Fake news: 5 concepții greșite VPN comune

Un steag îndreptându-se departe de concepțiile greșite ale VPN


Un VPN este esențial dacă doriți să accesați internetul complet, fără ca organizațiile să se uite la dvs..

Dar un internet fără obstacole și fără supraveghere nu este ceea ce guvernele doresc de la cetățenii lor. Cum sunt acestea pentru a vă verifica dacă nu pot vedea ce faceți?

ISP-urile sunt foarte mult investite în colectarea datelor private pentru profit. Nu este de mirare atunci că există câteva concepții greșite despre VPN-urile care plutesc în jurul eterului.

Nu spunem că guvernele și ISP-urile perpetuează aceste cinci mituri, desigur. Deși cu siguranță nu au de ce să-i risipească.

1. Nu am nimic de ascuns, așa că nu am nevoie de VPN

„Cui îi pasă dacă guvernul îmi citește e-mailurile? Nu am de ce să mă tem, pentru că nu am nimic de ascuns. ”

Se pare că acest argument apare atunci când apar probleme de confidențialitate. Dar, ar trebui să-ți pese.

După cum spune Edward Snowden:

„A argumenta că nu vă pasă de dreptul la confidențialitate, deoarece nu aveți nimic de ascuns nu este altceva decât să spuneți că nu vă pasă de libera exprimare, deoarece nu aveți nimic de spus.”

Argumentul cu privire la nimic pentru a ascunde plasează încredere implicită nu numai în guvernul actual, ci și în fiecare care îl urmărește. Ce este legal acum este posibil să nu fie întotdeauna, iar guvernul are infrastructura de supraveghere perfectă pentru a vă asigura că mergeți pe linie.

S-ar putea să credeți că guvernele nu ar face ceva ilegal care nu ar trebui să fie. Dar istoria ne spune că sunt mult mai rele decât atât. Într-adevăr, acestea au făcut ca ilegal drepturile fundamentale ale omului să facă ilegal.

Istoria este plină de tâlhărie monumentală și opresiune și nu doar pe scara Holocaustului și a gulagului. Statele Unite au propriile capitole întunecate, de la segregarea rasială și interzicerea până la persecuția persoanelor gay. Ce pagube catastrofale s-ar fi putut produce dacă guvernele din trecut au avut acces la supravegherea în masă de astăzi?

Avem norocul că drepturile omului au evoluat puțin mai repede decât tehnologia modernă de supraveghere. Și la naiba, cu toții avem ceva de ascuns.

2. VPN-urile sunt destinate doar tehnicienilor

Este adevărat că, în vremurile trecute, a fost mult mai o sarcină descurajantă de a configura o VPN.

În aceste zile, însă, puteți configura un VPN în câteva minute. Nu este nevoie să configurați configurațiile de rețea sau să luptați cu setările de pe computer sau dispozitivul mobil.

Vă puteți conecta la locațiile ExpressVPN printr-o simplă apăsare a unui buton, astfel încât nu aveți nevoie de nicio abilitate computerizată. Este la fel de simplu precum utilizarea oricărei alte aplicații.

Un bărbat legat de o rachetă dovedește că VPN-urile nu sunt lente. Oarecum.În ciuda a ceea ce imaginea slab aleasă de mai sus încearcă să înfățișeze, folosirea unui VPN nu este absolut la fel de distractivă ca să-ți tragi o rachetă la spate. Cu toate acestea, este bine pentru Netflix și confidențialitate.

3. VPN-urile încetinesc conexiunea la internet

Deoarece serviciile de streaming online au crescut în popularitate în ultimii ani, au creat o cerere exponențială pentru mai multă lățime de bandă pe internet..

Pentru a contracara acest lucru, ISP-urile ar putea restricționa viteza de descărcare pe site-urile de streaming pentru a reduce congestia în rețele. Celebrul Comcast a obligat Netflix să plătească o taxă pentru a pune capăt aglomerării utilizatorilor Netflix.

Cu toate acestea, dacă ISP-ul dvs. decide să accelereze fluxul, există o soluție ușoară.

Un VPN ascunde ceea ce faci online de la ISP-ul tău. Prin urmare, ISP-ul dvs. nu vă poate vedea în streaming și vă va accelera viteza din cauza acestuia.

Grozav.

4. VPN-urile gratuite sunt la fel de bune

Acesta este doar bunul simț. Furnizarea unui serviciu VPN pentru nimic este imposibilă.

Dacă o companie nu generează venituri din clienți plătitori, trebuie să găsească alte fluxuri de venituri mai sinistre.

Operatorii VPN gratuite ar putea strânge venituri vânzând jurnalele de utilizator și adrese IP către terți, ceea ce învinge complet punctul de a avea un VPN.

Ferește-te de VPN-ul gratuit!

5. VPN-urile mă protejează de orice

Nu! Un VPN vă poate ajuta să vă dați înapoi confidențialitatea, precum și o serie de alte beneficii.

Dar, chiar și cu unul, riscați în continuare să provocați atacuri de phishing. Pentru a vă proteja împotriva phishing-urilor, este important să utilizați parole unice pentru fiecare cont pe care îl aveți.

Un atac ar putea fi la fel de simplu ca folosirea unui e-mail de administrare spoof pentru a solicita unui moderator de nivel scăzut al unei pagini de forum pentru e-mailurile și parolele utilizatorului. Și, din păcate, un VPN nu vă poate ajuta aici.

Un VPN ar trebui să fie doar o parte (deși o mare parte) din curcubeul dvs. de instrumente de internet și educație.

Un VPN este esențial, dar nu răspunsul complet

Un VPN este crucial în această lume post-confidențialitate. Dar este doar un instrument în arsenalul tău. O mai bună educație pe internet este vitală.

Milenii și tinerii și-au petrecut întreaga viață încărcând pe web toate aspectele existenței lor. Facebook, Twitter, WhatsApp, Snapchat, Google: Toate aceste companii câștigă bani din datele dvs. Și asta nu înseamnă că toate guvernele privesc în fundal.

Gândește-te înainte de a apăsa butonul de distribuire sau de a descărca cea mai recentă aplicație de chat. Și întrebați-vă, trebuie să renunțați la locația și obiceiurile dvs. de masă doar pentru a vă arăta sandvișul perfect de avocado?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map