Modul în care criptarea smartphone-ului ajută toată lumea, inclusiv infractorii, și este în regulă

criptarea ajută de fapt poliția

La începutul acestei luni, Cyrus Vance Jr., avocatul districtului Manhattan și alți trei oficiali au scris o piesă în New York Times, acuzând Apple și Google că „blochează justiția” cu criptarea smartphone-ului. Aceștia citează uciderea lui Ray Owens, în care au fost găsite lângă corp un iPhone 6 blocat și Samsung Galaxy S6 Edge. Articolul susține că ambele telefoane au fost criptate cu parola de utilizator a singurei chei, ceea ce înseamnă că Apple și Google nu ar putea respecta o decriptare ordonată de instanță chiar dacă ar fi dorit. Și asta, spune Vance, îl ajută pe criminalul lui Owens să rămână în libertate.

Renunțați la faptul că Galaxy S6 Edge nu este criptat în mod implicit. Și uitați pentru o clipă că mai puțin de 0,1 la sută din toate cazurile gestionate anual de Manhattan DA implică chiar și iPhone-uri criptate (așa cum s-a dezvăluit lui Wired). Să oferim lui Vance beneficiul îndoielii și să presupunem că criptarea smartphone-urilor ajută de fapt infractorii.

Cum îi ajută criptarea pe criminali

Când blocați dispozitivul iOS 8 cu o parolă, nu este doar blocat, ci este criptat. Datele din interior nu mai sunt chiar datele dvs.; este un cod răsucit de cod pe care numai parola dvs. îl poate dezactiva. Așadar, chiar dacă cineva ar fi să-ți fure telefonul, să-l deschidă, să smulgă jetoanele de memorie și să reorienteze datele în propriul computer, nu va vedea în continuare nimic altceva decât jabishish digital.

Nu este greu să vezi de ce sunt veștile bune pentru infractori. Dacă aveți un istoric de încălcare a legii, telefonul dvs. este probabil un tezaur de dovezi care v-ar putea pune în spatele gratiilor, în cazul în care ar cădea în mâinile greșite. Cu câțiva ani în urmă, este posibil să fi avut de-a face cu telefoanele celulare prestabilite de unică folosință, denumite „arzătoare” pentru a vă păstra secretul comunicațiilor. Dar, mulțumită criptării cu disc complet, puteți trata acum droguri, omorâți oameni, răpiți copii și bucurați-vă în siguranță de podcast-urile preferate și de toate celelalte clopote și fluiere ale celui mai recent dispozitiv Apple.

Ce vremuri trăim!

Modul în care criptarea afectează infractorii

Problema cu această linie de raționament este faptul că ignoră nenumăratele beneficii ale criptarei pe disc complet pentru cetățenii care respectă legea, inclusiv poliția în sine. Kevin Bankston de la Slate indică rapid cum criptarea implicită va face inutilă întreaga premisă a furtului de smartphone-uri, o crimă comisă de milioane de ori pe an. Acestea sunt milioane de foi de hârtie care nu vor ajunge pe birourile investigatorilor, eliberând milioane de ore pentru a lucra la rezolvarea cazurilor mai grave.

De asemenea, criptarea afectează furtul financiar. Un studiu realizat de Symantec a dezvăluit că 95 la sută dintre persoanele care și-au recuperat telefoanele „pierdute” au apelat direct la informații personale online cum ar fi serviciile bancare și e-mailul și doar jumătate dintre ei au încercat să le returneze proprietarilor lor de drept. Criptarea ar fi făcut imposibilă orice altă crimă completă. Într-o lume în care criptarea smartphone-ului este activată în mod implicit, găsirea unui telefon pierdut plin de credențe bancare ar echivala cu găsirea unei mici cutii de sticlă pline cu facturi de sute de dolari mărunțite.

Între timp, doar 74 de cazuri din 100.000 care au trecut prin biroul Manhattan DA anul trecut au avut vreo legătură cu un iPhone criptat și nu există nicio indicație că criptarea a obstrucționat semnificativ niciun fel de investigații.

Este criptarea ca armele de foc?

Criptarea este un instrument puternic și la fel ca toate instrumentele puternice pe care ni le dorim, ar putea aparține tuturor celor buni și niciunui rău. Astfel, este tentant să realizăm o paralelă între această dezbatere și cea privind controlul armelor.

Mai mult ca o vestă antiglonț

Pentru unul, criptarea este în mod clar mai mult despre apărare decât asalt. O metaforă mai bună ar fi un scut. Ar trebui să scoatem în evidență și veșmintele antiglonț pentru că infractorii le-ar putea folosi în timpul împușcărilor cu poliția? Am putea mandata ca toate veșmintele antiglonț să aibă un „portbagaj” care permite penetrarea gloanțelor speciale ale poliției. Evident, aceste gloanțe speciale ar fi folosite doar de poliție în timp de urgență … cu siguranță asta ne-ar păstra pe toți mai siguri, cu excepția cazului în care infractorii nu vor reuși să pună mâna pe gloanțele de poliție sau pe veste antiglonț care nu au în aer liber. Bine … poate nu este o idee atât de grozavă până la urmă. (Steve Weis, inginer software la Facebook, prezintă un punct similar într-o respingere satirică a piesei Vance Times intitulată „When Curtains Block Justice”).

Milioane și milioane de copii pentru toată lumea!

O altă diferență este că criptarea este software și nu costă nimănui niciun ban pentru a face copii. Pistoalele de interzicere ar îngreuna achiziționarea infractorilor, dar tehnologia de criptare este deja disponibilă gratuit și aceasta nu se va schimba niciodată. În timp ce fostul șef al Securității interne și fostul adversar al criptării, Michael Chertoff le-a spus jurnaliștilor la începutul acestui an: „Genul ăsta nu se întoarce în sticlă”. Adevărul este că criptarea este pur și simplu un instrument puternic de apărare și este aici pentru a rămâne.

Brave New World

Dacă gândul la dovezile stocate pe dispozitivele criptate ale victimelor omorului murind cu proprietarii lor încă te deranjează, ia în considerare probele stocate în capul victimei. Aceasta este o limitare logistică cu care criminalistii au fost nevoiți să facă față întotdeauna și nimeni nu s-a gândit să se plângă până acum. Ce se întâmplă dacă forțele de ordine ar avea puterea de a descărca amintiri din creierul unei persoane decedate pe motiv că ar putea conține dovezi? Societatea ar fi de acord cu acel „backdoor”?

Poliția trebuie să se obișnuiască cu faptul că fiecare are dreptul să dețină propriile date în același fel în care își dețin propriile gânduri și idei. Criptarea face ca această metaforă să devină realitate, în bine și în rău. Dar, după cum au arătat toate faptele și cifrele, este în mare parte mai bine.

Încă nu este convins?

Criptarea smartphone-ului protejează pe toată lumea. Chiar si tu! Dacă sunteți încă pe gard, aruncați o privire la infografia noastră pentru mai multe informații despre avantajele și contra de criptare și blocați telefonul astăzi.

smartphone-data-encryption-police-infographic (1)

Imagine prezentată: iampixels / Dollar Photo Club

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me