ExpressVPN este gata să se lupte împotriva TPP – nu-i așa?

Este o scenă familiară – brosuri bronzate în tancuri, în care se găsesc beri cu pumn dublu, grupuri zgomotoase de prieteni care se aglomerează în jurul stick-urilor de selfie și un ritm îndepărtat de muzică decentă.

Sezonul de concerte de vară se apropie de noi.

O mulțime de festivaluri cu nume mari sunt grozave, deoarece ne oferă șansa de a ne relaxa și a exploda niște aburi. Cu toate acestea, uneori este plăcut să mergem la un eveniment care pare să facă diferența, un loc în care ne putem confrunta în timp ce ne unim în jurul unei cauze comune. Sună împuternicitor, nu?

Pentru cei conștienți social, cel mai tare bilet din această vară este Rock Against TPP. Formația este bolnavă – include Tom Morello din Rage Against the Machine, Pierdut alum Evangeline Lilly, Jolie Holland, Danbert Nobacon din Chumbawamba și alții. Turul este axat pe creșterea gradului de conștientizare a amenințării viitoare reprezentate de TPP sau Trans-Pacific Partnership. Și nu sunt doar artiștii care le pasă – organizațiile precum Fight for the Future, Sierra Club și ExpressVPN își susțin și sprijinul.

Rock Against TPP a anunțat deja datele turneelor ​​în marile orașe din West Coast, cum ar fi Seattle și Portland. Cea mai bună parte? Biletele sunt GRATUITE. Tot ce trebuie să faci este RSVP.

De ce este TPP rău?

Așa cum ExpressVPN a scris în mai multe rânduri, TPP este un acord comercial dezastruos negociat în secret de 12 țări, inclusiv Statele Unite. Lobbyistii corporativi au influentat foarte mult asupra acordului. Nu este surprinzător, există câteva prevederi de care ar trebui să fim foarte îngrijorați.

Cel mai înfricoșător este un set de noi reguli de proprietate intelectuală care ar putea limita modul în care sute de milioane de oameni împărtășesc informații pe Internet. Normele consacrate în tratat sunt mult mai stricte decât orice acord internațional existent. Wikipedia a ieșit împotriva acordului, deoarece aplică termeni de copyright extrem de lungi.

De asemenea, sunt preocupate și alte mișcări activiste. Grupurile pentru drepturile muncii sunt îngrijorate de potențialele locuri de muncă pierdute pentru producători, ecologiștii spun că acordul ar putea duce la o creștere a fracking-ului în întreaga lume, iar experții în domeniul siguranței alimentare sunt îngrijorați de lipsa controlului produselor alimentare importate vor fi supuse.

Ce poți face pentru a opri TPP?

Deși liderii celor 12 țări implicate au semnat deja acordul comercial, trebuie totuși să îl ratifice. În cazul SUA, asta înseamnă să obțineți aprobarea congresului. Cuvântul pe deal este că administrația Obama va încerca să profite de ședința congresului din congres după alegerile din noiembrie.

Spune-i congresmanului ce părere ai. Semnează Rock împotriva petiției TPP. Postează pe social media cu hashtag-ul #RockAgainstTheTPP pentru a ajuta la răspândirea mesajului și la mobilizarea altor votanți. Și dacă puteți, participați la o stație turistică Rock Against TPP pentru a afla rock și a afla mai multe.

Vei merge la o concertă Rock Against TPP? Poate că veți găsi unii rockeri experimentați de pe Internet, lăsând un comentariu mai jos!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me