Како да избришете своје Гоогле фотографије

Фацебоок, Инстаграм и Гоогле Пхотос све су дивне платформе за чување и дељење фотографија.


Али ако сте забринути да ће ваше фотографије на мрежи утицати на вашу приватност на интернету, овај водич ће вам показати како да избришете своје Гоогле фотографије.

Да бисте започели, одаберите неку од опција испод.

Скочи на…

Гоогле фотографије и ваша приватност
Избришите фотографије са свог уређаја (уз резервну копију Гоогле Пхотос)
Избришите фотографије са свог уређаја и Гоогле налога
Вратите избрисане Гоогле фотографије
Учините више да заштитите своју приватност на интернету

Гоогле фотографије и ваша приватност

Гоогле Пхотос је бесплатна услуга складиштења фотографија и видео записа који обезбеђује неограничен простор и аутоматско копирање датотека.

Иако услуга и апликација нуде једноставан начин за чување омиљених успомена на мрежи, не бисте требали да улазите пре него што прочитате Гоогле услове коришћења услуге.

На пример, коришћењем Гоогле фотографија додељујете Гоогле „светску лиценцу за употребу, хостовање, чување, репродукцију, модификовање, креирање изведених дела (као што су она која су резултат превода, прилагођавања или других промена које направимо тако да ваш садржај боље функционише са нашим Услугама), комуницирате, објавите, јавно изводите, јавно приказивање и дистрибуција таквог садржаја.

Иако Гоогле тврди да ће заштитити вашу дозволу пре употребе вашег садржаја за комерцијалне / промотивне услуге, требали бисте знати да ће компанија користити оно што похрањујете на мрежи сазнајте о својим преференцијама и приказују циљане огласе. Научите како да искључите гледање персонализованих огласа овде.

Да ли је Гоогле Пхотос безбедан за употребу?

Једном речју, да. Гоогле фотографије су сигурна услуга за чување слика и видео записа. Међутим, питања која морате узети у обзир су:

  • Колико верујете Гоогле-у са својим личним подацима?
  • Да ли сте спремни да се одрекнете неке интернет приватности због додатне погодности за чување медија?

Избришите фотографије са свог уређаја (уз резервну копију Гоогле Пхотос)

Ова опција вам омогућава да избришете фотографије са свог уређаја, а да истовремено чувате копије облака у својој библиотеци Гоогле фотографија.

Корак 1: Отворите апликацију Гоогле фотографије.

Екран мобилног уређаја са означеном апликацијом Гоогле Пхотос.

Корак 2: Додирните на Мени  > Подешавања > Израдите сигурносну копију & синхронизовати.

Изборник поставки с истакнутим сигурносним копијама и синкронизацијом.

Корак 3: Пребаците прекидач на Израдите сигурносну копију & синхронизовати НА.

Сигурносно копирање и синхронизација екрана који приказује укључено пребацивање.

4. корак: Вратите се на главни екран апликација. Ако имате пуно фотографија, можда ћете морати сачекајте да их направе сигурносну копију. Ставка која је направљена сигурносна копија неће приказати ставка није синхронизована икона икона.

Корак 5: Додирните на Мени (≡) > Подешавања > Ослободите складиштење уређаја и следите упутства.

Мени Подешавања са означеним ставком Ослободи меморију уређаја

Корак 6: Да бисте приступили копији фотографија у облаку, идите на Фотографије одељак апликације. Уживати!

Избришите фотографије са свог уређаја и Гоогле налога

Ова опција ће обрисати фотографије са вашег Гоогле Пхото налога и било који уређај која се синхронизује са вашом библиотеком Гоогле фотографија. Ако желите да избришете фотографије само из свог уређаја, а да задржите копију на мрежи, следите упутства за брисање фотографија само на уређају.

Корак 1: Отворите апликацију Гоогле фотографије.

Екран мобилног уређаја са означеном апликацијом Гоогле Пхотос.

Корак 2: Додирните на Мени  > Подешавања > Израдите сигурносну копију & синхронизовати.

Изборник поставки с истакнутим сигурносним копијама и синкронизацијом.

Корак 3: Пребаците прекидач на Израдите сигурносну копију & синхронизовати НА.

Направите сигурносну копију и синхронизацију у менију који приказује како укључити подешавање.

4. корак: Додирните и задржите фотографију коју желите да избришете. Поновите ово за сваку фотографију коју желите да избришете.

Екран Гоогле Пхотос који показује како одабрати фотографије за брисање.

Корак 5: Додирните Смеће икона (додирните икону канте за смеће) за брисање датотека.

Екран Гоогле Пхотос са означеном иконом смећа.

Направио грешку? Ако сте грешком обрисали своје фотографије, можете поврати их у року 60 дана (али не више). Сазнајте како у следећем одељку.

Вратите избрисане Гоогле фотографије

Случајно сте избрисали неке фотографије и требате их вратити? Без бриге!

Добра вест је то ваше избрисане фотографије могу се вратити у року од 60 дана. Ево како:

Корак 1: Отворите апликацију Гоогле фотографије.

Екран мобилног уређаја са означеном апликацијом Гоогле Пхотос.

Корак 2: Додирните на Мени (≡) > Смеће (додирните икону канте за смеће). Овде ћете видети све своје избрисане фотографије.

Отпадни екран на коме се виде избрисане слике.

Корак 3: Додирните и задржите фотографије које желите да вратите. Затим тапните на Врати (икона за поништавањедугме.

Заслон за смеће са означеним сликама за обнављање и иконом за враћање.

Белешка: Ако је прошло више од 60 дана од када сте избрисали своје фотографије, не можете ништа да урадите да је вратите.

Учините више да заштитите своју приватност на интернету

Питате се шта још можете учинити да побољшате своју приватност на интернету? Ево неколико корака које можете предузети.

  1. Користите ЕкпрессВПН. Док “паузирате” Гоогле Веб & Историја апликација спречава Гоогле да прикупља податке о вама, то не спречава вашег даватеља интернетских услуга да прати шта радите на мрежи и потенцијално га дели са корпорацијама и владама. Да бисте сакрили своје мрежне активности од свог даватеља интернетских услуга, користите ВПН као што је ЕкпрессВПН.
  2. Користите Тор претраживач. Тор сакрива вашу локацију и мрежне активности од било кога ко ради мрежни надзор или анализу саобраћаја, тако да вам је интернет активност тешко пратити. То је једна од ваших најбољих опклада за одржавање анонимности на мрежи. Да бисте максимализирали ефикасност Тор-а, прочитајте ове савете: Желите да Тор заиста делује?

Сигурно прегледавање, сви!

Желите више помоћи у уклањању нереда у вашем интернет животу? Погледајте водиче ЕкпрессВПН-а о:

> Брисање Цхроме додатака

> Брисање Дропбок-а

> Брисање Фацебоок налога

> Брисање Фацебоок Мессенгера

> Брисање Финд Ми иПхоне, Финд Ми иПад и Финд мој Мац

> Брисање Гмаил налога

> Брисање Гоогле историје

> Брисање историје прегледавања тврдог диска

> Брисање Инстаграм налога

> Брисање историје Интернет Екплорер-а

> Брисање Покемон Го налога

> Брисање Сафарија

> Брисање вашег Снапцхат налога

> Брисање Тиндер налога

> Брисање вашег Твиттер налога

> Брисање ВхатсАпп Мессенгера

> Брисање Иахоо Маил налога

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map