Datele dvs., regulile dvs.: Criptarea tuturor

Cine deține datele dvs.? Răspunsul de bun-simț este evident, dar nu este întotdeauna adevărat: în anumite situații, oamenii legii pot accesa, căuta și chiar confisca informațiile dvs. electronice. Împreună cu îngrijorările cu privire la faptul că actorii rău intenționat să pună mâna pe datele personale și corporative, jucătorii de mare tehnologie s-au ocupat cu greu de a dezvolta soluții de criptare end-to-end care sunt încorporate, nu necesită nicio acțiune din partea utilizatorilor – și conform Economist, frustrează acum unii parlamentari.

Multe guverne argumentează securitatea în privința vieții private, în timp ce utilizatorii doresc libertatea de a căuta, descărca și comunica fără observație. Deci, ceea ce este linia de jos – este criptarea a tot ceea ce este bun pentru dvs. sau rău pentru afaceri?

Daune la stropire

Parlamentarii adesea consideră că o mai mare confidențialitate prin criptare sau anonimat – consideră că site-ul „întunecat” al Facebook sau un VPN sigur – pune publicul larg în pericol. Un raport a numit Facebook un „refugiu sigur pentru teroriști”, iar FBI spune că criptarea datelor de smartphone, tabletă și computer este cel mai mare beneficiu pentru infractori. Ideea de aici pare înrădăcinată într-un bun sens: dacă oficialii de aplicare a legii găsesc dovezi privind activitatea infracțională online, nu vor să aibă birocrație care să afecteze capacitatea lor de a proteja cetățenii.

Dar există o problemă: uneori, aceiași cetățeni sunt prinși în foc. În 2011, oficialii au atacat o unitate de găzduire în Reston, VA și au confiscat servere care căutau informații legate de grupul de securitate Lulz Problema? Căutarea lor a condus la o multitudine de site-uri private, non-penale, înlăturate fără nicio explicație sau termen de întoarcere.

Există, de asemenea, faptul că până de curând, producătorii de tehnologie ar putea fi obligați să ocolească codul de blocare de pe dispozitivul dvs., dacă sunt obligați să facă acest lucru de către forțele de ordine. Cu toate acestea, noile metode de criptare înseamnă că jucătorii mari precum Apple și Google nu au cheile pentru deblocarea datelor în niciun caz. Dacă autoritățile federale doresc acces la informațiile dvs., va trebui să solicite personal – în loc să încerce să constrângă companiile folosind legi scrise în anii 1700. Și dacă hackerii vor să încerce, se vor confrunta cu o luptă ascendentă.

Noua confidențialitate

Deci, cum se schimbă criptarea? Începe cu servicii precum serviciul de mesagerie WhatsApp, care utilizează acum software-ul open-source TextSecure pe dispozitivul Android. Utilizarea TextSecure reduce șansa de interceptare sau decriptare la aproape zero și, potrivit dezvoltatorului, Moxie Marlinspike poate fi adăugat cu ușurință la aplicațiile existente. Măsurile de securitate biometrice, cum ar fi TouchID-ul Apple câștigă, de asemenea, popularitate ca modalitate de a preveni accesul nedorit, dar, după cum a menționat CNN, nu sunt întotdeauna atât de sigure. Instanțele au constatat că oamenii legii pot constrânge forțat utilizatorii să deblocheze telefoane cu senzori biometrici, dar nu vă pot face să renunțați la parola dvs..

Și pentru a proteja Web-ul în general, Electronic Frontier Foundation (EFF), a anunțat recent formarea unui nou consorțiu care include jucători mari precum Cisco, Mozilla și Akamai. Au creat un proces standardizat numit Let’s Encrypt, care permite site-urilor web și altor servicii online să cripteze traficul între browsere și serverele de internet fără costuri. Let’s Encrypt se îndreaptă spre o lansare de la jumătatea anului 2015 și, după Peter Eckersley, din EFF, „în termen de un an sau doi, dacă finalizăm cu succes aceste proiecte, utilizatorii de internet ar trebui să aibă navigarea, e-mailul și mesageria criptată în majoritatea sau toate cazurile implicit. “

Luptă pentru drepturile tale

Deci, ce este legal și ce nu este vorba despre confidențialitate? Sunt dispozitive cu criptare încorporată, site-uri web anonime și navigare sigură deasupra bordului?

Așa cum a menționat FEP, onus solicită aplicarea legii să demonstreze nevoia de acces, mai degrabă decât pe dvs. să demonstreze nevoia de confidențialitate. Cu excepția cazului în care există o amenințare imediată, identificabilă sau poliția consideră că probele cheie ar putea fi distruse, oficialii din majoritatea țărilor au nevoie fie de un mandat de căutare, fie de acordul dumneavoastră. În ceea ce privește criptarea, însă, nu există excepții de la regulă: datele dvs. sunt afacerea dvs. și nu este nicio companie, organizație sau agenție să renunțe la accesul dvs. în numele dvs. Companiile mari de tehnologie se află în spatele acestei inițiative ca o modalitate de a susține atât libertățile personale, cât și cele de afaceri, iar în timp ce forțele de ordine pot striga, se pare că vor trebui doar să se ocupe de ea: criptarea tuturor este aici pentru a rămâne..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me