O scurtă istorie a anonimilor

Anonim ieșind în stradă pentru a protesta

Anonim are carne de vită cu Donald Trump.

La începutul acestei săptămâni, rețeaua de hackeri a lansat un videoclip care declara „război total” pe președinția americană de speranță, susținând că poziția sa rasistă și observațiile neclare au justificat un atac total. Potrivit Anonimului, „Operațiunea Trump” va intra în vigoare pe 1 aprilie.

De-a lungul anilor am auzit multe despre Anonim, dar cine sunt? Și cât de îngrijorat ar trebui să fie Trump și cavalcada sa de susținători?

De la Pasty Keyboard Warriors la Global Freedom Fighters

Anonimul este o rețea liberă de hacktiviști (activiști hackeri) care aspiră să schimbe status quo-ul. Sunt puternic împotriva oricărei forme de cenzură, precum și supravegherii guvernamentale. Se spune că grupul își are originea în 2003, când câțiva utilizatori aleatori s-au reunit pentru a vorbi despre anarhie, opresiune și starea lucrurilor pe tablourile de imagine 4Chan. 

“Suntem anonimi. Suntem legiune. Noi nu iertăm. Nu uităm. Așteaptă-ne. “

În 2006, ei au atras prima atenție după ce s-au infiltrat în centrul de rețea socială finlandez Habbo și au blocat accesul la anumite părți ale site-ului. Rapoartele au evidențiat modul în care site-ul profilase rasial anumiți utilizatori, așa că Anonymous a decis să dea grevă. 

Și-au făcut un nume pentru ei înșiși, dar ar fi încă doi ani înainte ca cineva din afara cercurilor 4Chan să îl recunoască.

Anonimi au ajuns aproape de divinitate când au piratat biserica științei

Lansează-te către 2008, când Anonymous a făcut titluri, lansând un videoclip macabru care declară război Bisericii din Scientologie. În videoclipul de mai jos, grupul susține că biserica își exploata membrii de ani buni și, prin urmare, merită să fie doborâtă.

„Pentru binele urmașilor tăi, pentru binele omenirii – și pentru propria noastră plăcere – vom proceda să te alungăm de pe Internet.” 

Au urmat o serie de atacuri DDoS și diverse valuri de proteste în persoană. Mii de protestatari care poartă măști Guy Fawkes s-au aruncat în centrele de știință din întreaga lume, damnând pentru totdeauna reputația bisericii și costând milioane de daune..

Biserica a suferit atacuri masive la adresa site-ului lor web, dar mai rău au suferit daune ireparabile credibilității lor.

Aceasta a fost pentru prima dată când hacktiviștii s-au unit sub același banner, pentru aceeași cauză, și a creat scena pentru ce urma să se întâmple.

Răzbunarea Assange și suprapunerea opresiunii guvernamentale

În 2010, Statele Unite ale Americii au încercat să închidă site-ul informativ WikiLeaks forțând site-uri precum Amazon, PayPal și MasterCard să-și elimine serviciile de pe site. Făcând acest lucru, guvernul ar putea bloca orice acces la toate fondurile publice ale site-ului. 

Ca răspuns, Anonymous a lansat un atac numit „Operation Avenge Assange”, unde au eliminat temporar site-urile PayPal, Visa și MasterCard..

PayPal a estimat că daunele i-au costat companiei 5,5 milioane USD, ceea ce a dus ulterior la 14 arestări anonime.

13 din cei 14 hackeri s-au angajat vinovați pentru atac, dar WikiLeaks continuă.

Combaterea opresiunii și revenirea oamenilor

La scurt timp, Anonymous a luat Tunisia în sprijinul Primăverii Arabe, lansând numeroase atacuri DDoS pe site-urile guvernului tunisian. Aceștia au ajutat, de asemenea, la abilitarea poporului tunisian, oferindu-le instrumentele și informațiile adecvate necesare pentru a hackui guvernul (dintre care unul este browserul Tor). 

Aceasta a dus la o răscoală masivă a guvernului, care a ajutat în cele din urmă la răsturnarea dictaturii.

Atacuri similare au avut loc în Egipt, unde Anonymous a ajutat la restabilirea anumitor părți ale internetului care au fost cenzurate de guvern. De asemenea, grupul a piratat și a eliminat numeroase site-uri web guvernamentale. Aceste site-uri au rămas offline până atunci, președintele Hosni Mubarak și-a dat demisia oficial.

Nenumărate alte atacuri au fost documentate – inclusiv celebrul hacking al Bisericii Baptiste Westboro, în care Anonymous a lansat numele, numerele, adresele de e-mail și adresele de acasă ale multor membri ai bisericii într-un tweet.. 

Biserica Baptistă Westboro Dox | http://t.co/RDTaMpWc Distrați-vă și amintiți-vă, aceștia sunt oameni groaznici care înmormântează pichetul | #YAN #OpWestBor

– Anonim (@YourAnonNews) 17 decembrie 2012

Aceasta este doar o imagine a exploatării grupului. Puteți vedea un orar mai coerent aici.

Cât de mare este anonimul?

Iată chestia, Anonimul nu este atât o organizație, cât o ideologie. Ceea ce a început ca o simplă tablă de mesaje 4Chan s-a transformat într-o cauză globală de advocacy care este în creștere în zilele noastre.

Anonim a primit atenție din partea ambelor părți ale spectrului advocacy, de la a fi salutat ca eroi până la a fi numiți cibernetici. În 2012, grupul a fost numit unul dintre cei mai influenți oameni din lume de Time Magazine.

Deoarece Anonim este omniprezent, ei sunt capabili să se unească ori de câte ori doresc. Nu există sedii ale companiei, nici agende (cunoscute) și nici o modalitate reală de a lega ceva înapoi cu ele. Dar, în timp ce acest lucru îi ajută să rămână în privat, deschide și ușa pentru ca alte persoane să solicite atacuri în numele lor. Este practic imposibil să spun cine este adevăratul anonim și cine nu. Sunt legitime aceste amenințări împotriva lui Trump?

Deși nu putem răspunde la acest aspect, putem spune în siguranță că numărul acestora crește.

Ar trebui Trump și co. fii îngrijorat? Ne spuneți.

Imagine prezentată: „Anonim la Scientology din Los Angeles” de Vincent Diamante este licențiat sub CC BY-SA 2.0.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map