Mengumumkan pemenang 2019 Masa Depan Biasiswa Privasi

2019 Pemenang Beasiswa ExpressVPN

Kami teruja untuk mengumumkan pemenang Beasiswa Privasi Masa Depan ExpressVPN 2019: Seth Connell, seorang pelajar undang-undang di Universiti Regent, di Virginia, A.S. Congratulations!

Tahun ini, jawapan esai kami meminta pelajar membincangkan sama ada kita harus bergantung kepada kerajaan atau pasaran bebas untuk memastikan privasi pengguna. Kami menerima lebih daripada 1,000 penyertaan yang menangani topik ini, dengan banyak hujah yang kuat untuk dan menentang campur tangan kerajaan dalam mengawal penggunaan maklumat pengguna.

Berdasarkan kekuatan dan kejelasan argumen, kami memilih untuk memberi hadiah beasiswa sebanyak $ 5,000 kepada Seth, yang menulis bahawa dalam mengejar privasi pengguna yang optimum, campur tangan kerajaan harus diminimumkan memihak kepada pilihan pengguna. Anda boleh membaca esainya di laman biasiswa kami.

Terdapat persaingan sengit dengan begitu banyak pemohon tahun ini, tetapi lima pelari juga menyampaikan pandangan yang menggalakkan mengenai apa yang menjadi topik perdebatan antara negara dan syarikat. Pelari masing-masing memenangi langganan ExpressVPN selama 12 bulan.

Mereka adalah:

  • Isabella Grundseth, Sekolah Menengah Mountainside, Oregon, Amerika Syarikat.
  • Calvin Kuo, Universiti Virginia, Amerika Syarikat.
  • David Slottved, Universiti Oxford, UK
  • Elijah Smith, Universiti Pittsburgh, Amerika Syarikat.
  • Jared Stancombe, Universiti Indiana, Amerika Syarikat.

Kami bercakap kepada Seth mengenai esai pemenangnya, langkah privasinya sendiri, dan bagaimana dia merancang untuk menggunakan ijazahnya untuk membantu orang lain.

Tahniah, Seth! Untuk bermula, apakah beberapa isu privasi digital yang anda hadapi dalam kehidupan harian anda? Adakah anda mengambil langkah untuk melindungi privasi digital anda?

Sepertinya setiap kali hidup dalam hidup ada kebimbangan privasi. Saya sering berjumpa dengan aplikasi dan laman web yang meminta untuk mengesan saya, memantau data peribadi saya, dan menghantar iklan yang disesuaikan. Saya cuba meminimumkan risiko dengan menafikan apa-apa keizinan yang saya tidak perlukan untuk fungsi program yang betul, atau, jika saya dapat mencari program atau laman web lain untuk menggunakannya yang tidak begitu invasif, saya akan memilih alternatif.

Kebimbangan lain yang saya miliki ialah pelbagai pelanggaran data yang berlaku kepada syarikat-syarikat di seluruh negara dan dunia. Nampaknya tiada data seseorang selamat hari ini dan saya yakin sangat penting untuk melindungi diri anda dengan pelan perlindungan pencurian identiti pepejal. Hanya masalah masa sebelum data kami dikompromi, dan mempunyai perkhidmatan pemulihan yang boleh dipercayai adalah kunci untuk mengelakkan hidup anda daripada dicabut oleh pelanggaran data. Untuk sisi peribadi, saya juga menggunakan VPN untuk merancakkan alamat IP saya, dan hanya menggunakan rangkaian Wi-Fi yang dipercayai dan selamat untuk tugas yang melibatkan maklumat sensitif.

Mana-mana syarikat teknologi terbesar yang anda fikir adalah yang paling mengganggu privasi orang?

Dalam penilaian saya, syarikat teknologi yang paling mengganggu ialah Google, Amazon, dan Facebook. Syarikat-syarikat ini menyediakan produk dan penyelesaian yang solid untuk pengguna dan perniagaan, dan saya pasti salah seorang daripada mereka. Walau bagaimanapun, kebenaran yang syarikat-syarikat ini memerlukan untuk menggunakan perkhidmatan mereka sangat mengganggu dan mengambil gunung data peribadi yang kemudiannya digunakan untuk tujuan pemasaran. Facebook telah menangani masalah perhubungan awam utama berhubung pengendalian data pengguna. Adalah difahami bahawa syarikat-syarikat ini menggunakan data kerana mereka adalah; Lagipun, potensi keuntungan dari jualan dengan menggunakan data ini adalah tinggi, tetapi tradeoff itu, sayangnya, privasi kami.

Seperti yang saya sebutkan dalam saya esei, seorang wartawan untuk Washington Post menyimpulkan bahawa penyemak imbas Google Chrome adalah alat perlombongan data yang menyamar sebagai penyemak imbas. Begitu juga, peranti Google Home dan Amazon Amazon kelihatannya sentiasa merekodkan perbualan pemilik mereka, dan FBI secara diam-diam mengakui menggunakan peranti ini sebagai alat backdoor belakang. Hakikat bahawa peranti dan syarikat ini mendengar perbualan kami cukup buruk, tetapi menambah ancaman kuasa pemerintah menjadikan Dunia Baru yang Berani.

Dalam esei anda, anda mengatakan bahawa kami memerlukan lebih banyak pilihan produk dan perkhidmatan berteknologi. Dengan industri yang dikuasai oleh beberapa gergasi teknologi, bagaimana pesaing baru dan pendekatan startups memasuki pasaran?

Saya akan mengatakan bahawa penting bagi usahawan untuk terus berinovasi dan mempromosikan idea mereka di pasaran. Semakin mereka berinovasi, semakin baik hidup kita akan menjadi lebih dari masa ke masa. Terdapat satu kawasan tertentu yang saya cadangkan untuk mempertimbangkan jika perniagaan berteknologi ingin mempromosikan produk atau perkhidmatan yang lebih selamat. Buat masa ini, impian untuk banyak permulaan teknologi akan dibeli oleh sebuah syarikat seperti Google. Sekiranya produk begitu baik yang Google mahukan, terdapat banyak wang yang terlibat dalam menjual jenama itu kepada syarikat yang lebih besar. Kelemahan yang berpotensi adalah bahawa pengguna tidak akan mendapat manfaat penuh sepenuhnya yang permulaan ini mungkin disediakan.

Katakan permulaan benar-benar mahu memberi tumpuan kepada privasi pengguna. Sudah pasti pasaran untuk itu, dan pasaran itu mungkin terus berkembang. Walau bagaimanapun, jika permulaan ini bersetuju untuk dibeli oleh firma yang lebih besar yang tidak mempunyai penekanan yang sama, pengguna tidak boleh mendapat manfaat daripada produk alternatif yang akan menawarkan faedah tanpa risiko kepada privasi mereka. Oleh itu, saya akan mengatakan bahawa lebih ramai usahawan patut mempertimbangkan menentang godaan untuk menjual kepada syarikat yang lebih besar. Terus kepada prinsip anda dan membuat produk yang hebat yang akan dibeli oleh orang yang berkaitan dengan privasi. Siapa tahu, jika pemula ini cukup berkembang, ia akan memberi tekanan kepada syarikat-syarikat yang sedia ada untuk bertindak balas dan meningkatkan perlindungan privasi mereka jika mereka akan bersaing.

Akhirnya, apa yang sedang anda sedang belajar dan apa yang anda harapkan untuk meneruskan masa depan?

Saya sedang mengejar ijazah undang-undang saya dan akan mengambil peperiksaan bar pada tahun 2022. Saya mempunyai dua jenis kerjaya undang-undang dalam fikiran. 

Pertama, saya ingin menjadi peguam perlembagaan yang mengkhususkan diri dalam undang-undang Pindaan Keempat [larangan pencarian dan kejang yang tidak munasabah]. Jutaan orang Amerika telah ditahan oleh pengawasan yang menyalahi undang-undang selama hampir dua dekad, dan saya percaya adalah penting untuk menegakkan kebijaksanaan Pindaan Keempat dan menolak kembali terhadap keadaan pengawasan jisim. 

Kedua, saya juga berminat membantu keluarga dengan kewangan mereka dan bekerja dengan mereka untuk mencapai masa depan kewangan yang lebih baik. Saya kini seorang jurulatih kewangan serta seorang pelajar undang-undang, dan saya ingin menggabungkan amalan latihan kewangan saya ke dalam amalan undang-undang, sekiranya saya mempunyai peluang.

~

Adakah privasi topik yang penting kepada anda? Pertimbangkan untuk memasuki pertandingan karangan tahun depan untuk Ekspres Biasiswa Privasi Masa Depan ExpressVPN! Maklumat lanjut untuk masuk awal tahun 2020.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me