Ghid de avertizare: Cum să rămâi anonim atunci când sufli fluierul

Cum să fluierăm anonim.

** Aceasta este partea a doua a Ghidului de informare al expresivului de la ExpressVPN. **

Partea 1: Ghid de avertizare: Suflarea fluierului este grea
Partea 3: Ghid de avertizare: Cum să vă protejați sursele
Partea 4: Ghid de avertizare: De ce ar trebui să eliminați metadatele

Vreau doar dl?

Păstrarea anonimatului dvs. în timp ce suflă fluierul este greu de realizat.

Un milion de lucruri ar putea merge greșit și duce la excesarea ta, și devine mai dificilă exponențial, cu cât organizația este mai mare și mai puternică cu privire la faptul că ești împotriva.

Marile corporații ar putea pune o mulțime de fonduri pentru supravegherea angajaților despre care ei suspectează „sabotaj”, iar guvernele ar putea avea resurse aproape infinite.

Ca atare, acesta nu este un ghid complet pentru anonimat. Circumstanțele vor fi diferite în fiecare caz, iar capacitățile de supraveghere diferă între organizații și țări.

7 modalități de scurgere a documentelor și comunicare în secret

Cea mai dificilă parte a fluierării fluierului este modul de comunicare. Trebuie să stabiliți un canal securizat pentru a extrage documente din organizația dvs..

Ghid de informare expresVPN.

1. Calculatoarele își servesc proprietarii, nu utilizatorii

Nu există nicio modalitate de a spune ce face computerul dvs. și ce informații va înregistra dacă nu sunteți sigur că nimeni nu a modificat sistemul de operare. În mod ideal, ar trebui să instalați singur un sistem de operare pe un computer pe care îl dețineți sau să folosiți sistemul de operare live, TAILS, de pe un stick USB.

Mutarea documentelor sau informațiilor de pe un computer pe care nu îl dețineți prezintă un risc enorm de descoperire. Uneori, poate fi mai bine să fotografiați fișiere cu propriul smartphone sau să scrieți informații critice pe o bucată de hârtie – deși acest lucru prezintă și un risc semnificativ..

Încercați să nu vă abateți de la modelele dvs. obișnuite și accesați doar informațiile așa cum v-ați dori de obicei. Când comunicați cu alții, faceți acest lucru numai pe dispozitivele pe care le dețineți și pe care le controlați exclusiv.

Fluier în anonimat.

2. Rețelele înregistrează toate informațiile

O organizație poate înregistra toate tastele, capturile de ecran sau programele de pe computer sau chiar poate implementa monitorizarea completă a rețelei. Rețeaua ar putea marca timestamp și înregistra tipare anormale de trafic sau orice informație. În plus, dacă aveți acces la un hard disk de rețea, sistemul sau unitatea vor înregistra fiecare acces de către fiecare utilizator.

Unele rețele ajung astfel încât să rupă criptarea TLS într-un atac de tip „man-in-the-middle” și să-și plaseze certificatul rădăcină pe calculatoarele companiei.

Utilizarea unei VPN sau a rețelei Tor (de exemplu, prin TAILS) vă poate ajuta, dar pe rețelele puternic monitorizate, operatorii ar putea suspiciona orice trafic pe care nu îl pot descifra.

Utilizați întotdeauna rețeaua Tor și o VPN pentru a comunica și utilizați rețele care nu sunt controlate de companie.

Imprimantele înregistrează toate documentele.

3. Imprimantele și scanerele înregistrează totul

Similar cu unitățile de rețea, majoritatea imprimantelor, scanerelor și fotocopiatorilor vor păstra cel puțin un registru al fiecărui document pe care îl tipăresc – inclusiv un marcaj de timp și care utilizatorul a făcut instrucțiunea. Unele imprimante păstrează chiar și o copie digitală a documentului în hard disk-ul intern.

Mai important, imprimantele vor lăsa melodii digitale pe fiecare hârtie imprimată, ceea ce face posibilă urmărirea unui document către o imprimantă individuală. Aceste funcții de urmărire au fost implementate inițial pentru a prinde oamenii care tipăresc bilete bancare la domiciliu, dar sunt unul dintre cele mai grave obstacole pentru tipărirea documentelor în mod privat.

Nu scanați și nu imprimați documente. Mai degrabă, scurgeți documentele tipărite în formă fizică și documentele electronice în formă electronică. Pentru o securitate maximă, transcrierea documentelor de mână și înapoi într-un document text (.txt) este o opțiune bună, deși va trebui să distrugeți notele scrise de mână.

Apelurile telefonice nu sunt criptate.

4. Telefoanele sunt necriptate și vă vor dezvălui locația

Este posibil ca firma dvs. să înregistreze locația telefoanelor sale, dar chiar dacă nu, locația poate fi urmărită de furnizorul dvs. de telecomunicații și de orice persoană care are acces la aceasta.

Urmărirea prin telefon vă poate oferi informații sensibile, cum ar fi vizitele dvs. la un regulator sau la presă.

Toate apelurile telefonice și mesajele text sunt necriptate, la fel ca unele dintre datele dvs. de navigare și aplicație online, iar unele dintre datele (și toate metadatele) sunt stocate mult timp.

Nu vorbiți și nu trimiteți text la telefon. Lasă-ți telefonul acasă sau lucrează când întâlnești pe alții. Folosiți doar mesagere criptate, de preferință Semnal. Dacă aveți nevoie de un telefon, cumpărați unul folosit cu numerar. Dacă puteți, nu o activați deloc cu o cartelă SIM sau nu primiți o cartelă SIM preplătită cu numerar și porniți telefonul doar atunci când aveți nevoie, ideal, departe de casa dvs..

Folosiți Bitcoin.

5. Banii lasă o urmă

Cardurile dvs. de debit și de credit lasă un traseu unde vă aflați la ce oră, ceea ce vă poate determina adversarii să verifice imagini de securitate și alte jurnalele de tranzacții pentru o imagine de ansamblu mai mare a acțiunilor și complicilor dvs..

În mod similar, biletul dvs. de transport public electronic poate dezvălui unde ați fost și dacă aceasta a fost o destinație neobișnuită.

Plătiți totul cu numerar atunci când îi întâlniți pe cei pe care îi informați. Găsiți un loc unde tranzacțiile cu numerar sunt comune sau undeva gratuite, cum ar fi un parc public.

Plătiți cu numerar dacă puteți și folosiți cărți cadou sau Bitcoin dacă trebuie să faceți o achiziție online.

Ștergeți metadatele.

6. Totul lasă metadate

Nu este necesar să examinați întregul conținut al e-mailurilor, al chaturilor sau al apelurilor telefonice pentru a afla ce aveți de gând. Simplul fapt că ești în contact cu un jurnalist sau un autor de reglementare poate fi suficient pentru a determina o investigație suplimentară și mai profundă.

Fiți conștienți că tot ceea ce faceți sau spuneți va lăsa metadate. La fiecare clic, la fiecare căutare Google, tipărire, mesaj text, glisare cu card de credit sau plimbare cu autobuzul se lasă o mică informație care te-ar putea identifica. Chiar și e-mailul de hârtie este scanat și este înregistrată originea și destinația de livrare.

Metadate înseamnă totul și chiar schimbările în modelul dvs. zilnic pot părea suspecte. Dacă stai regulat acasă, lasă-ți telefonul acasă și pornește televizorul pentru a da impresia că viața ta este ca de obicei. Dacă ieșiți și îți place să stai în baruri, este sigur să întâlnești pe cineva acolo, decât să stai brusc într-un parc.

Fiți conștienți de amprenta dvs. digitală și încercați să păstrați orice modificare la acesta la minimum. Folosiți software pentru a găsi și elimina metadatele din fișierele pe care le trimiteți. Luați în considerare tipurile de fișiere care nu au la fel de multe metadate, cum ar fi .txt și .png.

Fluier digital.

7. Este cea mai bună opțiune digitală?

Internetul oferă multe oportunități de confidențialitate și anonimat, mai mult decât orice altă tehnologie. Dacă sunteți priceput, puteți dispărea practic online și comunicați în siguranță cu alții fără riscul de detectare.

Acest lucru nu este valabil pentru fiecare situație. Ar putea fi mult mai ușor să trimiteți în mod anonim documente către un ziar local decât să găsiți un reporter care vă poate proteja electronic.

TL; DR anonim

  • Utilizați propriile dispozitive
  • Folosiți-vă propriile rețele
  • Nu imprimați și nu scanați
  • Nu folosiți telefoane
  • Nu folosiți cărți de credit
  • Nu vă schimbați obiceiurile
  • Minimizați-vă amprenta digitală

Fii atent și îți mulțumesc că te-ai ridicat pentru etică și principii!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me