ExpressVPN și EFF se unesc pentru a se opune amendamentelor din articolul 41

expressvpn-eff-uni

Imaginează-ți o lume în care un guvern ar putea să pirateze mii de calculatoare cu un singur mandat, calculatoare posibile oriunde în lume. Sună înfricoșător? Ei bine, s-ar putea să se întâmple. Acesta este motivul pentru care ExpressVPN colaborează cu Electronic Frontier Foundation în solicitarea Congresului Statelor Unite să adopte o legislație care să blocheze modificarea articolului 41.

Care este regula 41?

Articolul 41 reglementează modul în care judecătorii federali acordă garanții agențiilor de aplicare a legii care efectuează percheziții și confiscări. În prezent, legea este instituită astfel încât poliția sau FBI-ul care dorește să inițieze o percheziție trebuie să obțină un mandat de la un judecător din jurisdicția în care urmează să se efectueze percheziția..

Departamentul de Justiție a propus relaxarea regulii de jurisdicție în următoarele condiții:

  • Dacă cineva deghizează locația computerului său prin „mijloace tehnologice” (adică Tor sau un serviciu VPN)
  • Dacă ancheta implică o botnet care a infectat calculatoarele în mai mult de cinci districte judiciare federale

De ce aceste amendamente din articolul 41 sunt rele

Ajustările ar putea deschide calea unor practici juridice periculoase. Primul este cumpărăturile pe forumuri; în care forțele de ordine caută un judecător federal care cred că ar putea fi mai receptiv la urmărirea penală într-un caz dat. În general, este încruntat în profesia de avocat, dar acest lucru nu împiedică oamenii – inclusiv forțele de ordine federale – să încerce. Permiterea anchetatorilor să aleagă din orice jurisdicție federală din țară ar face mai ușor ca niciodată.

De asemenea, este îngrijorătoare ideea de a acorda dispensare specială forțelor de ordine atunci când se ocupă de oameni care ascund locația computerului lor. Înseamnă că persoanele preocupate de confidențialitatea internetului ar putea fi afectate în mod nedrept, întrucât orice precauție pe care o iau pentru a-și proteja amprenta digitală ar da guvernului o justificare de a folosi diferite mijloace pentru a obține un mandat.

În cele din urmă, judecătorii ar avea abilitatea de a scrie mandate care să autorizeze intruziunea guvernului în sute sau chiar mii de computere. Unele dintre aceste computere ar putea fi localizate în afara granițelor S.U.A. Cu toate acestea, o regulă 41 îmbunătățită ar ignora orice protecție locală de care se pot bucura aceste computere în favoarea aplicării intereselor S.U.A..

Puteți ajuta la oprirea modificărilor

Semnează petiția EFF! Parlamentarii trebuie să știe că oamenii doresc ca aceștia să acționeze. Faceți-vă vocea auzită și răspândiți vestea prietenilor.

Ai gânduri pe care vrei să le împărtășești? Răspundeți în comentariile de mai jos!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me