De ce credem că legea australiană privind păstrarea datelor este o idee groaznică

În ultimele săptămâni, utilizatorii de internet australieni s-au confruntat cu implicațiile Parlamentului de a trece proiectul de lege obligatoriu de păstrare a metadatelor.

Utilizatorii au căutat cu disperare metode pentru a-și ascunde amprentele digitale, întrucât trecerea proiectului de lege la sfârșitul lunii martie acordă guvernului australian puterea de a-și spiona cetățenii.

Noua lege impune tuturor furnizorilor de servicii de telecomunicații, inclusiv ISP-urile, să păstreze datele utilizatorilor până la doi ani. Aceasta include toate metadatele computerului, numerele de telefon și adresele. Legea permite, de asemenea, oficialilor guvernamentali și agențiilor terțe din afara Australiei să acceseze aceste date fără un mandat.

ExpressVPN este dezamăgit de această amenințare la adresa libertății de exprimare și a vieții private. Ca un avocat puternic al confidențialității internetului și a drepturilor digitale, credem că acesta este un pas înapoi al guvernului australian.

Utilizatorii australieni își au în vedere confidențialitatea pe internet, după ce decizia Curții Federale a săptămânii trecute a permis Dallas Buyers Club LLC să rotundeze 4.637 de australieni care au descărcat filmul său. Nu este surprinzător, utilizatorii de Internet din Australia sunt furioși de decizia Curții Federale de a presiona ISP-urile să predea detaliile personale ale clienților lor.

Tot în această săptămână, Australian Communications Alliance a lansat o versiune finală a codului său de „trei greve”, al cărui obiectiv este de a aborda problema pirateriei online în Australia. Conform codului, utilizatorii de internet au trei „greve” înainte de a se confrunta cu acțiuni legale din partea deținătorilor de drepturi de autor, iar ISP-ul lor poate fi obligat să predea detaliile.

Aceste atacuri recente asupra confidențialității online și a drepturilor digitale au obligat utilizatorii australieni să lupte înapoi prin utilizarea VPN-urilor pentru a-și ascunde IP-urile și pentru a-și păstra activitățile online. Aceste legi privind păstrarea datelor se aplică furnizorilor de servicii Internet și companiilor de telecomunicații. Pe de altă parte, suntem furnizori VPN și nu înregistrăm trafic.

ExpressVPN este un avocat vocal pentru libertatea Internetului. Ne întristează să vedem că drepturile de internet ale australienilor sunt erodate lent. Acestea fiind spuse, credem în crearea de produse excelente pentru a ajuta utilizatorii să își îmbunătățească confidențialitatea digitală. De asemenea, am făcut măsuri pentru a sprijini organizațiile și inițiativele similare, cum ar fi Fundația Electronică de Frontieră, Fight for the Future și Internet Defense League.

Ce se întâmplă mai departe? Deși legile privind păstrarea metadatelor au fost deja adoptate în Australia, nu ar trebui să încetăm niciodată să ne apărăm drepturile noastre digitale. Utilizatorii australieni de internet se pot împuternici în primul rând, rămânând informați. Nu este tehnologic? Consultați ghidurile noastre privind confidențialitatea internetului pentru a citi informațiile de bază despre confidențialitatea internetului. Vrei ceva ceva mai avansat? Consultați ghidurile cuprinzătoare ale autodefărării de supraveghere ale FEP și opriți-i să vă spioneze.

ExpressVPN rămâne angajat să ajute utilizatorii de Internet – în Australia și în întreaga lume – continuând să găsească modalități de a îmbunătăți confidențialitatea internetului prin îmbunătățirea serviciilor noastre VPN și prin acordarea de cunoștințe și voce la lupta globală împotriva retenției de metadate..

Imagine prezentată: Kuzmafoto / Dollar Photo Club

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me