Modificări de atac: Procesul ANS are o altă șansă

nsa face apel

Mulți cetățeni văd pe Edward Snowden drept linia de acțiune care a dus în cele din urmă la o inundație de provocări și procese împotriva Agenției de Securitate Națională (NSA) pentru căutarea sa indiscriminată și confiscarea datelor de navigare pe Internet, dar lupta are o istorie mult mai lungă. În 2006, grupul de supraveghere Electronic Frontier Foundation (EFF) a depus Hepting v. AT&T pentru a aborda filetarea cu fibră optică. Aceasta a fost învinsă și înlocuită cu Jewel v. NSA în 2008. Revelațiile Snowden au adăugat combustibil la foc, dar în februarie 2015, un judecător al instanței federale a decis împotriva lui Jewel. Acum, FEP își duce lupta pentru confidențialitate pe internet la curtea de apel, în speranța unui rezultat mai bun.

Strălucind puternic

Jewel a început ca răspuns la decizia Hepting. Majoritatea aceluiași AT&Clienții T pur și simplu și-au mutat reclamațiile în noul proces, inclusiv numele de nume Caroline Jewel. Potrivit FEP, colecția de „corespondență online, conversații, căutări pe web, citire și alte activități” reprezintă o încălcare a celui de-al patrulea amendament, care îi protejează pe americani de căutări și confiscări nejustificate. Din perspectiva FEP, deși interceptarea și copierea unor părți ale fluxului vertebral al Internetului poate fi o practică acceptabilă pentru NSA, lucrurile devin dezordine atunci când agenția de spionaj începe să caute acest conținut bazat pe selectori sau să stocheze aceste date pentru o utilizare viitoare. De fapt, agenții guvernamentali se ocupă de afacerile cetățenilor privați pentru un comportament specific și apoi preiau aceste informații fără consimțământul utilizatorului.

După cum a menționat The Register, Jewel a fost învinsă la începutul acestui an, într-o hotărâre de zece pagini, judecată de judecătorul districtului american Jerry White. Problema? În timp ce instanța a numit argumentele NSA și ale altui guvern „convingătoare”, White a refuzat să ofere un raport complet asupra deciziei sale, invocând problema potrivit căreia „eventualele apărări ar necesita dezvăluirea imperceptibilă a informațiilor secrete de stat.” Deși White a declarat că reclamanții nu au putut să stabilească un prejudiciu direct cauzat de colectarea datelor NSA, mai îngrijorătoare a fost afirmația că dovedirea faptului că cazul lor ar fi obligat guvernul să dezvăluie exact ceea ce făceau online.

Linia de jos? Este un capăt 22: instanța susține că reclamanții nu au suficiente informații pentru a susține afirmațiile privind prejudiciul folosind date disponibile public și fișierele puse la dispoziție de Snowden. De asemenea, instanța recunoaște că ar putea exista probe care să susțină astfel de pretenții, însă solicitarea guvernului să-și apere metodele ar pune în pericol siguranța publică. Nu este de mirare, atunci, că judecătorul White a respins cauza. Dar este de mirare că FEP este atrăgător?

Dovada pentru apel?

Provocările timpurii ale deciziilor judecătorești nu s-au descurcat foarte bine pentru FEP și alte grupuri de supraveghetori, dar marea pare să se îndrepte împotriva programelor guvernamentale de spionaj, deoarece rețelenii refuză să-și asume confidențialitatea online. În Regatul Unit, de exemplu, Privacy International a lansat o provocare legală oficială pentru politicile de amploare în masă a GCHQ, argumentând că agenția de spionaj guvernamentală începe să se vadă „mai presus de lege”. Un comitet parlamentar a cerut o reglementare și transparență mai puternică atunci când este vorba despre colectarea datelor, dar a constatat, de asemenea, că organizațiile de informații din Marea Britanie nu încercau să eludeze legile de confidențialitate existente. Pur și simplu pune? Acesta a fost un vârf de deget, o modalitate de a opri agențiile de spionaj pentru a fi prea evidente cu metodele lor.

FEP se poate confrunta cu provocări similare cu apelul Bijuteriei, în timp ce instanțele încearcă să danseze în jurul celui de-al patrulea amendament, oferind în același timp critici din limbă în obraz pentru metodele NSA. Cu toate acestea, este doar posibil ca volumul mare de dovezi publice să îi determine pe judecători și parlamentari să reexamineze status quo-ul și să solicite o mai mare examinare a metodelor agenției atunci când vine vorba de monitorizarea, căutarea și stocarea datelor de navigare publică..

Din fericire, cetățenii nu sunt neputincioși chiar dacă instanța de apel hotărăște împotriva lui Jewel. Mai multe procese sunt aproape sigure, deoarece un public din ce în ce mai inteligent în ceea ce privește tehnologia și intimitatea solicită răspunsuri. De asemenea, utilizatorii pot frustra eforturile de a atinge ilegal datele lor, folosind rețelele bazate pe Tor sau rețelele private virtuale (VPN). Dacă spionilor nu le place, lăsați-i să vă ducă în instanță.

Imagine prezentată: Konstantin Yuganov / Dollar Photo Club

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me