Cruciatul de trupe Chuck McAndrew discută despre confidențialitate, libertate cu ExpressVPN

tor-bibliotecă-cruciat

Biblioteca publică Kilton din Liban, New Hampshire, a făcut titluri anul trecut după ce a devenit prima bibliotecă din Statele Unite care a oferit internet gratuit și anonim prin Tor. Avocații din întreaga lume s-au lăudat rapid cu noua inițiativă, dar când Departamentul Securității Interne a luat vânt de ceea ce se întâmplă, acesta a fost repede închis..

Din fericire, după numeroase proteste din partea celor 13.000 de rezidenți și avocați ai orașului din străinătate, Biblioteca Kilton a reușit să restabilească rețeaua Tor, iar astăzi se află în fruntea unei schimbări globale către confidențialitate.

ExpressVPN a intervievat Chuck McAndrew, managerul IT al bibliotecii care a condus inițiativa Tor.

Iată ce a avut de spus.

ExpressVPN: Ce fel de feedback ați primit după ce ați eliminat rețeaua Tor? Au existat răspunsuri speciale care v-au evidențiat?

Chuck McAndrew: Există două răspunsuri care mi-au ieșit în evidență. Unul a fost un patron care a crescut în Rusia. El a spus că a început să folosească Tor în Rusia pentru a avea acces la rapoartele media necenzurate. Ne-a spus că nu ar putea accesa nici măcar Reddit fără Tor. Acesta este un exemplu clasic de supraveghere care frige libertatea intelectuală și arată modul în care tehnologiile de confidențialitate, cum ar fi Tor, protejează libertatea de a citi. Ca bibliotecar, acesta este un lucru de care îmi pasă profund.

Al doilea răspuns a fost un apel telefonic de la un detectiv de crime pe Internet de pe coasta de vest. Ne-a felicitat pentru proiectul nostru și ne-a spus că, departe de a-l descuraja pe Tor, departamentul său a învățat de fapt utilizarea lui. Mai ales pentru victimele violenței în familie. El ne-a spus că abuzatorii de internet care își pot urmări victimele online, cu excepția cazului în care au o formă de protecție. Tor este ușor de utilizat și foarte eficient, așa că acestea au început să învețe. M-am gândit că acesta este un exemplu excelent al unei comunități de aplicare a legii care profită de tehnologie pentru a ajuta cu adevărat oamenii.

ExpressVPN: Ați eliminat rețeaua Tor după ce forțele de ordine locale au fost implicate. Cât a durat să îl reactivezi?

McAndrew: A durat aproximativ o lună pentru a reveni. În cele din urmă, sprijinul copleșitor al comunității i-a convins pe consiliul nostru de administrație că au luat decizia corectă să înceapă. Am întors releul înapoi în aceeași noapte.

„Confidențialitatea digitală este o problemă pentru care le pasă foarte mult, contrar a ceea ce vi se spune în mod constant. Majoritatea oamenilor se simt fără speranță în acest sens.

ExpressVPN: Cum s-a implicat Departamentul Securității Interne? Cum v-au răspuns la reactivarea rețelei Tor?

McAndrew: Se pare că au văzut un articol din Ars Technica despre proiectul nostru. Niciodată nu am primit nicio comunicare directă de la DHS. Din câte am știut, nu a existat niciodată un răspuns direct pentru noi, reactivând releul.

ExpressVPN: Ce v-a determinat să puneți relee Tor la bibliotecă?

McAndrew: Bibliotecarii au avut întotdeauna grijă de protejarea vieții private, libertatea intelectuală și accesul la informații (libertatea de a citi). Supravegherea are un efect de răceală foarte bine documentat asupra libertății intelectuale. Este sarcina bibliotecarilor să elimine barierele în calea informațiilor. Acest lucru ar putea fi lipsa de bani (oferim acces la Internet celor care nu își pot permite computere / internet), lipsă de cunoștințe (bibliotecarii noștri de referință îi învață pe oameni cum să găsească informații) sau alte mii de lucruri.

Kilton-public-bibliotecăBiblioteca publică Kilton din Liban, NH

În acest caz, bariera pentru accesul deschis la informații a fost supravegherea. Prin găzduirea unui releu Tor, contribuim la eliminarea acestei bariere. De asemenea, sporim foarte mult impactul bibliotecii noastre. Nu ne mai limităm să ajutăm o populație într-o zonă foarte limitată din punct de vedere geografic. Acum putem ajuta activiștii politici din Iran, lucrătorii pentru drepturile omului din China, reporterii investigatori din Africa și victimele violenței domestice din nord-vestul Pacificului. Când Alison Macrina de la Proiectul Libertatea Bibliotecii ne-a abordat cu ideea de a găzdui un releu, imediat a avut sens să o facem.

ExpressVPN: Cum a răspuns publicul la ideea lui Tor?

McAndrew: Suport copleșitor. Am avut mai mult de 50 de persoane care au participat la ședința de fiduciari unde urma să fie luată în considerare. Aproximativ 15 dintre cei care au vorbit. Fiecare persoană a fost în favoarea noastră pentru a face acest lucru. Au venit din medii diferite, tineri, bătrâni, conservatori, liberali, dar toate au fost de acord că acest lucru este un lucru bun pentru că și-au dorit biblioteca implicată.

ExpressVPN: Vă recomandăm să folosiți noduri Tor acasă – fie că este un nod de ieșire sau un releu?

„Supravegherea are un efect de răceală foarte bine documentat asupra libertății intelectuale. Este sarcina bibliotecarilor să elimine barierele de acces la informații. “

McAndrew: Găzduirea nodurilor Tor acasă este problematică. De aceea, este important ca instituțiile publice de încredere, cum ar fi bibliotecile, să o facă. În primul rând, găzduirea unui server de orice fel, foarte probabil, încalcă termenii contractului de service ISP. În al doilea rând, dacă găzduiești un releu de ieșire, tot ceea ce fac oamenii pe releul tău va fi urmărit de IP-ul tău.

Bibliotecile publice sunt clasificate ca port sigur în cadrul DMCA. Persoanele fizice nu sunt. Deci, dacă cineva folosește releul tău pentru a descărca un film sau o melodie protejată de drepturi de autor, te-ai putea confrunta cu anumite dificultăți. Deși este posibil să puteți dovedi că nu ați făcut-o, ar însemna în continuare o serie de probleme pentru dvs..

ExpressVPN: Cum a răspuns publicul la utilizarea lui Tor? Orice povești specifice care ies în evidență?

McAndrew: Publicul a arătat că este foarte interesat de confidențialitatea digitală. Am folosit proiectul Tor pentru a începe o discuție despre aceste probleme în comunitatea noastră. De când a început totul, am început să oferim cursuri de autoapărare online (învățarea cum să vă păstrați informațiile și să vă mențineți în siguranță online).

De asemenea, am făcut alte programări axate pe confidențialitate, cum ar fi ecranizarea CitizenFour. Confidențialitatea digitală este o problemă de care oamenilor le pasă foarte mult, contrar ceea ce vi se spune constant. Majoritatea oamenilor se simt fără speranță în acest sens. Odată ce încep să audă despre lucruri practice pe care le pot face pentru a prelua controlul asupra informațiilor lor, devin FOARTE interesate.

ExpressVPN: Acest proiect a avut un succes copleșitor. Credeți că alte biblioteci vor urmări în curând și vor instala relee Tor pe serverele lor?

McAndrew: Ne-ar plăcea să vedem că alte biblioteci urmează exemplul. Întotdeauna am planificat în biblioteca noastră pur și simplu fiind pilotul pentru un program mai mare la nivel național. Ca orice, acest lucru va dura timp. Continuăm să vorbim cu alte biblioteci, iar Proiectul Libertatea Bibliotecii lucrează activ cu o serie de biblioteci care au interes să participe.  

Vrei să te implici? Aflați mai multe despre Biblioteca Libertatea Proiect și alăturați-vă ExpressVPN și FEP pentru susținerea Tor și libertatea intelectuală în bibliotecile din întreaga lume.

imaginea bibliotecii: leblibrary.com

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me