang sempurna tidak mudah.

Bukan sahaja anda perlu melepaskan makanan ringan kegemaran anda (kecuali snek kegemaran anda adalah kismis, dalam hal ini anda pembohong), anda juga perlu memukul gim keras dan mengepakkan kardio. Akan keluar untuk makan malam tidak akan mudah, sama ada, kerana anda perlu sentiasa menonton apa yang anda makan. Dan tidak ada gunanya crash diet di sana. Diet tidak berfungsi kerana mereka hanya bertahan untuk jumlah masa yang telah ditetapkan, di mana penggunaan biasa akan berterusan. Anda perlu mengubah segala-galanya. Untuk hidup.

Oh, dan anda juga mungkin perlu menyerahkan apa-apa pandangan tentang privasi yang anda miliki.

aplikasi kesihatanKucing Hulk Hogan. Kerana ini adalah Internet.

Tunggu … Apl Kecergasan Ambil Privasi Saya?

Jika anda akan menggunakan aplikasi dan alat dalam pencarian anda untuk badan yang sempurna, seperti yang kita lakukan, data anda akan dituai lebih cepat daripada yang anda boleh katakan “bikini ready”.

OpenEffect baru-baru ini mengeluarkan laporan bertajuk A Comparative Analysis of Privacy and Security Tracker Fitness. Ia adalah pengubah halaman sebenar.

Kajian sampingan OpenEffect adalah bahawa aplikasi kecergasan anda adalah penuai gabungan, dan anda adalah ladang keemasan gandum yang indah yang hanya menunggu untuk dipilih dan dipetik bersih.

Kami mengapritik, diakui, tetapi maksudnya ialah mereka akan mengumpulkan semua data lazat anda. Kajian itu juga menunjuk kepada beberapa aplikasi mengumpul maklumat pergerakan anda apabila tetapan lokasi telefon anda dimatikan.

Setiap App Fitness Percuma Harvests Data Anda. Ya. Kesemuanya.

Terdapat kata-kata di Silicon Valley: Jika anda tidak membayar, anda adalah produk.

Sebanyak tujuh aplikasi kecergasan yang paling banyak digunakan mempunyai lebih daripada 100 juta unduhan gabungan, tetapi apa yang mereka mahu sebagai balasan untuk menarik graf yang cukup dari laluan jogging anda dan menghitung semua kalori yang anda buat di wajah anda? Mereka bukan hanya memberikan produk tanpa apa-apa; aplikasi ini memerlukan wang dan memerlukan banyak sumber untuk dikekalkan.

Sekiranya ia percuma atau sesuatu yang terlalu baik untuk menjadi kenyataan, para pembuat menerima hasil melalui cara lain. Apl kesihatan dan kecergasan amat terdedah kepada perlombongan data kerana mereka mengumpulkan maklumat yang menarik minat syarikat insurans.

Bagaimana anda ingin ditolak penjagaan kesihatan kerana syarikat insurans mengetahui hakikat bahawa anda tidak cukup berolahraga? Ini dapat dengan mudah berlaku, seperti laporan Financial Times menyatakan bahawa firma insurans besar seperti Humana dan Aetna sedang menandatangani perkongsian dengan pemaju aplikasi kesihatan.

Oleh itu, semasa anda tidak membelanjakan wang tunai untuk produk, anda membayarnya dengan komoditi yang paling berharga anda – privasi anda.

perkongsian data-aplikasiHarus Menangkap ‘Em All! Semua orang menghubungkan aplikasi kecergasan! Hey! Anda di belakang … Mew juga.

Perkongsian Data Tidak Sentiasa Buruk

Perkongsian data sebenarnya boleh menjadi perkara yang baik untuk pengguna, kerana ia membolehkan aplikasi yang berbeza untuk bekerja bersama. Anda boleh menjejaki senaman anda dalam RunKeeper, menggunakan Fitbit untuk memantau langkah harian anda, dan juga mengira penggunaan kalori anda dengan MyFitnessPal. Apl seperti Google Fitness kemudian dapat menyimpan semua maklumat ini di satu tempat yang mudah.

Untuk bekerja bersama, apl perlu berkongsi data anda. Tetapi terdapat perbezaan yang besar antara berkongsi data dari satu aplikasi ke satu sama lain dan berkongsi dengannya supaya pihak ketiga dapat memanfaatkan anda.

Kajian OpenEffect harus menggalakkan kita untuk memberi perhatian yang lebih dan bertanya tentang pelbagai cara maklumat peribadi kami dikongsi.

Anda Boleh Menggunakan Semua Aplikasi dan Masih Kekal Selamat

Mendapatkan sihat tidak pernah menjadi perkara yang buruk, dan aplikasi kecergasan pasti dapat membantu anda mencapai matlamat anda. Berhati-hati dengan harga yang anda bayar untuknya.

Pertimbangkan untuk log masuk ke aplikasi kecergasan dengan profil palsu yang tidak mengandungi maklumat peribadi sensitif, dan ingat bahawa VPN mudah alih boleh menambah keselamatan tambahan dengan menyembunyikan alamat IP dan lokasi sebenar. Bersenamlah dengan hati-hati sebelum anda menggunakan badan anda, dengan cara itu anda boleh menikmati senaman anda dan menyimpan data anda dengan selamat.

Aplikasi mana yang anda gunakan untuk kekal sihat? Marilah kita tahu dalam komen!

Imej yang diketengahkan: Julia Tim / Adobe Stock
Meeeeooooww !: Rasulov / Adobe Stock
Pokemon yang dahsyat pun (maaf): venimo / Adobe Stock

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map