5 aplikasi keselamatan terbaik untuk Android pada 2018

android-five-apps

Lihatlah orang di sebelah kanan anda. Sekarang lihat orang di sebelah kiri anda. Kemungkinannya, dua daripada anda menggunakan telefon Android. Dan kerana hampir semua yang kita lakukan, dari perbankan dan membeli-belah untuk berbual dalam talian dan perkongsian foto, kini dilakukan pada peranti mudah alih, anda mungkin tertanya-tanya: “Bagaimana saya boleh meningkatkan keselamatan dan privasi telefon saya?”

Jawapan yang paling jelas adalah untuk memuat turun aplikasi mudah alih yang sesuai. Tetapi memandangkan penyertaan yang tidak terkira banyaknya tersedia di Gedung Google Play, ia boleh menjadi sukar untuk mengetahui di mana untuk bermula. Jangan bimbang, kerana ExpressVPN telah melakukan pengangkat berat untuk anda dan mengenal pasti 5 aplikasi keselamatan terbaik untuk Android.

1. AppLock – Cap jari untuk Keselamatan Telefon

kunci aplikasi baruSetiap orang mempunyai kunci skrin pada telefon mereka. Atau sekurang-kurangnya semua orang harus mempunyai kunci skrin pada telefon mereka. Sekiranya anda tidak, ambil satu minit untuk menetapkannya sekarang.

Jadi sebaik sahaja anda mempunyai kunci skrin, mengapa anda memerlukan kunci aplikasi? Nah, semasa kunci skrin dapat menghalang orang lain daripada mengakses data anda sementara ia dikunci, masih terdapat banyak situasi apabila orang dapat memegang data anda tanpa anda mengetahui. Anda mungkin membuka kunci telefon anda dan membawanya kepada orang asing supaya mereka dapat membantu anda mengambil gambar. Atau anda mungkin telah meninggalkan kunci telefon anda dibuka di meja kafe awam. Dalam kes ini, semua mesej, gambar, dan maklumat peribadi anda adalah pada pesimun orang yang berpotensi.

AppLock – Cap jari oleh SpSoft adalah penyelesaian berkualiti. Ia membolehkan anda mengunci mana-mana aplikasi (termasuk permainan, foto, aplikasi media sosial kegemaran anda, dan sebagainya) atau sistem (Wi-Fi, Tetapan, dll.) Dan tidak akan memberikan akses melainkan jika seseorang memasuki kata laluan yang betul atau membekalkan hak (iaitu anda) cap jari.

aplikasi kunciTambah apl dan tetapan yang ingin anda kunci. Anda juga boleh menubuhkan skrin palsu “apl telah berhenti”.

Dan walaupun kebanyakan kunci aplikasi mempunyai ciri yang sama, AppLock – Cap jari mempunyai beberapa loceng dan wisel yang membantu ia menonjol dari pek:

  • Kawalan kunci jauh: Kunci / buka kunci telefon anda dengan menghantar kata kunci melalui SMS
  • Paparkan skrin palsu “apl telah berhenti” untuk menghalang penceroboh daripada cuba mengakses aplikasi anda
  • Ambil gambar penceroboh dan hantar ke e-mel anda – sesuai untuk laporan jenayah, pencurian awam, atau amalan panah!

2. Pengurus Peranti Android untuk Anti-Kecurian

android-device-managerWalaupun kunci aplikasi boleh menghalang orang lain daripada mengakses data anda, ia tidak membantu anda mencari telefon yang hilang atau membenarkan anda menghapus semua data di dalamnya jika diperlukan. Memandangkan bagaimana kecurian telefon biasa, anda perlu melakukan penangguhan pada siap.

Masukkan Pengurus Peranti Android Google sendiri. Aplikasi berguna ini membolehkan anda menelefon telefon anda dari jauh, menetapkan semula skrin skrin PIN peranti anda, dan menunjukkan masa dan tempat ia berada di tempat terakhir. Dan jika anda masih tidak dapat memulihkan telefon anda, anda boleh menggunakan aplikasi untuk memadam semua data anda untuk mengelakkannya daripada jatuh ke tangan yang salah. Hanya gunakan Mod Tetamu Pengurus Peranti Android pada peranti orang lain. Sudah tentu, mereka perlu terlebih dahulu membuka kunci aplikasi untuk anda!

3. DuckDuckGo Search & Cerita untuk Carian Swasta

itik-itik-pergiGoogle indah. Kami menggunakan perkhidmatan mereka untuk mencari maklumat, menonton video kegemaran kami, dan berkomunikasi antara satu sama lain. Heck, mereka bahkan membuat apl anti-kecurian hebat untuk telefon anda. Masalahnya ialah: mereka tahu terlalu banyak tentang anda. Hanya dari carian web sahaja, Google boleh membina profil yang sangat tepat mengenai umur, jantina dan pelbagai pilihan anda. Tidak mengejutkan, mereka menggunakan maklumat ini untuk memberi anda iklan yang sangat disasarkan, yang seterusnya memberi mereka lebih banyak dolar pengiklanan.

Jika anda mahu enjin carian yang tidak menjejaki apa yang anda cari, cuba Cari DuckDuckGo & Cerita. Walaupun perkhidmatan carian juga tersedia di laman web DuckDuckGo, aplikasinya menyediakan antara muka mesra mudah alih, termasuk widget bar carian yang boleh ditambah ke skrin utama anda untuk akses cepat, dan mengumpulkan berita dari pelbagai sumber seperti rakan sebayanya.

4. Isyarat peribadi Messenger untuk Komunikasi Persendirian

isyarat-peribadi-utusanSebelum ini, ExpressVPN membandingkan Whatsapp dan Telegram – dua pemain terbesar dalam arena Pesanan Instan – serta beberapa pesaing IM yang lain. Tetapi ada satu aplikasi sembang tertentu yang telah sangat dihargai: Open Syster Systems ‘Private Messenger Messenger.

Pada pas pertama, tidak banyak membezakan Isyarat daripada rakan sebayanya. Ia memaparkan antara muka yang bersih, membolehkan anda berbual dengan rakan atau kumpulan, dan mempunyai ciri perkongsian media biasa. Oleh itu berdasarkan peningkatan enkripsi Whatsapp baru-baru ini, kenapa anda ingin mendapatkan aplikasi IM lain?

Sebagai permulaan, hampir segalanya mengenai Isyarat adalah sumber terbuka. Dari asasnya kepada protokol penyulitannya, sesiapa sahaja boleh melihat di dalam Isyarat dan pastikan tidak ada perniagaan lucu yang berlaku. Sebaliknya, penyulitan Whatsapp masih membolehkan pelayan untuk melihat siapa yang menghantar mesej kepada siapa dan pada masa apa-apa, sementara standard penyulitan Telegram masih tertutup.

Tambahan pula, apa yang memisahkan isyarat dari rakan sebaya adalah model pendanaannya. Whatsapp dimiliki oleh Facebook, yang menjadikan berjuta-juta daripada menjual iklan. WeChat dan Line membuat wang dari pembelian dalam aplikasi dan menyediakan akaun syarikat rasmi, yang boleh menjadi mahal tergesa-gesa. Sebaliknya, isyarat disokong oleh sumbangan dan geran. Oleh kerana memungut pengguna tidak berada pada agenda mereka, mereka memberi tumpuan kepada menyampaikan pengalaman pesanan yang tidak runcit dan bukan untuk mengumpul data anda..

Saya menggunakan isyarat setiap hari. #notesforFBI (Spoiler: mereka sudah tahu) https://t.co/KNy0xppsN0

– Edward Snowden (@Snowden) 2 November 2015

Satu “kaveat” adalah pangkalan pengguna Isyarat. Whatsapp mempunyai pangkalan pengguna di utara satu bilion orang, sementara Telegram mengira 100 juta pengguna ditambah di seluruh dunia. Isyarat datang dengan hanya satu juta pengguna secara keseluruhan, jadi kemungkinan kawan anda tidak akan berada di platform. Tetapi hey, sekurang-kurangnya Snowden di atasnya.

5. Keselamatan 360 – Meningkatkan Antivirus untuk Perlindungan Telefon

Rangsangan 360-keselamatan-antivirusTidak ramai yang menggunakan komputer riba atau desktop mereka (adakah mereka masih ada?) Tanpa program antivirus. Anehnya, hanya segelintir orang yang kelihatan bimbang tentang menggunakan telefon mereka tanpa langkah perlindungan serupa. Lagipun, telefon anda juga merupakan komputer (sangat maju), jadi memasang program antivirus pada peranti mudah alih anda sama pentingnya dengan mempunyai komputer riba atau desktop anda (dengan serius, adakah sesiapa masih menggunakannya?).

Dari semua tawaran antivirus yang tersedia, beberapa adalah sekaligus sebagai 360 Security – Antivirus Boost. Pertama sekali, 360 Security menyemak semua kotak untuk penyelesaian antivirus yang komprehensif, menawarkan perlindungan terhadap malware, adware, kuda trojan, dan lain-lain Internet nasties. Tetapi sebagai tambahan kepada asas-asas, 360 Keamanan menanam pembersih fail sampah berguna yang membantu memindah memori telefon, penjimatan bateri yang mudah digunakan, dan beberapa ciri keselamatan dan anti kecurian tambahan. Walaupun ciri-ciri tambahan ini mungkin tidak menyaingi apa tawaran AppLock dan Pengurus Peranti Android, mereka adalah ceri di atas untuk apa yang sudah menjadi pakej antivirus yang sangat baik.

Perlu lebih meyakinkan? Daripada semua aplikasi antivirus tulen ExpressVPN yang dikaji semula, tiada satu pun yang mempunyai kombinasi rating tinggi dan nombor penggunaan yang dapat menyaingi 360 Security. Walaupun sesetengah aplikasi mempunyai penilaian yang lebih tinggi sedikit tetapi asas pengguna yang lebih kecil dan yang lain mempunyai nombor muat turun yang setanding (tetapi rating yang lebih rendah), 100 juta muat turun 360 dan 4.6 rating 360 Security meletakkannya di depan nama rumah antivirus seperti McAfee (10 juta, 4.4) dan Norton (10 juta, 4.5).

Dan Inilah Satu Bonus …

expressvpn-untuk-android… kerana ExpressVPN bagus seperti itu. Tetapi dengan serius, anda memerlukan VPN – bukan plugin yang salah, tetapi apl VPN sebenar.

VPN membolehkan anda kekal tanpa nama dalam talian, menghalang orang lain daripada memintas maklumat yang anda kongsi, membantu anda mengakses kandungan yang anda inginkan, dan menjimatkan wang anda semasa membeli-belah. Ia benar-benar alat survival digital pelbagai guna. Bahagian yang terbaik? Aplikasi Android ExpressVPN memberikan anda semua itu – teratas dengan antara muka yang mudah digunakan dan sokongan pelanggan terbaik dalam kelas.

Oleh itu, nikmatilah diri anda. Teruskan Gedung Google Play dan muat turun aplikasi yang berguna lima (ditambah satu) ini. Ini beberapa minit masa muat turun untuk tahun keselamatan dan privasi – sekurang-kurangnya sehingga anda mendapat telefon baru!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me